”Om man bara ger sig själv tiden att göra det bra så blir det bra till slut, även om man kanske misslyckas först. Man får inte vara så rädd för att bara testa”, säger Lovis Andersson. Foto: Lovisa Andersson/Instagram@lovisafurubo

Lovisa byggde modernt lantkök – av ett begagnat kök

För tre år sedan köpte Lovisa Andersson och sambon Daniel Fisch en gammal nedgången skola utanför Kalmar. Sedan dess har de renoverat huset på egen hand genom att nästan enbart använda sig av återbruk. 

Drömköket i den gamla skolsalen skulle kosta över en halv miljon kronor. Med ett ”bortskänkeskök” och gamla garderober fixade de ett liknande själva – för 30 000 kronor.

– Jag ville bevisa att det faktiskt går, säger Lovisa Andersson. 

Ni bor i en gammal skola. Hur hamnade ni där?

– Vi hade letat hus i flera år, jag och min sambo. Till slut hittade jag en gammal lärarbostad på Hemnet, där man fick skolan på köpet. Vi fick komma på visning och titta på båda husen, som det var jättemycket jobb med, och det slutade med att vi bara köpte skolan... för en struntpeng. Så kanske man inte ska säga, men vi betalade i princip bara för tomten och garaget, eftersom det var lärarbostaden som var huvudobjektet, och den blev lättare att sälja utan skolan. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

LEVA&BO är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill