Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning>Hållbar inredning

Publicerad 4 apr 2018 11:17

Tjäna pengar på att rensa – det här tjänar du mest på

Många känner nog behov av att rensa ut saker hemma som inte används eller behövs längre. En garderobsrensning kan dessutom generera en del extra pengar om du säljer det på nätet.

Många känner nog behov av att rensa ut saker hemma som inte används eller behövs längre. En garderobsrensning kan dessutom generera en del extra pengar om du säljer det på nätet.

1/3

Foto: Getty Images

Efter en befriande rensning hänger bara det som verkligen används på stången.

Efter en befriande rensning hänger bara det som verkligen används på stången.

2/3

Foto: Susanna Zacke

  Rensat och städat i köksskåpet!

Rensat och städat i köksskåpet!

3/3

Foto: Susanna Zacke

Har du för mycket prylar hemma kan det vara dags för en vårrensning! Töm dina garderober, lådor och skåp och sälj det på nätet. Allt från kläder och väskor till leksaker och porslin går att sälja med bra förtjänst.

Här är sakerna du tjänar mest på att sälja just nu.

Ta tag i ditt hem och gör en ordentlig utrensning, att ha för mycket saker omkring sig stjäl energi, det blir rörigt och irriterande. Oftast fyller man ut de utrymmen som finns oavsett hur stora eller små de är, och så tänker man – den här kan ändå vara bra att ha… Därför är det bra att bestämma en tidsgräns innan man börja rensa, har du inte använt ett klädesplagg på exempelvis ett år kommer du förmodligen inte att sakna det. Sen kan det vara olika tidsgränser för kläder, köksprylar, källarförråd och så vidare.

Våren bästa tiden att rensa ut

– Varje dag byter drygt 4 400 second hand plagg garderob på Tradera, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Enligt Traderas senaste undersökning har svenskarna sex flyttkartonger med onödiga prylar hemma i förrådet till ett uppskattat värde av i snitt 30 866 kronor.

– Våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

ANNONS: Sälj din begagnade bil enkelt och tryggt med Kvdbil – vi tar hand om allt pappersarbete och hela försäljningen (EXTERN LÄNK)

Gamla bokmärken kan man få bra betalt för på nätauktioner.

Foto: Susanna Zacke

Rensa smart – hur gör man?

Förbered dig med kartonger och säckar.

Töm det utrymme som ska rensas helt och hållet.

Gör högar: spara, sälj och skänk/släng.

Sätt i gång att sortera.

Städa utrymmet noga.

Lägg tillbaka det som ska sparas och njut av ordningen.

Lägg ut dina annonser på det som ska säljas.

 

Odd Molly är ett av de klädmärken som brukar ge bra betalt.

Foto: Susanna Zacke

 

Märkesvaror som skålar från Marimekko/Ittala kan löna sig att sälja.

Foto: Susanna Zacke

7 bästa tipsen för att få dina prylar sålda när du vårstädar:

1. Tänk på säsong och vilken dag du lägger ut annonsen! Nu, till exempel, är en bra tid att sälja prylar för trädgård, uteliv, båt och cykel. Vinterkläder och skidutrustning får vänta till höststädningen. De flesta får lön den 25:e varje månad så det är smart att lägga upp annonser så att de avslutas några dagar senare.

2. Ta snygga bilder som visar vad du säljer, ta gärna bilder både framifrån, bakifrån och närbilder. Se till att bilderna är skarpa och ljusa. Bakgrunden ska vara neutral. Använd alla fem bilder som ingår. Har din vara några småfel så låt det framgå i bilden, ärlighet uppskattas.

3. Vara tydlig i rubrik och objektsbeskrivning. Se till att rubriken innehåller relevanta sökord. Sök på liknande varor och se vad andra skrivit.

4. Var ärlig och utförlig. Beskriv din vara så noga som möjligt utan att det blir för långt. Allt från märke och modell till ålder, tillbehör och skick. "Grå tröja" lockar inte till samma intresse som "Superfin grå kashmirtröja stl M nyskick från Acne"

5. Om kvitto finns, skriv det också.

6. Att våga testa ett lågt utropspris är också bra, det lockar ofta till flera köpare och högre slutpris. Titta igenom vad andra har satt för priser på likande produkter.

7. Sprid också din annons i sociala medier – ju fler som ser din annons desto större är chansen att du får dina prylar sålda.