1 av 3: Sandra Tauberman driver inredningsbloggen "Villavägen 3". Hennes stil är spretig och full med färger och mönster, enligt henne själv. "Det roligaste med att renovera, bygga och inreda är just att hitta mötet mellan olika mönster och färg" säger hon. Foto: http://villavagen3.blogspot.se
2 av 3: Sandra skulle göra om sitt sovrum. Så här såg det ut före. "Det där med vita väggar, det fungerar inte i längden om du frågar mig", skriver hon på sin blogg. Foto: Sandra Tauberman
3 av 3: Och efter! Byrån är inropad på auktion, och tapeten Golden Lily från William Morris. Foto: Sandra Tauberman

Inredningsblogg som satsar på antikviteter

Villavägen 3 är inredningsbloggen som drivs av Sandra Tauberman.

Hon älskar färg, mönster och antikviteter och köper nästan allt på nätauktioner och loppisar. Senaste inköp: älghorn.

– De sämsta köpen jag gjort har varit helt nya saker, säger hon.

Vad har du för stil hemma?

– Min stil är spretig och full med färger och mönster. Det roligaste med att renovera, bygga och inreda är just att hitta mötet mellan olika mönster och färg. Jag håller mig dock till antikviteter och stilar från tiden mellan 1850-1930. Tunga ekmöbler med tass, jugend, William Morris-tapeter, persiska mattor, svulstiga lampor, kandelabrar och andra vackra saker på varje tom plats. Min stil är allt annat än minimalistisk. More is more.

 

Vad blir du inspirerad av?

– Det varierar, men just nu är Instagram är en av mina främsta inspirationskällor. Där följer jag flera mycket inspirerande människor, alla väldigt olika. Och när det släpps en ny auktionskatalog, vilket är ganska ofta på nätet, då blir jag blind och döv för omgivningen – totalt uppslukad av att detaljstudera alla bilder.

 

Var hittar du dina saker?

– Nästan allt jag köper är från nätauktioner och vissa utvalda loppisar. Jag köper oerhört sällan något nytt, det händer kanske någon gång om året.

 

Ditt senaste köp till hemmet?

– Det ligger fortfarande kvar på Auktionskammaren, ett par älghorn som jag ska montera upp och ha i min nyligen renoverade walk-in closet. Sedan har jag en fantastisk liten staty från Gustavsberg som väntar på mig och som ska stå i vinterträdgården. Och ett par nattygsbord som ska hämtas upp och ställas in i ett nytapetserad sängkammare.

 

Ditt sämsta köp?

– Finns flera. Ett dåligt köp är ofta saker som jag tycker är jättefina men som inte hittar sin plats i mitt hem. Antingen säljer jag dem vidare eller så ställer jag ner dem i källaren i väntan på rätt plats. Men de flesta dåliga köp har faktiskt varit nya saker i dålig kvalitet.

 

Ditt bästa köp?

– Där kan jag nämna en stor persisk figurativ matta som jag ropade in på ett auktionshus i Danmark. Den täcker ett helt rum, är utan slitage och full med små djur och figurer. Den njuter jag av varje gång jag dammsuger, och det är ju ett ganska gott betyg.

 

Vad är viktigast i ett hem?

– Det viktigaste är att de som är där känner sig bekväma, lugna och kanske till och med ”hemma”. Det bästa betyget jag kan få är när mina gäster sjunker ner i min stora röda plyschsoffa, makar sig tillrätta bland kuddarna och sedan sitter kvar där och mår bra.

 

Din värsta inredningstabbe?

– Hahaha, ja jösses, det finns ett inlägg i min blogg som heter ”Fönsterbräda for dummies”, titta där. Den är en av bloggens absolut mest lästa...

 

Om man vill göra en förändring i hemmet, tips på enkla medel?

– Tapetsera! Det finns inget som sätter så mycket karaktär på ett rum som en tapet. Mycket mer än färg. Sedan är det ju billigt som tusan att möblera om, våga pröva nytt. Möjligen måste man köpa en massa förlängningssladdar när man rör runt bland lampor och teknik för det tycks man ju aldrig ha tillräckligt utav. Lägg också några hundralappar på att åka till en blomsterhandel och köp flera stora växter, det förändrar ett rum jättemycket.

 

Läs mer:

 Trendenser-Frida: Jag har bytt stil flera gånger
Därför ska du spara de lyxiga silica-påsarna
10 överraskande saker att använda socker till
 

Sandra Tauberman

Ålder: 39 år.

Familj: Barnen Zigge, Milion och Elma, katt, hund och hönor.

Bor: Åkarp i Burlövs kommun.

Gör: Utvecklingsledare hos Utbildningsförvaltningen.

Inredningsbakgrund: ”Jag har jobbat med och varit intresserad av inredning sedan jag flyttade hemifrån i mycket tidig ålder. Jag har släpat runt på mitt bohag genom studenttider med tillfälliga boenden, alltid ovillig att bo möblerat eller inackorderad.”

Blogg: Villavagen3.blogspot.se

Instagram: Villavägen3

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!