Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Montanas förvaringssystem för hallen går att kombinera i oändlighet och här finns flera praktiska möbler för hallen, bland annat ett skoskåp. Möblerna går att få i många olika färger och innehåller 36 moduler.Montanas förvaringssystem för hallen går att kombinera i oändlighet och här finns flera praktiska möbler för hallen, bland annat ett skoskåp. Möblerna går att få i många olika färger och innehåller 36 moduler.Montanas förvaringssystem för hallen går att kombinera i oändlighet och här finns flera praktiska möbler för hallen, bland annat ett skoskåp. Möblerna går att få i många olika färger och innehåller 36 moduler.
Investera i en snygg spegel och kanske en byrå. Spegeln Framed från Muuto finns i många storlekar och färger. Byrån Reflect i massiv ek kommer från Svenssons.Investera i en snygg spegel och kanske en byrå. Spegeln Framed från Muuto finns i många storlekar och färger. Byrån Reflect i massiv ek kommer från Svenssons.Investera i en snygg spegel och kanske en byrå. Spegeln Framed från Muuto finns i många storlekar och färger. Byrån Reflect i massiv ek kommer från Svenssons.
Norrgavels numera klassiska möbel för hallen går att få i olika färger och bredder.Norrgavels numera klassiska möbel för hallen går att få i olika färger och bredder.Norrgavels numera klassiska möbel för hallen går att få i olika färger och bredder.
En lång knopplist och ett stort vitrinskåp passar i hallen. Både praktiskt och hemtrevligt. Skåpet Nittkvarn kommer från Jotex.En lång knopplist och ett stort vitrinskåp passar i hallen. Både praktiskt och hemtrevligt. Skåpet Nittkvarn kommer från Jotex.En lång knopplist och ett stort vitrinskåp passar i hallen. Både praktiskt och hemtrevligt. Skåpet Nittkvarn kommer från Jotex.
Fixa en vacker och välkomande hall. I hallen är det viktigt med bra förvaring. Välj möbler, krokar, korgar och eventuellt en spegel som passar din stil. Bänk från Mio.Fixa en vacker och välkomande hall. I hallen är det viktigt med bra förvaring. Välj möbler, krokar, korgar och eventuellt en spegel som passar din stil. Bänk från Mio.Fixa en vacker och välkomande hall. I hallen är det viktigt med bra förvaring. Välj möbler, krokar, korgar och eventuellt en spegel som passar din stil. Bänk från Mio.
Klassisk pinnsoffa. I Ikeas kollektion Björksnäs finns en bänk och soffa av björk med tillhörande dynor av fårskinn. Möblerna kan fås i svart och naturfärg. Soffa, 1 995 kronor. Sittdyna av fårskinn, 1 000 kronor.Klassisk pinnsoffa. I Ikeas kollektion Björksnäs finns en bänk och soffa av björk med tillhörande dynor av fårskinn. Möblerna kan fås i svart och naturfärg. Soffa, 1 995 kronor. Sittdyna av fårskinn, 1 000 kronor.Klassisk pinnsoffa. I Ikeas kollektion Björksnäs finns en bänk och soffa av björk med tillhörande dynor av fårskinn. Möblerna kan fås i svart och naturfärg. Soffa, 1 995 kronor. Sittdyna av fårskinn, 1 000 kronor.
Platsbyggd förvaring kan man ordna ganska enkelt med delar av tillexempel köksskåp. Lägg till massor av krokar och fina korgar.Platsbyggd förvaring kan man ordna ganska enkelt med delar av tillexempel köksskåp. Lägg till massor av krokar och fina korgar.Platsbyggd förvaring kan man ordna ganska enkelt med delar av tillexempel köksskåp. Lägg till massor av krokar och fina korgar.
Låt din inredningsstil gälla även i hallen. Här lantligt romantiskt med rustika korgar, väggpanel, gamla stolar och fårskinn.Låt din inredningsstil gälla även i hallen. Här lantligt romantiskt med rustika korgar, väggpanel, gamla stolar och fårskinn.Låt din inredningsstil gälla även i hallen. Här lantligt romantiskt med rustika korgar, väggpanel, gamla stolar och fårskinn.
Välkomna med färg! Tapeten bouquet p031301-W, ur kollektionen Urban nature, Mr perswall.Välkomna med färg! Tapeten bouquet p031301-W, ur kollektionen Urban nature, Mr perswall.Välkomna med färg! Tapeten bouquet p031301-W, ur kollektionen Urban nature, Mr perswall.
