Kollektionen ”Jassa” är en mix av möbler, inredningsdetaljer och textilier där man har kombinerat traditionella hantverksmetoder med modern design.
1 av 13: Kollektionen ”Jassa” är en mix av möbler, inredningsdetaljer och textilier där man har kombinerat traditionella hantverksmetoder med modern design. Foto: Ikea
Med naturfiber har man tagit fram mönstrade textilier i starka färger som ska ge en känsla av sommarvärme, i kollektionen ”Jassa.
2 av 13: Med naturfiber har man tagit fram mönstrade textilier i starka färger som ska ge en känsla av sommarvärme, i kollektionen ”Jassa. Foto: Ikea
Med naturfiber har man tagit fram sittmöbler i kollektionen ”Jassa”.
3 av 13: Med naturfiber har man tagit fram sittmöbler i kollektionen ”Jassa”. Foto: Ikea
Kollektionen ”Jassa” är en mix av möbler, inredningsdetaljer och textilier.
4 av 13: Kollektionen ”Jassa” är en mix av möbler, inredningsdetaljer och textilier. Foto: Ikea
Här är det fina korgväskor i naturfiber, i kollektionen ”Jassa”.
5 av 13: Här är det fina korgväskor i naturfiber, i kollektionen ”Jassa”. Foto: Ikea
Färggranna och mönstrade kuddar som ska ge en känsla av sommarvärme och uppmuntra människor att umgås tillsammans, koppla av och ha kul. Från ”Jassa”.
6 av 13: Färggranna och mönstrade kuddar som ska ge en känsla av sommarvärme och uppmuntra människor att umgås tillsammans, koppla av och ha kul. Från ”Jassa”. Foto: Ikea
Keramiken i ”Jassa” har stänk-glaserats för hand vilket gör att ingen är den andra exakt lik.
7 av 13: Keramiken i ”Jassa” har stänk-glaserats för hand vilket gör att ingen är den andra exakt lik. Foto: Ikea
Fint bord från ”Jassa i naturfiber, att ha på balkongen, i trädgården eller inomhus.
8 av 13: Fint bord från ”Jassa i naturfiber, att ha på balkongen, i trädgården eller inomhus. Foto: Ikea
Vacker skärmvägg från ”Jassa” att ha var helst man vill skärma av. Lätt att flytta runt.
9 av 13: Vacker skärmvägg från ”Jassa” att ha var helst man vill skärma av. Lätt att flytta runt. Foto: Ikea
Det som gör kollektionen ”Kryddad” extra speciell är att den stärker och hjälper utsatta kvinnor i Indien.
10 av 13: Det som gör kollektionen ”Kryddad” extra speciell är att den stärker och hjälper utsatta kvinnor i Indien. Foto: Ikea
Kollektionen ”Kryddad” i gråskala har broderade textilier och vävda inredningsdetaljer i naturmaterial.
11 av 13: Kollektionen ”Kryddad” i gråskala har broderade textilier och vävda inredningsdetaljer i naturmaterial. Foto: Ikea
Samarbetet sker med sociala företag som Rangsutra och Industree PT, som leds och drivs av indiska kvinnor, och många av hantverkarna är antingen aktieägare eller delägare via självhjälpsgrupper.
12 av 13: Samarbetet sker med sociala företag som Rangsutra och Industree PT, som leds och drivs av indiska kvinnor, och många av hantverkarna är antingen aktieägare eller delägare via självhjälpsgrupper. Foto: Ikea
Tack vare kollektionen ”Kryddad” får indiska kvinnor tillgång till arbete och en varaktig inkomst. Något som inte bara förändrar liv, utan hela samhällen.
13 av 13: Tack vare kollektionen ”Kryddad” får indiska kvinnor tillgång till arbete och en varaktig inkomst. Något som inte bara förändrar liv, utan hela samhällen. Foto: Ikea

Här är 13 favoriter från <br />Ikeas nya vårkollektion

Snart kommer Ikea ut med två nya, tillfälliga kollektioner.

Och handlar du bidrar du dessutom till en bättre värld.

Här kan vi visa de första bilderna – spana in bildspelet!

Kollektionen ”Jassa” är en mix av möbler, inredningsdetaljer och textilier där man har kombinerat traditionella hantverksmetoder med modern design. Med naturfiber har man tagit fram sittmöbler, lampor och korgar, men också mönstrade textilier i starka färger, som ska ge en känsla av sommarvärme och uppmuntra människor att umgås tillsammans, koppla av och ha kul. 

 

LÄS OCKSÅ: Se första bilderna från Ikeas sommarkollektion 

Här finns också keramik som har stänk-glaserats för hand vilket gör att ingen är den andra exakt lik. Alla handgjorda produkter är inspirerade av indonesiska och sydostasiatiska designtraditioner.

Hjälper utsatta kvinnor i Indien

Kollektionen ”Kryddad” i gråskala har broderade textilier och vävda inredningsdetaljer i naturmaterial. Det som gör den lite extra speciell är att den stärker utsatta kvinnor i Indien. Samarbetet sker med sociala företag som Rangsutra och Industree PT, som leds och drivs av kvinnor, och många av hantverkarna är antingen aktieägare eller delägare via självhjälpsgrupper. Här får de tillgång till arbete och en varaktig inkomst. Något som inte bara förändrar liv, utan hela samhällen.

Foto: Ikea

 

LÄS OCKSÅ: Ikea portar kärlekskranka pensionärer 

”Det här är väldigt personligt för mig”

– Det här är väldigt personligt för mig. Att som mamma och kvinna få komma till Indien och träffa de här kvinnorna som har helt andra  utmaningar. Att få vara en del av något som kan hjälpa dem att utvecklas och växa, få deras barn att växa – i synnerhet flickorna. Det har varit helt otroligt, Sarah Fager, IKEA designer. 

Femte gemensamma kollektionen

”Kryddad” är deras femte gemensamma kollektion med Ikea och består av handbroderade och handvävda inredningsdetaljer i bomull och förnybar bananfiber. Den 10 mars kan du köpa ”Jassa” och den 24 mars ”Kryddad” på Ikea.

Kolla in de underbara bilderna!

 

LÄS OCKSÅ: 

Så skulle det vara om Ikea tillverkade bebisar! 

Ikea-kassen – en riktig kassako för Ikea 

Hur många av Ikea-klassikerna minns du? 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande