1 AV 16
Solid, BallingslövMarockansk inspirationSolid är en slät målad lucka. Köket finns i 17 färger och 6 träslag. På bilden syns bland annat bänkskiva Massiv ask 40 millimeter, diskbänk Frame FR60SX, Intra, golv Voltaire valnöt, golv Royal brun/vit, Marrakechdesign.Pris: 78 000 kronor exklusive vitvaror.
2 AV 16
Alice Vit, VedumGammaldags stilEtt lantkök med detaljer som hörnskafferi, öppna hyllor, vitrin och köksö. Passar dig som vill ha ett kök i gammaldags stil. Ingår i Vedums köksnyheter för 2013.Pris: cirka 100 500 kronor exklusive vitvaror, blandare och bänkskivor.
3 AV 16
Grace, TibrokökNordisk klassikerGrace är inspirerat av den nordiska klassicismen med enkla former och få utsmyckningar. Det separata porslinsskåpet är en bra förvaringsmöbel som samtidigt gör stilen komplett.Pris: Grace lucka till bänkskåp, bredd 600 millimeter, 1 950 kronor. Skåpet kostar mellan 51 700 kronor till 58 700 kronor beroende på val av inredning.
4 AV 16
Velvet art, Norddesign kök"Sammet" med dekorVelvet art är en serie med luckor i matt yta som ska påminna om sammet. Köket finns i svart eller vitt utförande. För att piffa till det kan man även välja luckor och lådfronter med ett högblankt mönster att varva med.Pris: En köksrenovering med Black velvet och Black dekor kostar från 25 000 kronor.
Foto: Lotta Feldt
5 AV 16
Applåd Rubrik, IkeaFinns med turkosa luckorFaktum Applåd Rubrik finns också med utförandet ljusturkosa luckor och lådfronter.Pris: 10 700 kronor exklusive vitvaror. I priset ingår Klippig handtag i aluminium och Numerär dubbelsidig bänkskiva i brunsvart/ljusturkost laminat med brunsvarta kant.
6 AV 16
Star, BallingslövFärgstarktStar är en målad lucka med frästa profiler. Köket finns i 15 färger, här i Star chiliröd. På bilden syns bland annat handtag hg 718, bänkskiva, kompaktlaminat 12 millimeter vit med vit kärna, diskbänk Mythos 614, Franke. Golv betongklinker, Nordskiffer.Pris: cirka 65 000 kronor exklusive vitvaror.
7 AV 16
Nordic Ask, BallingslövFrästa profiler och slät fyllningNordic är en massiv lucka i ask som är vitpigmenterad med frästa profiler och slät fyllning.Pris: 140 000 kronor inklusive bänkskivor för köket. En lucka i mått 700 x 600 millimeter kostar cirka 2 700 kronor.
8 AV 16
Norddesign kökNyhet med nordisk känslaEn nyhet från Norddesign. Detta kök är tänkt att ge en nordisk träkänsla. Det går i en grå varm färgskala och har sparsmakat med detaljer.Pris: En köksrenovering med Nordic grey kostar från 25 000 kronor.
9 AV 16
Frillen, LidhultsStilrent traditionelltFrillen har vackra inramade luckor, här i vitmålad ask. Bänkskivan är i massivt trä, klädd med rostfri plåt. Vägghyllorna har konsoler och högskåpsgavlar med glas. Ett klassiskt kök som även passar med modern inredning.Pris: cirka 78 000 kronor.
10 AV 16
New port, LidhultsVälkomnande i röttEtt välkomnande kök i Karin och Carl Larsson-anda. Newport är fyllt av vackra detaljer, som de blyinfattade glasen i vitrinskåpen och den utsmyckade krönlisten över spisen. Newport finns i olika färger, här i rött. Det levereras alltid grundmålat och penselmålas på plats.Pris: cirka 95 000 kronor
11 AV 16
Faktum Lidingö, IkeaNyhet från IkeaÄnnu en nyhet från Ikea är luckan Lidingö i grått. På bilden syns också vitrinluckor och lådfronter i grått.Pris: cirka 24 000 kronor exklusive vitvaror. I priset ingår Svep handtag och Prägel bänkskiva.
Foto: Thommy Bengtsson
12 AV 16
Ines Stina, VedumTrendigt & ombonatDe nya luckorna Ines i ek och Stina i MDF, ger en trendig och ombonad stil när man kombinerar dem. Stina är målad i svala grå toner. Ingår i Vedums köksnyheter för 2013.Pris: cirka 113 000 kronor exklusive vitvaror och bänkskivor.
13 AV 16
Sigill, TibrokökStilrent och nordisktSigill är ett kök med rena linjer och luckor med kraftfulla ramspeglar. Det finns både i vitt och ek, här i ek.Pris: Pris per lucka, bredd 600 mm, 2 686 kronor.
14 AV 16
Artusi, ArclineaRobust kökDet här är ett mer robust kök med ordentliga handtag på luckorna. Man kan få luckor i fanér, rostfritt stål, lack eller laminat. Köket på bilden är i rostfritt stål kombinerat med träfanér i mörkbrun ek. Med denna modell kan man även integrera sittbänkar. Artusi finns också i en variant för utekök.Pris: från 200 000 kronor exklusive vitvaror.
15 AV 16
Gustav, TibrokökTillbaka till 1700-taletKöket Gustav bär inspiration av 1700-talet med handskurna detaljer och gustavianska beslag. Överskåpen är höga med luckor i björk, laserade i en färg som påminner om äggoljetempera. Färg, material och detaljrikedom har valts ut för att skapa en gedigen känsla.Pris: Gustav lucka till bänkskåp, bredd 600 millimeter, 3 645 kronor.
16 AV 16
Convivium, ArclineaHöj- och sänkbart bordEn köksmodell utan handtag där man kan få luckor i fanér, rostfritt stål, lack eller laminat. Köket på bilden är i rostfritt stål med ett höj- och sänkbart bord i teak som kan höjas i linje med den rostfria köksön. Kan då användas både som arbetsbänk och som matbord. Fläkten, som är nedsänkt i bänkskivan på köksön, är höj- och sänkbar. Den går ner i bänkskivan framför spisen när den inte används.Pris: från 200 000 kronor exklusive vitvaror.

16 moderna kök - från budget till lagom lyx

Ett trivsamt välkomnande kök står högt på mångas önskelista.

Här har vi flera spännande modeller, vissa nyinkomna, andra som varit med ett tag.

Modernt, lantligt eller klassiskt – vad föredrar du?

Sofia Ståhlspets