Blå hall. Mysig och välkomnande hall i en lantlig och färgglad stil. Två garderober, den ena med dörr och den andra utan ger all förvaring man behöver. Fina korgar, en loppisstol och den roliga mattan sätter en personlig prägel. Väggen är tapetserad med tapeten Miss Print 2 – MISP1088, Midbec. Pax garderob med dörr, Ikea. Korgar från Rice i skåpet. Matta och rund korg, Afroart. Övrigt privat.Blå hall. Mysig och välkomnande hall i en lantlig och färgglad stil. Två garderober, den ena med dörr och den andra utan ger all förvaring man behöver. Fina korgar, en loppisstol och den roliga mattan sätter en personlig prägel. Väggen är tapetserad med tapeten Miss Print 2 – MISP1088, Midbec. Pax garderob med dörr, Ikea. Korgar från Rice i skåpet. Matta och rund korg, Afroart. Övrigt privat.Blå hall. Mysig och välkomnande hall i en lantlig och färgglad stil. Två garderober, den ena med dörr och den andra utan ger all förvaring man behöver. Fina korgar, en loppisstol och den roliga mattan sätter en personlig prägel. Väggen är tapetserad med tapeten Miss Print 2 – MISP1088, Midbec. Pax garderob med dörr, Ikea. Korgar från Rice i skåpet. Matta och rund korg, Afroart. Övrigt privat.
Ett hyllplan, två konsoler och några krokar är vad som behövs för en fin hatthylla. Korg med skinnhandtag, Rif design. Korgar och bänk, Åhléns.Ett hyllplan, två konsoler och några krokar är vad som behövs för en fin hatthylla. Korg med skinnhandtag, Rif design. Korgar och bänk, Åhléns.Ett hyllplan, två konsoler och några krokar är vad som behövs för en fin hatthylla. Korg med skinnhandtag, Rif design. Korgar och bänk, Åhléns.
Lantlig stil i hallen. Den snygga hängaren är köpt i butiken Jacob & Mary i Vadstena. Tapeten kommer från Sandbergs.Lantlig stil i hallen. Den snygga hängaren är köpt i butiken Jacob & Mary i Vadstena. Tapeten kommer från Sandbergs.Lantlig stil i hallen. Den snygga hängaren är köpt i butiken Jacob & Mary i Vadstena. Tapeten kommer från Sandbergs.
Snygg stilmix av modernt och lantligt. Personliga lösningar är kul i hallen. Här har en gammal trälåda blivit fin skoförvaring.Snygg stilmix av modernt och lantligt. Personliga lösningar är kul i hallen. Här har en gammal trälåda blivit fin skoförvaring.Snygg stilmix av modernt och lantligt. Personliga lösningar är kul i hallen. Här har en gammal trälåda blivit fin skoförvaring.
Ha inte för mycket kläder framme i hallen, och låt det finnas en stol eller bänk att sitta på. Hallen får gärna vara både snygg och praktisk. Allt från Rusta.Ha inte för mycket kläder framme i hallen, och låt det finnas en stol eller bänk att sitta på. Hallen får gärna vara både snygg och praktisk. Allt från Rusta.Ha inte för mycket kläder framme i hallen, och låt det finnas en stol eller bänk att sitta på. Hallen får gärna vara både snygg och praktisk. Allt från Rusta.
Förvara under trappan. Här är ett fint exempel på hur du kan utnyttja svårmöblerade vrår. Moduler av bambu, Ikea PS 2014.Förvara under trappan. Här är ett fint exempel på hur du kan utnyttja svårmöblerade vrår. Moduler av bambu, Ikea PS 2014.Förvara under trappan. Här är ett fint exempel på hur du kan utnyttja svårmöblerade vrår. Moduler av bambu, Ikea PS 2014.
Hälsa välkommen med en personlig stil. Här har man valt att visa upp familjens samling med skyltar. Skimrande tapet, Cole & son.Hälsa välkommen med en personlig stil. Här har man valt att visa upp familjens samling med skyltar. Skimrande tapet, Cole & son.Hälsa välkommen med en personlig stil. Här har man valt att visa upp familjens samling med skyltar. Skimrande tapet, Cole & son.
Häng upp på väggen! Ryggsäckar, paraplyer och påminnelselappar, allt kan hängas upp så är det lättare att både städa och hålla ordning. Hängare och krokar från Granit.Häng upp på väggen! Ryggsäckar, paraplyer och påminnelselappar, allt kan hängas upp så är det lättare att både städa och hålla ordning. Hängare och krokar från Granit.Häng upp på väggen! Ryggsäckar, paraplyer och påminnelselappar, allt kan hängas upp så är det lättare att både städa och hålla ordning. Hängare och krokar från Granit.
Hitta rätt förvaringslösning till just din hall. Mät före köp och använd ytan kvadratsmart. Här förvaringen Sund i vitlack och vitpigmenterad ek från Mio.Hitta rätt förvaringslösning till just din hall. Mät före köp och använd ytan kvadratsmart. Här förvaringen Sund i vitlack och vitpigmenterad ek från Mio.Hitta rätt förvaringslösning till just din hall. Mät före köp och använd ytan kvadratsmart. Här förvaringen Sund i vitlack och vitpigmenterad ek från Mio.
