Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning>Hållbar inredning

Publicerad 25 okt 2018 09:19

Maria Montazamis avslöjande efter nya Blocket-reklamen

Maria Montazami är med i Blockets senaste reklamfilm. "Jag gillar uttrycket “one man’s trash is another man’s treasure”, det finns alltid någon som har användning av det man själv inte behöver längre", säger hon.

Maria Montazami är med i Blockets senaste reklamfilm. "Jag gillar uttrycket “one man’s trash is another man’s treasure”, det finns alltid någon som har användning av det man själv inte behöver längre", säger hon.

1/3

Foto: TT NYHETSBYRÅN

I den nya reklamen följer Montazami med sin assistent för att köpa en äggfåtölj av en man...

I den nya reklamen följer Montazami med sin assistent för att köpa en äggfåtölj av en man...

2/3

Foto: Blocket

... men i stället för att fokusera på fåtöljen går Maria i stället runt och ger tips på hur han kan styla om huset.

... men i stället för att fokusera på fåtöljen går Maria i stället runt och ger tips på hur han kan styla om huset.

3/3

Foto: Blocket

Hollywoodfrun Maria Montazami ger oftast bort möbler hon inte längre vill ha, men hon gillar också att sälja. 

– En persons skräp är ju någon annans skatt så det är viktigt att vi inte bara kastar tycker jag, säger hon.

Men det finns en sak skulle hon själv aldrig köpa eller sälja begagnat.

I tisdags var det säsongsavslutning för TV3-programmet ”Svenska Hollywoodfruar” där Maria Montazami är en av kvinnorna vi får följa genom dagarna i Los Angeles. Säsongen har varit minst sagt dramatisk där fruarna har gått till hårda angrepp mot varandra, kallat varandra nedvärderande namn och varit elaka. Det mest uppmärksammade var Anna Ankas råa ord mot Elena Belle där hon bland annat kallade henne för "jävla hora".

LÄS MER: 20 kändisar som sålt sina läckra hem 2018 

– Vi andra fruar sa till henne, men allt kom inte med i tv. Vi sa: kom igen nu, men hon lyssnar inte alls. Det ångrar hon nu, det är ingen som tycker om sånt, säger Maria Montazami.

Hollywoodfruarna Sofie Prydz, Maria Montazami, Anna Anka och Elena Belle.

Foto: TV3/DANIEL SAHLBERG

Redan nästa vecka är Hollywoodfruarna i rutan igen, då i en talkshowsvariant där de går igenom säsongen.

– Det blir lite bråk och gråt i den med, och det är så jobbigt. Men jag är glad att jag är jag och ingen annan. Som Anna Anka som är så himla elak, säger Maria Montazami. 

Maria Montazami gör reklam för Blocket

Förutom "Svenska Hollywoodfruar" har Montazami deltagit i bland annat "Let's dance", "Sveriges Bästa" och "Klassfesten". Nu är hon också aktuell som ansiktet utåt för Blocket i “Maria & Fåtöljen”.

I den nya reklamen följer hon med sin assistent för att köpa en äggfåtölj av en man, men i stället för att fokusera på fåtöljen går Montazami i stället runt och ger tips på hur han kan styla om huset. 

LÄS MER: Hollywoodfrun Elena Belle visar upp privata bilderna

Trots att det efter tio år av "Svenska Hollywoodfruar" har blivit vardag för Maria Montazami att stå framför kameran var inspelningen av reklamen riktigt nervös, berättar hon.

– Jag är inte alls van vid att skådespela. I "Svenska Hollywoodfruar" är vi oss själva, det är inget manus utan jag bara kör på. Men att följa manus är så himla svårt, säger hon och fortsätter: 

– Sedan tog jag ut i svängarna lite och försökte vara rolig, jag håller bara tummarna att det tas emot bra och att jag inte har kraxat i väg för mycket!

I den nya reklamen ska Montazami köpa en fåtölj.

Foto: Blocket

”Min hushållerska har nästan alla mina gamla möbler”

Maria Montazami bor med sin man Kamran i ett stort hus i Kalifornien, USA. Hon älskar inredning och byter ut möblerna då och då. Är det en stor möbel händer det att den säljs, men först och främst ger hon bort det hon inte längre behöver, säger hon.

– Jag gillar uttrycket “one man’s trash is another man’s treasure”, det finns alltid någon som har användning av det man själv inte behöver längre. Min hushållerska har nästan alla mina gamla möbler. Hon är alltid glad att ta emot allting. Och jag hoppas att hon i sin tur säljer och får in lite pengar om det är någonting hon inte får plats med.  

LÄS MER: Kika in hemma hos Hollywoodfrun Maria Montazami

Marias mamma får ofta nya vänner genom försäljningen

Montazami själv har inte så stor erfarenhet av att köpa och sälja saker via begagnatsajter i Sverige. Men hennes mamma och bror är storsäljare, säger hon. 

