Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är prylarna som alla kommer vilja ha i år

Nytt år, nya trender – men vad är det som gäller?
En del håller sig kvar, men också mycket är nytt.
Här är prylarna som alla kommer att vilja ha 2018!

Foto: Anders Bergstedt/Entrance Mäkleri

1. Pampasgräs

Efter allt grönt och stora romantiska buketter kom sedan torkade blommor och kvistar. Och det vi sett mest av allt  är pampasgräs som fortsätter att vara hett i  år. Framför allt såg vi massor av pampasgräs i inredningsreportage och i Hemnetannonser. En fin inredningsdetalj som du måste införskaffa om du vill vara riktigt trendig 2018.

 

 

Foto: Fotolia

2. Lila detaljer

Har du missat det så  kan vi berätta att lila/violett  är utsett till  årets färg. En för många välkommen färgklick efter allt svart, vitt och grått. Och inte behöver man måla väggarna i lila för det –   byt ut kuddar, plädar och gardiner. Eller en enskild möbel. Härligt med färg när våren snart är här!

 

 

Foto: H&M Home

3. Pastellfärger

Med våren kommer pastellfärgerna, och inget undantag i  år. Alltid härligt att lämna mörker, kyla, grått och trist och välkomna vår och sommar med ljusa pastellfärger. Och det kryllar av härliga sådana i inredningskollektionerna som kommit ut nu. Här är kuddar från H&M Home.

LÄS OCKSÅ: Här är H&M Homes nya kollektion

 

Foto: H&M Home

4. Råa naturmaterial

Råa naturmaterial som trä, stengods och bomullstyger  är hetare  än någonsin. Vi ska gå  tillbaka till det naturliga och ursprungliga. Det hänger ihop med hållbarhet och miljömedvetenhet, och under 2018 spås läder vara absolut trendigast, det blir dessutom bara snyggare med  åren. Det behöver inte nödvändigtvis vara stora möbler utan kan vara enstaka detaljer som en tidningshållare eller pall till exempel.

 

 

Foto: Ellos Home

5. Zebramönstrat

Ränderna går aldrig ur, som man brukar säga. Från att under några  år ha haft en något klichéartad stämpel, såväl i modevärlden som i heminredningen, gör den comeback. Mönstret sticker ut, tar plats, och  är en spännande detalj som piggar upp. Här i form av kudde och matta i  äkta koskinn med zebramönster för 4 999 kronor hos Ellos Home.

 

 

Foto: Auktionsverket.se

6. Tygskärmar och kronor

Om förra  året bestod av nakna glödlampor och kalla metaller så   är 2018  året när de riktiga lampskärmarna kommer tillbaka. Tänk riktiga i tyg som på  mormors tid, kristallkronor, gärna antik och second hand   – fantastiskt både för mijön, historiens och unikhetens skull. Här en kristallkrona från Autionsverket som  är från 1900-talets början.

LÄS OCKSÅ: Ikea sänker priset på massor av produkter – kolla vilka

 

Foto: Fotolia

7. Porslinsfigurer

Tro det eller ej, men de i så  många  år ratade porslins- och keramikfigurerna kommer tillbaka med full styrka i  år. Udda prydnadsföremål, figuriner, byster och unika vaser ska pryda våra hyllor, bord och fönsterbänkar. Kanske har du sparat i lådor, förråd eller dylikt, eller gamla släktingar som har, annars går de att hitta på  second hand vilket  är helt rätt i dag. Du som har sparat, du blir i alla fall riktigt trendig igen.

 

 

Foto: Fotolia

8. Äkthet och unikhet

Oavsett vad du har för stil eller inredningsprylar hemma så är det  äkta varor som gäller 2018. Helst inhandlade på  loppis, auktion eller i second hand-butik. Hemmet ska vara personligt och spegla din karaktär   – våga blanda och testa nya stilar. Förutom att det  är miljömässigt bra så  får du något eget och unikt på  köpet.

LÄS OCKSÅ: 12 saker du måste sluta inreda med 2018

 

Foto: Getty Images

9. Svängd design

70-talet kommer tillbaka mer  än någonsin. Och då  ser vi framför allt mycket av de svängda, mjuka och böjda formerna. Som här en svängd soffa. Titta även efter stolar och bord med svängda ben, sök på  nätet och på loppisar och second hand.

 

 

Foto: Sandbergwallpaper.com

10. En femte "vägg"

Ja, varför skulle man inte kunna se taket som en femte vägg? Det går att både måla och tapetsera där faktiskt. Tittar man på  Pinterest och lite bloggar är det många som kommer dekorera taket med mönster, en spännande färg eller nya texturer i  år. Här  med tapet från Sandberg Wallpaper.

LÄS OCKSÅ: Tjuvtitta! Så här ser våren ut hos Ellos Home

 

Foto: Ikea

11. Spa och rotting

Rotting kom tillbaka redan förra  året men fortsätter starkt att hålla i sig. Det  är fräscht, hållbart, naturligt och för tankarna till sommar, resorts och spa:n.  Över huvud taget  är spatrenden stor, skapa den i badrum eller med en särskild spa-avdelning i form av rottingmöbler, härliga tyger, levande ljus, gröna växter, mysig belysning och vackra förpackningar.

 

 

Foto: Fotolia

12. Metaller av olika sorter

Metaller har vi sett mycket av de senaste  åren. Både i form av mindre detaljer och större ytor. Koppar, mässing och silver har avlöst varandra, men de varma metallerna fick under 2017 stark konkurrens av silver och krom som nu gör storstilad comeback – och spås bli  ännu större. Vill du inte byta ut helt, mixa!

LÄS OCKSÅ: Så såg trenderna ut på Hemnet 2017