Mycket i en hall kan gömmas bakom skjutdörrar. Skjutdörrar finns i massor av varianter. Av trä, med speglar eller enkla som kan kläs med tapet. Vit trädformad hängare från Maze.Mycket i en hall kan gömmas bakom skjutdörrar. Skjutdörrar finns i massor av varianter. Av trä, med speglar eller enkla som kan kläs med tapet. Vit trädformad hängare från Maze.Mycket i en hall kan gömmas bakom skjutdörrar. Skjutdörrar finns i massor av varianter. Av trä, med speglar eller enkla som kan kläs med tapet. Vit trädformad hängare från Maze.
1 AV 19
Montanas förvaringssystem för hallen går att kombinera i oändlighet och här finns flera praktiska möbler för hallen, bland annat ett skoskåp. Möblerna går att få i många olika färger och innehåller 36 moduler.
Foto: / FOTOGRAF SIGURD HOEYEN
2 AV 19
Investera i en snygg spegel och kanske en byrå. Spegeln Framed från Muuto finns i många storlekar och färger. Byrån Reflect i massiv ek kommer från Svenssons.
Foto: Photographer Petra Bindel / PETRA BINDEL
3 AV 19
Norrgavels numera klassiska möbel för hallen går att få i olika färger och bredder.
Foto: Jonas Ingerstedt
4 AV 19
En lång knopplist och ett stort vitrinskåp passar i hallen. Både praktiskt och hemtrevligt. Skåpet Nittkvarn kommer från Jotex.
5 AV 19
Fixa en vacker och välkomande hall. I hallen är det viktigt med bra förvaring. Välj möbler, krokar, korgar och eventuellt en spegel som passar din stil. Bänk från Mio.
Foto: Johanna Hopkins
6 AV 19
Klassisk pinnsoffa. I Ikeas kollektion Björksnäs finns en bänk och soffa av björk med tillhörande dynor av fårskinn. Möblerna kan fås i svart och naturfärg. Soffa, 1 995 kronor. Sittdyna av fårskinn, 1 000 kronor.
7 AV 19
Platsbyggd förvaring kan man ordna ganska enkelt med delar av tillexempel köksskåp. Lägg till massor av krokar och fina korgar.
Foto: Magnus Selander
8 AV 19
Låt din inredningsstil gälla även i hallen. Här lantligt romantiskt med rustika korgar, väggpanel, gamla stolar och fårskinn.
Foto: Carina Olander
9 AV 19
Välkomna med färg! Tapeten bouquet p031301-W, ur kollektionen Urban nature, Mr perswall.
Foto: Anders Jungermark
10 AV 19
Blå hall. Mysig och välkomnande hall i en lantlig och färgglad stil. Två garderober, den ena med dörr och den andra utan ger all förvaring man behöver. Fina korgar, en loppisstol och den roliga mattan sätter en personlig prägel. Väggen är tapetserad med tapeten Miss Print 2 – MISP1088, Midbec. Pax garderob med dörr, Ikea. Korgar från Rice i skåpet. Matta och rund korg, Afroart. Övrigt privat.
Foto: Magnus Selander
11 AV 19
Ett hyllplan, två konsoler och några krokar är vad som behövs för en fin hatthylla. Korg med skinnhandtag, Rif design. Korgar och bänk, Åhléns.
Foto: Magnus Selander
12 AV 19
Lantlig stil i hallen. Den snygga hängaren är köpt i butiken Jacob & Mary i Vadstena. Tapeten kommer från Sandbergs.
13 AV 19
Snygg stilmix av modernt och lantligt. Personliga lösningar är kul i hallen. Här har en gammal trälåda blivit fin skoförvaring.
Foto: Michael Förster
14 AV 19
Ha inte för mycket kläder framme i hallen, och låt det finnas en stol eller bänk att sitta på. Hallen får gärna vara både snygg och praktisk. Allt från Rusta.
Foto: Mathias Nero
15 AV 19
Förvara under trappan. Här är ett fint exempel på hur du kan utnyttja svårmöblerade vrår. Moduler av bambu, Ikea PS 2014.
16 AV 19
Hälsa välkommen med en personlig stil. Här har man valt att visa upp familjens samling med skyltar. Skimrande tapet, Cole & son.
Foto: Fotograf Jonas Gustavsson
17 AV 19
Häng upp på väggen! Ryggsäckar, paraplyer och påminnelselappar, allt kan hängas upp så är det lättare att både städa och hålla ordning. Hängare och krokar från Granit.
18 AV 19
Hitta rätt förvaringslösning till just din hall. Mät före köp och använd ytan kvadratsmart. Här förvaringen Sund i vitlack och vitpigmenterad ek från Mio.
19 AV 19
Mycket i en hall kan gömmas bakom skjutdörrar. Skjutdörrar finns i massor av varianter. Av trä, med speglar eller enkla som kan kläs med tapet. Vit trädformad hängare från Maze.
Foto: Susanne Ellingsworth

