1 AV 3
Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen
2 AV 3
Lagom till Black Friday lanserar Ikea kampanjen Buy Back Friday och ett nytt digitalt verktyg för att värdera dina gamla Ikea-möbler.
Foto: SHUTTERSTOCK
3 AV 3
Ikeas kollektion ”Stockholm 2017” är mycket eftertraktad på andrahandsmarknaden. Rottingskåpet som inte går att köpa i butik längre kan kosta över 10 000 kronor.
Foto: Ikea/MARCUS HANSEN

Ikeas kontring mot Black Friday – Buy Back Friday

Ikea tar ytterligare ett steg mot en mer miljövänlig profil. Lagom till Black Friday-säsongen kontrar man med kampanjen Buy Back Friday. Ett initiativ som gör det möjligt för kunder att sälja tillbaka sina gamla möbler till varuhuset.

Veronica Lundström Kristensen

Att sälja sina gamla Ikea-möbler på Facebook eller Blocket brukar gå med en rasande fart. Nu vill Ikea lyfta sin egen tjänst som gör det möjligt för kunder att sälja tillbaka gamla Ikea-möbler till varuhuset. Din gamla möbel säljs sedan vidare i varuhusets fyndhörna och du får ett värdekort att handla nya prylar för. 

Kampanjen som de kallar Buy Back Friday kommer att pågå mellan den 23-29 november, i Sverige och 27 andra länder. Samtidigt lanseras ett nytt verktyg på hemsidan som ska göra det enklare för kunder att värdera sin möbel innan de tar med den till varuhuset. Beroende på vilket skick den är i kan priset landa på upp till 40 procent av nypriset. Under kampanjperioden kommer Family-medlemmar att få dubbla värdet på sina tillbakasålda prylar. 

LÄS MER: Inredarnas Ikea-favoriter – så stylar du som proffsen 

ANNONS: Expressen Rabattkoder ger dig bästa rabatterna på Black Friday (Extern länk)

Skåpen Ivar lyfts ofta fram som en av Ikeas mer hållbara produkter. Skåpet är tillverkat av massiv furu och går att måla och förändra på många olika sätt. Foto: Ikea

Ikea öppnade second hand-butik i Sverige

Nyligen öppnade Ikea sin första second hand-butik i Sverige och den nya kampanjen är ytterligare en del i företagets miljöarbete. 

– Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar Ikea ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande. 

Senast 2030 ska alla Ikeas produkter vara tillverkade av förnybara eller återvunna material och vara designade för att återanvändas, återförsäljas eller återvinnas. Det ska också bli lättare att förlänga livet på sina möbler och produkter.

LÄS MER: Nu är det jul igen! Här är vinterns nyheter på Ikea