1 AV 3
Inredningstrenderna 2018? Lila har blivit utsedd till nästa års stora färg.
Foto: Fotolia
2 AV 3
De stora romantiska blomsterbuketterna kommer att ersättas av torkade blommor, kvistar, och strån i unika och udda vaser.
Foto: Fotolia
3 AV 3
Tro det eller ej men de i så många år ratade porslins- och keramikfigurerna spås komma tillbaka med full styrka nästa år
Foto: Fotolia

Här är inredningstrenderna som gäller 2018

Hur kommer inredningstrenderna i hemmen 2018 egentligen att se ut?

Hemnets egen inredningsspecialist Emma Priwin avslöjar det för oss.

Lila toner, kalla metaller, och porslinsprydnader som kommer tillbaka!

1. Blomstertrenden

Foto: ESNY/Hemnet

Det har varit mycket grönt och stora romantiska buketter under året som gått. Men 2018 kommer de stora romantiska blomsterbuketterna att ersättas av torkade blommor, kvistar, och strån i unika och udda vaser. 

LÄS OCKSÅ: Här är inredningstrenderna som var absolut hetast 2017 

2. Röda och lila toner

Foto: Fotolia

De röda detaljerna har redan börjat smyga in. Och lila är ju utsedd till nästa års stora trendfärg. Många kan bli skrämda av färgen men faktum är att det är en ganska underbar och välkommen färg efter allt grått, vitt och svart som varit. Det kan bli ett uppfriskande detaljinslag där hemma med lila kuddar, plädar, överkast blommor eller gardiner till exempel. 

LÄS OCKSÅ: Nyår 2017 – så fixar du festen med rätt inredning  

3. Udda keramik- och porslinsföremål

Foto: Fotolia

Tro det eller ej men de i så många år ratade porslins- och keramikfigurerna spås komma tillbaka med full styrka nästa år. Udda prydnadsföremål, figuriner, byster och unika vaser ska pryda våra hyllor, bord och fönsterbänkar.  

LÄS OCKSÅ: 12 saker du genast måste sluta inreda med 2018 

4. Kalla metaller

Foto: Fotolia

De varma metallerna fick redan under 2017 stark konkurrens av silver och krom. Efter ett par år med väldigt mycket varma metaller så har de kalla metallerna gjort storstilad comeback och spås nu bli ännu större. 

LÄS OCKSÅ: Snusket hemma hos dig som gästerna märker direkt 

5. Hållbarhet

Foto: Fotolia

Hållbarhet – miljömässig medvetenhet växer sig ännu starkare och det märks i materialvalen. Under 2018 kommer läder vara absolut trendigast och det blir ju bara snyggare med åren dessutom. Behöver inte nödvändigtvis vara stora möbler, kan vara enstaka detaljer som en tidningshållare eller pall till exempel.