Så här får du finaste förvaringen i hallen

Hallen – hur fungerar den? Snubblar gästerna över skorna eller är den välkomnande snygg med bra förvaring?

Här är tipsen som gör din hall vacker och funktionell.

Bläddra i bildspelet och se nedan för att hitta hallar att inspireras av!

Det blir fort kaos i hallen om man inte ordnat med förvaringen. Skor, väskor, återvinningskassar, slängda jackor och grus visar att rummet är hemmets sluss mellan inne och ute.

När du har tröttnat på att leka "Gömma nyckel" varje morgon är det dags att sätta hallen i främsta rummet. Så här inreder du hallen till ett välkomnade drömrum med smart förvaring och snygga detaljer!

 

NYHET! Här hittar du LEVA&BO:s inredningskurser

Planera hallen

Börja med att ta ett helhetsgrepp. Hallen är det första du och gästerna ser av hemmet. Kolla in hallen som om du ser den för första gången.

Tänk att du ska få upp alla prylar från golvet. Var ska du förvara jackor, halsdukar, mössor och skor? Var kan du lägga ifrån dig nycklar och paraply?

Fundera också över vad kan du gömma undan. Leriga barnsstövlar och regnkläder gör sig bäst bakom skjutdörrar eller kan de i stället förvaras i tvättstugan? Kan du bygga förvaring under trappan?

Försök att inte ha för mycket kläder framme i hallen, ta för vana att rensa bort kläder och skor efter säsong.

