1 av 4: Har du koll på vilka som varit de hetaste inredningstrenderna 2017? Foto: Fotolia
2 av 4: Sittpuffen var definitivt en av dem. Och gärna i sammet... Foto: Fotolia
3 av 4: ... liksom grått och beige som blev årets trendigaste färg i form av greige. Foto: Fotolia
4 av 4: Vad kommer att följa med oss in i 2018 tror du? Foto: Fotolia

Inredningstrenderna som var absolut hetast 2017

Trender kommer och trender går. Har du koll på vilka som var tydligast i år?

Greige, sammet, nakna glödlampor och udda stolar...

Det var några av de största inredningstrenderna 2017 – åtminstone om man ser till årets bostadsannonser.

Varje år kommer nya starka trender som sätter sin prägel på inredningen i våra hem. Något som vi kan se tydligt i bostadsannonserna på Hemnet. Deras egen inredningsstylist Emma Priwin har nu gått igenom året som varit och tagit fram det som var hetast och trendigast 2017. Hur mycket av det har du och vad tror du kommer stanna kvar till nästa år?

1. Sittpuffen 

Foto: Anders Bergstedt/Entrance Mäkleri

2017 års version av dagbädden har utan tvekan varit sittpuffen. Allra helst i sammet. Den passar i alla rum och fyller många funktioner, ibland bara som en vacker detalj för ögat. Runda, fyrkantiga, höga, låga, alla sorters tyger och färger – det finns en pall för alla!

LÄS OCKSÅ: 10 prylar du MÅSTE sluta inreda med

2. Mörka träslag

Foto: Emily Laye/JM

Mörka ädelträslag har varit en stor trend. Tyvärr, får man säga ur ett miljöperspektiv dock. Det är rustikt, mäktigt och andas historia på ett annat sätt än andra möbler. En skön motvikt till allt ”ljust och fräscht” också.

3. Piedestalen

Foto: Fotolia

Piedestalen gjorde återigen entré, gärna med en skulptur eller växt ovanpå. Eller som ett extrabord. Raka enkla, eller som här antik-imitation. Snygg inredningsdetalj som gärna får finnas kvar!

4. Skulpturer

Foto: Fotolia

Byster, skulpturer, figuriner och udda prydnadsföremål har vi sett massor av, både som en del av stilleben och som solitära blickfång. Billiga ”fusk” i plast, dyrare i gediget material, eller kanske till och med antika, vilket spelar ingen roll. 

LÄS OCKSÅ: Julpyntet som är helt ute – dags att kasta bort! 

5. Viskosmattor

Foto: Fotolia

Stora och härligt mjuka. I år var enfärgade viskosmattor trendigast på våra golv. Och nog är det skönt för fossingarna med mjuka mattor att gå på. En snygg inredningsdetalj som markerar olika ”områden” som matsalplats eller soffhäng till exempel. 

6. Udda stolar runt matbordet

Foto: Fotolia

Varför välja en favorit när det kommer till designstolar, om man kan välja alla sina favoriter? Det skapar liv, personlighet, dynamik och andas individualism, att våga blanda olika sorter och stilar. Och som vi blandade i år! Det behöver så klart inte vara designstolar. 

7. Unika lampor i opalglas

Foto: Svenssons.se

De nakna glödlamporna blev så småningom vita, och på auktionssajterna är liknande vintagelampor mycket eftertraktade. Vi hittar dem i stort sett i varenda möbel- och inredningsaffär. Frågan är hur många till vi orkar se efter i år?

LÄS OCKSÅ: Flytta in i gammal skofabrik – ruckelfynd till salu 

8. Kalla metaller

Foto: Fotolia

De varma metallerna fick stark konkurrens av silver och krom i år. Återigen blev det de kalla metallerna som var hetast. Oavsett vad som trendar nästa år, bry dig inte om vad andra säger – det går att blanda varma och kalla metaller! 

9. Pampasgräs

Foto: Anders Bergstedt/Entrance Mäkleri

Stora romantiska buketter ersattes av torkade blommor och kvistar. Pampasgräs är det som varit allra hetast på Hemnet och synts i nästan varenda bostadsannons. Fin inredninsgdetalj.

10. Inmålat

Foto: Nordsjö.se

Snickerier, tak, skåp, kroklister och hyllor. 2017 målade vi in precis allting i samma färg. Enhetligt men kanske lite tråkigt i längden. Eller vad tycker du? 

LÄS OCKSÅ: Är det verkligen samma hus? Se magiska förvandlingen!

11. Sammet

Foto: Fotolia

Soffor, gardiner, sittpuffar, sängöverkast och kuddar. 2017 var året då vi såg sammet precis överallt. I alla sorters färger. Orkar vi med det tunga tyget ett år till?

12. Greige

Foto: Fotolia

Beige, grått och mullvadsbeige var dominerande. Varianterna var många men årets hetaste färgskala hamnade i spannet mellan beige och grått och kallas för greige. Har du också det hemma?

13. Fåtöljen

Foto: Fotolia

Fåtöljen tog över som vardagsrummets tonsättare och det fick gärna finnas två, som helst var olika dessutom. En både praktisk och dekorativ möbel som passar i alla rum. Nu fick soffan kliva åt sidan för uppmärksamheten ett tag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!