Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Inredningsvärlden förändras med en rasande fart. Vi har tagit reda på vilka bloggar du måste följa om du vill hänga med i inredningssvängen.
Inredningsvärlden förändras med en rasande fart. Vi har tagit reda på vilka bloggar du måste följa om du vill hänga med i inredningssvängen.
Inredningsvärlden förändras med en rasande fart. Vi har tagit reda på vilka bloggar du måste följa om du vill hänga med i inredningssvängen.
Inredningsvärlden förändras med en rasande fart. Vi har tagit reda på vilka bloggar du måste följa om du vill hänga med i inredningssvängen. Foto: Trendspanarna/Starwoman/Mokkasin

Inredningsbloggar du bara måste följa

Inredningsbloggar är en fantastisk inspirationskälla med trender, gör det själv-knep och massor av härliga bilder. 

Här är tolv bloggar som svämmar över av härliga tips till hemmet.

1. Starwoman

Anna Åberg som driver bloggen Starwoman har bloggat sedan 2007. I bloggen bjuder hon på vackra ljusa inredningsbilder från sitt hem, samt en del matlagning och shopping.

Anna Åberg bor i Enköpiing tillsammans med sin man och tre barn. På bloggen får vi se bilder från deras ljusa hem samt nyheter inom inredningsvärlden och tips på matlagning och shopping.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Ljus och stilren.

Bloggadress: https://blogg.skonahem.com/starwoman/

https://www.instagram.com/p/B5IP03sAdQ2/https://www.instagram.com/p/B3ov3pcAjfp/

2. 34kvadrat

Bloggen 34 kvadrat drivs av Emelie Ekman, som har bloggat sedan 2012. Här hittar du inredningstips och bilder från Emelies hem som hon renoverar sedan 2019.

Bloggen 34 kvadrat blev 2017 utsedd till en av Sveriges topp 10 populäraste inredningsbloggar av tidningen Elle. 34 kvadrat vill inspirera alla till att skapa ett hem där de trivs, oavsett budget eller hur stort man bor. Emelie inspireras också mycket av bostadsannonser, så ett och annat drömhem från Hemnet dyker upp i flödet ibland.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag har länge haft en väldigt feminin inredningsstil i vitt, ljusa pasteller och mässing. En karaktäristisk stil för 34 kvadrat. Men i och med att jag har flyttat ihop med min kille har jag fått kompromissa. Mässing har bytts ut mot kallare metaller och de rosa kuddarna mot gråa.

Bloggadress: 34kvadrat.metromode.se 

LÄS MER: Inredningsbloggaren Emelie ”34 kvadrat” Ekman säljer lägenheten

https://www.instagram.com/p/B4FLnMHgGyO/

3. Addsimplicity

Bloggen Addsimplicity som drivs av Jannice Wistrand är nordens största blogg inom feng shui och bjuder dagligen på tips om inredning och hur du skapar ett hållbart och harmoniskt boende.

Jannice Wistrand är utbildad feng shui-konsult och har drivit bloggen Addsimplicity sedan 2007. På bloggen hittar du massor av inredningstips som bygger på den asiatiska läran, och grundtanken är att vi påverkas av allt vi har runt omkring oss.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag gillar en klädd klassisk stil med lyxig hotellkänsla. Enkelt, vackert och värdigt ska det vara.

Bloggadress: blogg.skonahem.com/addsimplicity

https://www.instagram.com/p/B05FZ6NCXmq/https://www.instagram.com/p/B53TD4JFTzB/

4. Daniella Witte

Daniella har bloggat sedan 2009 och bjuder i bloggen på inspiration och inredningstips som är lätta att ta till sig. Hennes stil är personlig och inspirerad av naturen, och syns som en röd tråd på alla bilder hon delar med sig av.

Daniella Witte började blogga av en slump år 2009, och har nu byggt upp en av Sveriges mest lästa inredningsbloggar. Hon har en stor passion för inredning och vackra miljöer, och det är i naturen och möten i vardagen som hon hittar mest inspiration.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– En modern stil med detaljer inspirerade av naturen. Jag gillar att kombinera färger snarare än att följa en speciell stil. Genom det har jag nog skapat mig en egen och personlig stil som speglar mig och som känns igen.

Bloggadress: daniellawitte.se

https://www.instagram.com/p/B5dZy_XnTti/

5. Seventeendoors

Ulrika Randel bor i en Stockholmsvåning med just 17 dörrar. Här hittar du inredningsinspiration, tips på ny litteratur om inredning och inspirerande hotell och restauranger.

Förutom bilder från lägenheten som har en enkel men klassisk och ombonad stil, får vi också utblickar på vad som är på gång i utländska magasin, litteratur och  bloggar inom ämnet.

Ulrika älskar att resa och tipsar om inspirerande hotell och restauranger i bloggen – alltid med inredningsfokus. Varje söndag bjuder hon på en krönika med en blogg- och/eller inredningsvinkel som brukar vara uppskattad av läsarna.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag skulle säga att min stil har en ren skandinavisk bas, med bohemiska inslag. Jag inspireras mycket av influenser från Paris och Milano.