 

Strings system för hallen går att kombinera på olika sätt och ger en lätt och luftig känsla. Finns i flera färger på Länna möbler.Strings system för hallen går att kombinera på olika sätt och ger en lätt och luftig känsla. Finns i flera färger på Länna möbler.Strings system för hallen går att kombinera på olika sätt och ger en lätt och luftig känsla. Finns i flera färger på Länna möbler.
Strings system för hallen går att kombinera på olika sätt och ger en lätt och luftig känsla. Finns i flera färger på Länna möbler. Foto: Marcus Lawett / Marcus Lawett

Inredningsstil

Låt hallen vara personligt inredd och matcha hemmets övriga inredningsstil. Sätt din personliga prägel. Tapeter och målade väggar i lite mörkare kulörer är fint i hallen då det här lätt blir märken och smuts på väggarna.

Hallgolv

I hallen är det viktigt med ett tåligt golv. Parkett repas för lätt och trägolv tål inte väta så bra. Sten- och klinkergolv och nya sorters laminat är att föredra i hallen. Gummi och betong är också val man kan göra.
Har du inte ett reptåligt golv så tänk på att skydda de första metrarna närmast dörren med en hallmatta.

 

LÄS OCKSÅ: 20 vackra kök att få tips och inspiration från

Lampor

Belysningen är jätteviktig. Här vill man snabbt kunna hitta rätt kläder och prylar. Bra takbelysning och någon snygg lampa på väggen eller på ett avlastningsbord är fint.

 

En liten byrå för sjalar och handskar och en snygg lampa gör hela hallen. Även här behövs vackra stilleben! Allt på bilden kommer från House doctor.En liten byrå för sjalar och handskar och en snygg lampa gör hela hallen. Även här behövs vackra stilleben! Allt på bilden kommer från House doctor.En liten byrå för sjalar och handskar och en snygg lampa gör hela hallen. Även här behövs vackra stilleben! Allt på bilden kommer från House doctor.
En liten byrå för sjalar och handskar och en snygg lampa gör hela hallen. Även här behövs vackra stilleben! Allt på bilden kommer från House doctor.

Förvaring

Hitta rätt förvaringslösning till just din hall. Mät före köp och använd ytan kvadratsmart. Är det trångt kan det vara bra att låta en finsnickare platsbygga en möbellösning utifrån ert behov.

Både öppen och dold förvaring är bra. Möblerna får gärna vara nätta och ha dold förvaring. Låt det finnas en stol eller bänk med klädd dyna att sitta på.

Få upp så mycket som möjligt på väggarna. Välj snygga krokar och knoppar.

Skohyllor, hatthyllor, klädställningar, tamburmajor och avlastningsbord finns i massor av olika stilar att välja bland. Paraplyställ och korg för brev och påminnelser kan bli snygga detaljer. Matchande galgar, gärna i metall eller färg är snyggt.

Tänk på att förvara kläderna som man bär dem på kroppen. Mössor högst upp, kläder på mitten och skor längst ner.

 

LÄS OCKSÅ: Så skapar du ett harmoniskt hem med förvaring

Inredningsdetaljer

Detaljer som sätter stilen kan vara valet av dörrmatta, krokar och snygga korgar. Fixa ett fint fat för nycklar och småsaker.

Att smycka väggarna med tavlor och speglar gör att hallen upplevs större.

Tänk på andra

Inred också efter behov. Låt små barn kunna hänga sin jacka i rätt höjd. Har ni hund är det praktiskt med en speciell krok för kopplet. Skohorn är det många gäster som vill ha!

 

En fin sittmöbel är viktigt i hallen. Allt på bilden kommer från Bloomingville.En fin sittmöbel är viktigt i hallen. Allt på bilden kommer från Bloomingville.En fin sittmöbel är viktigt i hallen. Allt på bilden kommer från Bloomingville.
En fin sittmöbel är viktigt i hallen. Allt på bilden kommer från Bloomingville.

 

Få inspiration till andra rum:

 Inspiration till 50 vackra vardagsrum
 

 Experternas tips till ett vackrare sovrum
 

 Expertips till ett ännu bättre badrum
 

 Tips och inspiration när du ska inreda barnrum