Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Om man bara ger sig själv tiden att göra det bra så blir det bra till slut, även om man kanske misslyckas först. Man får inte vara så rädd för att bara testa”, säger Lovis Andersson.”Om man bara ger sig själv tiden att göra det bra så blir det bra till slut, även om man kanske misslyckas först. Man får inte vara så rädd för att bara testa”, säger Lovis Andersson.”Om man bara ger sig själv tiden att göra det bra så blir det bra till slut, även om man kanske misslyckas först. Man får inte vara så rädd för att bara testa”, säger Lovis Andersson.
”Om man bara ger sig själv tiden att göra det bra så blir det bra till slut, även om man kanske misslyckas först. Man får inte vara så rädd för att bara testa”, säger Lovis Andersson. Foto: Lovisa Andersson/Instagram@lovisafurubo

Lovisa byggde modernt lantkök – av ett begagnat kök

Premium För tre år sedan köpte Lovisa Andersson och sambon Daniel Fisch en gammal nedgången skola utanför Kalmar. Sedan dess har de renoverat huset på egen hand genom att nästan enbart använda sig av återbruk. 

Drömköket i den gamla skolsalen skulle kosta över en halv miljon kronor. Med ett ”bortskänkeskök” och gamla garderober fixade de ett liknande själva – för 30 000 kronor.

– Jag ville bevisa att det faktiskt går, säger Lovisa Andersson. 

Ni bor i en gammal skola. Hur hamnade ni där?

– Vi hade letat hus i flera år, jag och min sambo. Till slut hittade jag en gammal lärarbostad på Hemnet, där man fick skolan på köpet. Vi fick komma på visning och titta på båda husen, som det var jättemycket jobb med, och det slutade med att vi bara köpte skolan... för en struntpeng. Så kanske man inte ska säga, men vi betalade i princip bara för tomten och garaget, eftersom det var lärarbostaden som var huvudobjektet, och den blev lättare att sälja utan skolan. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.