Bloggadress: seventeendoors.residencemagazine.se

https://www.instagram.com/p/B4R2B3hgk_Z/

6. Husligheter

Maria Soxbo har drivit bloggen Husligheter sedan 2007. Här hittar du inredningsinspiration, en hel del tänk kring hållbarhet och miljövänlig inredning, samt en mix av praktiska inredningstips, nyheter och trender.

Husligheter är en blogg om inredning, design, trender och stil ur ett tilll största del nordiskt perspektiv. Maria Soxbo lter gärna designklassiker samsas med nya trender och personliga favoritsaker.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Den har växlat lite under årens lopp, mest beroende på hur jag bott – när jag bodde i en 1960-talsvilla hade jag en hel del teak och retrodetaljer medan jag nu när jag bor i ett 1930-talshus har det lite ljusare och mer klassiskt. En del favoriter har alltid hängt med, och så har nya saker som mönstrade tapeter, marmor och mässing tillkommit längs vägen. Snygga lampor står alltid på önskelistan.

Bloggadress: Husligheter.se 

https://www.instagram.com/p/B5R3mXUh6OH/https://www.instagram.com/p/B5sGKSNBBnJ/

7. Trendenser

Frida Ramstedt har bloggat sedan 2005 och är fortfarande drottningen bland inredningsbloggare. Trendenser är en av Sveriges äldsta, största och mest lästa blogg om inredning och design.

Frida Ramstedt har järnkoll på trender och en förmåga att peka ut vad som kommer att hålla över tid. Hon visar inte upp bilder från sitt eget hem i bloggen, utan har fokus på nyheter och trender inom inredningsvärlden.

Frida Ramstedt är en ofta anlitad föredragshållare, och Trendenser vann priset Årets inredningsblogg 2016 på Elle decoration.

Bloggadress: trendenser.se

https://www.instagram.com/p/B5pGc4GhTOV/

8. Strenghielm

En inspirerande blogg av Mari Strenghielm som även jobbar som stylist och gör reportage. Här blandas många fina interiörer och lantliga hem med diy-tips och rese- och utflyktsbilder.

I Mari Strenghielm blogg får du följa hennes liv i huset på Dalarö ute i Stockholms skärgård där hon bor tillsammans med sin familj och sina djur. Mari arbetar som inredningsstylist, formgivare och fotograf och gör många av sina jobb hemma, men reser även en del i jobbet. Hon samlar på gammalt porslin och andra prylar som då och dyker upp på vackra bilder i bloggen.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Hm, personlig? Rustik kanske. Gillar vintage, följer inte trender, gillar naturfärger och material. Pyntar mycket med material från naturen.

Bloggadress: http://strenghielm.se/blogg

https://www.instagram.com/p/B5pP4EUFN5R/

9. Hemtrender

Jenny Martinsson är en inredningstokig marknadsförare som gillar design och trender. Här syns stilrena bilder, mycket trärent och vitt, grått och svart.

Jenny har bloggat sedan 2008, och på bloggen hittar du allt från inspirerande inredning och hem, kollage av produktnyheter och inredningstips. Här publiceras även önskelistor med prylar.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Varierande, ibland går jag åt det minimalistiska och ibland åt det eklektiska, men skandinaviskt är alltid den röda tråden.

Bloggadress: hemtrender.com

https://www.instagram.com/p/B4jdCL8HTAG/https://www.instagram.com/p/Bwjqtk4HuM_/

10. Trendspanarna

Bloggen drivs av Linda Johansson och Jenny Johansson, två systrar som älskar inredning. Och de spanar verkligen på trender, bra om man vill hålla koll på vad som händer.

Om man gillar dansk design finns det många bra tips här, systrarna har koll. Vi får även följa olika renoveringsprojekt hemma hos dem själva.

Hur skulle ni beskriva er inredningsstil?

– Dansk inredning någonstans mellan designklassiker och vad som är trendigt just nu.

Bloggadress: trendspanarna.nu 

https://www.instagram.com/p/B5F5CqaHh5s/

11. Mokkasin

Sofia Vusir Jansson bor i ett stort, gammalt hus med sin familj och driver även in inredningsbutik. Bloggen har en bohemisk stil, med tapeter, gamla möbler och mönster i en blandning som känns stilbildande.

Även om Sofia har designklassiker i sitt hus så blir mixen av gammalt och nytt allt annat än gammalmodig.

Bloggadress: http://www.mokkasin.com/

https://www.instagram.com/p/B5fFsTphzu3/https://www.instagram.com/p/B3uiZZThf2m/

12. Johanna Bradford

Kallade sig tidigare Tant Johanna men bloggar nu under eget namn. Johanna Bradford jobbar som stylist och har bloggat sedan 2009.

Förutom inspirerande inredningsbilder förekommer ofta härliga blomsterarrangemang, snygga designhotell, fina trädgårdsbilder och överhuvudtaget en mycket inspirerande blandning.

Bloggadress: johannabradford.elledecoration.se 

https://www.instagram.com/p/B5fj4CIJm11/https://www.instagram.com/p/ByaKQ-diQ6Q/

LÄS MER: 10 vanliga missar du gör när du inreder

LÄS MER: 10 trender som förstör ditt hem