Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning

Publicerad 26 jul 2018 19:50

Ernst: "Jag har soleksem och kissar bakom huset"

Ernst Kirchsteiger är nu aktuell med "Sommar med Ernst" på TV4.

Ernst Kirchsteiger är nu aktuell med "Sommar med Ernst" på TV4.

1/2

Foto: CECILIA MÖLLER/TV4

I årets program tar han sig an en gammal kvarn.

I årets program tar han sig an en gammal kvarn.

2/2

Foto: CECILIA MÖLLER/TV4

Han kallas för den svenska sommarens fanbärare och förknippas med syrener och röda hus med vita knutar. 

– Titeln gör mig väldigt stolt. Jag är ju invandrargrabb, vi människor kan göra spännande livsresor, säger Ernst Kirchsteiger. 

Ernst Kirchsteiger är just nu aktuell med årets upplaga av succéprogrammet "Sommar med Ernst" på TV4. För oss berättar han om sina privata sommarplaner och om hur inspelningen av programmet har gått. 

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade saker du inte visste om Ernst Kirchsteiger

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kan sommaren bli någon annat än jobb för dig? 

– Det är mycket jobb. Men om man nu ska jobba så är det här ett väldigt bra sätt. Jag har soleksem, genuina myggbett och jag kissar runt knuten. Jag kan sitta på lunchen och titta på en nyckelpiga om jag vill. Sen blir jag ledig i mitten av sommaren och då tar jag del av den andra sommaren – den med familjen. 

Hur har årets inspelning av "Sommar med Ernst" gått? 

– Det har gått bra. Den gamla Kånstakvarnen har börjat lyfta blicken och ser lite stolt ut. Utmaningen är: vad är det för idiot till inredare som väljer ett hus med runda väggar som dessutom lutar inåt? Men om jag lyckas med det här blir det ett hejdundrandes resultat! Och vem minns en fegis? 

Har du några privata projekt? 

– Ja, hela tiden. Jag skulle behöva bygga en grind, och alltid är det någon humlestör som ser lite risig ut. Folk kan undra, hur orkar du ha egen trädgård? Men vad skulle jag annars göra? Jag vilar genom att sakta dra upp kirskål. 

LÄS OCKSÅ: Kirskål – så slipper du det hatade ogräset

Foto: CECILIA MÖLLER / TV4

Vad är det bästa med sommaren? 

– Det är då vi tankar och laddar med ljus och energi. Vår svenska längtan efter sommaren gör att vi slår ut våra kronblad med en särdeles stark kraft när den väl kommer och hela konceptet kommer liksom rullande över oss som en stor varm filt. 

Och vad ser du mest framemot att göra i sommar? 

– Jag ska gå på ständerna, att stå på Haväng och se ut över grässlänten med backtimjan. I vuxenskapet ingår att man får teflonögon, jag vill se saker som om jag ser dem för första gången. Det ger mig så oerhört mycket, och en stor förundran över tingens skönhet. Tänk att det är mig förunnat att vandra i en äppellund, att vara älskad och att älska tillbaks. 

LÄS OCKSÅ: 5 saker du inte visste om paret Mandelmanns