– Mamma är så vänlig och snäll och bjuder på kaffe, berättar om sitt liv och köparna kommer tillbaka och vissa har till och med skickat tackkort, allt möjligt. Så det som är så bra med Blocket är att man även får en vän på köpet, skrattar Maria.

Att komma ihåg repliker och agera framför kameran var riktigt nervöst, tyckte Maria Montazami.

Foto: Blocket

Även om Maria Montazami hellre säljer än köper begagnat tycker hon om äldre föremål på grund av dess historia.

– Om jag ska köpa någonting gammalt gillar jag känslan av att den varit hos någon man inte vet. Jag älskar speglar, allt som är design, fina vaser, fotoramar, gamla bestick. Allt sånt som är gammalt, gärna hundra år, säger hon.  

”Jag skulle aldrig köpa en madrass som någon använt”

Men vissa saker skulle Maria Montazami själv aldrig köpa, eller för den delen sälja, begagnat. 

– Jag skulle aldrig köpa en madrass som någon använt. Det känns inte kul alls, men det gör väl inte folk?

Jo det tror jag, jag fick min madrass såld på under en timme...

– Är det sant?! Men oj, nej madrass, sängar, täcken och sånt som man kan ha spillt saker på skulle jag aldrig köpa... det kastar man! 

https://www.youtube.com/watch?v=1tQPrW5l0rU&feature=youtu.be&app=desktop

Maria Montazamis tips hur du inreder med begagnade prylar

För den som gillar att fynda på begagnatsajter tipsar Maria Montazami om att försöka sätta en personlig prägel på dem – eller göra om till drömmöbeln.

 – Man kan måla om, byta knoppar, stolsfötter. Folk blir kreativa och det är ju jättekul! Man kan kopiera nån granne man är sotis på. Det är ju jättekul! 

LÄS MER: Medieprofilerna Kalle och Brita säljer drömtorpet 

När det är dags att piffa till hemmet lite, kanske genom att återanvända det någon annan inte längre behöver, har Maria några tips för att få en röd tråd i hemmet:

1. Inred med 5 saker från ett premiummärke

– Är man en sån som vill handla något lite lyxigt, som exempelvis Svenskt Tenn, och vill att huset ska se extra pampigt ut så ska man satsa på att ha minst 5 grejer från samma märke. Exempelvis en pall i hallen, en tvålpump i badrummet och så vidare. Det kan vara små saker, men det skapar en röd tråd i hemmet.

2. Mer fluffiga kuddar

– Jag tycker att svenskarnas kuddar är så tråkiga. Du vet när du lägger dem på sängen, de är så platta och små. Om man köper en soffa där man kommer sitta och kolla på tv eller så, då ska man ha stora härliga kuddar. Fluffiga ska de vara, kanske med lite bollar eller tassels på. Bort med de små. Svenskarna ska inte vara rädda för större kuddar!

Foto: Shutterstock

3. Färgkoordinera

– Jag kan verkligen rekommendera att köra på färgtema! En soffa har man ju i kanske tio år, så det är lättare att byta ut textilier. Jag har precis spelat in "Svenska Hollywoodfruar" och då var allt rosa här hemma! Blommor, servetter, kuddar, plädar - you name it! Och nu har jag bytt ut ALLT!

4. Satsa på cremefärgat - komplettera med färg

– Fake fur, mjuka kuddar i krämfärg. Fake sheep skin – ja allt i olika nyanser av kräm. Jag hade allt hemma utom två kuddfodral, så jag behövde inte köpa något nytt! Det är jättelätt att byta ut sådant som servetter eller blommor. Sen köpte jag orange tallriksunderlägg så det blir lite kontrast.

5. Var inte rädd för förändring

– Tre eller fyra gånger per år tycker jag att man ska ändra hemma. Det behöver inte vara stora saker, men småsaker som till exempel ramar, servetter, blommor.

LÄS MER: Ikea-möblerna som går bäst på Blocket – så mycket kan du få

6. Utgår från en ”kronjuvel”

– Man ska låta sin favoritmöbel komma till sin rätt, sen bygger man runt den. Jag har en ögonbrynsformad soffa och jag är så lycklig för den! Så hög kvalitet och bästa tyget! Och eftersom jag är kuddtokig så ha jag dekorerat den med extra kuddar. Det är så himla kul när man hittar saker som passar. Min soffa är perfekt grå, så den kan man köra vilka färger som helst till.

Flera kända ansikten har synts i reklamen tidigare

”Maria & Fåtöljen” är en uppföljare till “Ranelid & Bilen”, “Kikki & Elcykel”, “Samir, farsan & bilarna” och “Tony säljer rubbet”, och fortsättningen på Blockets kortfilmskoncept “Bakom varje Blocketannons finns en berättelse”.