Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 4
Inredningsvis är en av Sveriges största inredningsbloggar. Maria, som driver den, älskar sin fejkade öppna spis, vilken är hennes bästa köp. "En öppen spis ger en mysfaktor som inte går att få annars, dessutom värmer den i vinterkylan", säger hon.
Foto: Inredningsvis.se
2 AV 4
Marias sovrum före... (se nästa bild)
Foto: Inredningsvis.se
3 AV 4
...och efter att hon köpte en sänggavel. "Min makeover på sovrummet blev så poppis att alla ville ha en likadan sänggavel", säger Maria.
Foto: Inredningsvis.se
4 AV 4
Katten Brorsan har blivit en riktig kändis på bloggen, och är en viktig inredningsdetalj hemma hos Maria.
Foto: Inredningsvis.se

Inredningsblogg: "Mer färg till svenskarna!"

Inredningsvis är Maria Ljungströms inredningsblogg som riktar sig till folk som bor litet men drömmer stort.

Hon gillar lyx till budgetpris, Hollywood light, och mycket färg.

– Strunta i vad grannen tycker och skippa den svartvita trenden, säger Maria.

Inredningsvis – Maria Ljungström

Namn: Maria Ljungström

Ålder: 38.

Familj: Särbo och två kattsyskon.

Bor: Göteborg.

Gör: Studerar journalistik, bloggar.

Inredningsbakgrund: "Jag har gillat inredning ända sedan jag var barn och pedantiskt inredde Barbies hem till ett Hollywood-slott."

Blogg: Inredningsvis.se

1. Vad har du för stil hemma?

– Jag brukar säga att stilen är ”Hollywood light” med en lätt orientalisk krydda. Sedan skiftar jag ofta färger och inredningsstil efter säsong och känsla. Jag tror inte att det är bra för själen att fastna i samma stil och färg år efter år. Vår inredning speglar ofta de olika faser vi är i livet, det är som terapi – ut med gamla, negativa energier och in med nytt och fräscht. Jag har själv varit långvarigt sjuk, men att börja blogga om inredning och inspirera andra blev min vändpunkt.

2. Vad blir du inspirerad av?

– Jag har alltid inspirerats väldigt mycket av vackra miljöer, och då framför allt hotell. Efter att jag hade besökt hotell Pigalle här i Göteborg bestämde jag mig för en total makeover i sovrummet. Sedan inspireras jag av kreativa positiva människor, färgstarka, utländska inredningssidor på nätet, vackra inredningsbutiker och resor. Bloggens motto är ”It's all about inspiration”, för att det är det allt handlar om i slutänden.

 

Läs också: Inredning och inspiration till ditt vardagsrum

3. Var hittar du dina saker?

– Jag framhäver alltid att man kan få det lyxigt hemma till budgetpris. Jag är ingen design- eller märkesslav på något vis och tycker ofta att billigare inredningsdetaljer till och med är snyggare än de dyraste. Fyndar gör jag gärna i Göteborgs mindre inredningsbutiker, och då speciellt i mysiga Haga. Jag gjorde nyss ett megafynd på loppis här i Göteborg, i form av en klassisk barvagn i mässing. Ett tips är att släppa alla jäkla fördomar om att ett hem måste vara fyllt av dyra och trendiga designerprylar för att vara snyggt.

4. Ditt senaste köp till hemmet?

– Min helt fantastiskt lyxiga och stoppade sänggavel med den rätta hotellkänslan. Sovrummet gick från ”not” till ”hot” direkt när gaveln var på plats. Min makeover på sovrummet blev så poppis att alla ville ha en likadan sänggavel. Det är det som gör det värt att blogga, när man får sån stor respons från alla fina människor. Så vill ni förnya supersnabbt, köp en stoppad sänggavel.

 

Läs också: Inredningstips till sovrummet

5. Ditt bästa köp någonsin?

– Mitt bästa nyare köp är helt klart min fejkade öppna spis (se bild). Folk som kommer hem tror den är äkta. En öppen spis ger en mysfaktor som inte går att få annars, dessutom värmer den i vinterkylan. Katten Brorsan håller med och sover gärna framför brasan.

6. Ditt sämsta köp?

– Mitt sämsta köp var en svart ryamatta från Ikea, den var jäkligt deprimerande och sög ut precis allt ljus.

 

Läs också: Inredningstips och knep till köket

7. Vad är viktigast i ett hem?

– Att man trivs och känner sig hemma direkt när man öppnar dörren. Strunta i att inreda slaviskt efter urtrista svartvita inredningstrender. Inred i stället ditt hem personligt och efter hjärtat, det blir alltid rätt och går inte att fuska sig till. Att välja fel inredning är lite som att välja fel partner, något stämmer inte och i slutändan blir allt fel.

8. Din värsta inredningstabbe?

– I min förra lägenhet hade jag en megastor balkong och fick för mig att göra ett orientaliskt ”tusen och en natt”-uterum. Jag skulle inreda med skira vackra vita gardiner knutna i fyra hörn, en stor vacker matta och ha orientaliska lyktor hängandes i taket. Men med vårt ökända svenska sommarväder slutade allt med att gardinerna flög åt skogen, mattan möglade av regnet och ena lyktan ramlade ner. Det slutade med grav inredningskris för fröken inredningsvis.

 

Läs också: Badrum – inredning, inspiration och tips

9. Om man vill göra en förändring i hemmet, tips på enkla medel?

– Lägg allt krut på att byta ut inredningsdetaljer efter humör och säsong. Det är inte dyrt men gör hela skillnaden. Du kan gå på loppis och fynda gamla vackra möbler som du målar om. Och sist men inte minst, våga använda färg och strunta i vad grannen tycker, den klonade svartvita trenden är ett sömnmedel - vi bor redan i ett mörkt land och har en grå vardag. Mer färg åt folket!

 

Läs också:

 10 inredningsbloggar du måste följa
Pinterest – här är de bästa inom inredning
Bloggaren Mokkasin: Vita soffor var mitt sämsta köp
Villavägen 3 är bloggen som satsar på antikt