1 AV 4
Att ha dåligt med plats kan vara frustrerande. Men det finns massor av smarta lösningar som gör att det inte alls känns som om du har liten yta.
Foto: Colourbox
2 AV 4
Om du har bor trångt men ändå har en trappa – ta vara på trappans utrymme! Du kan få in en hal bokhylla genom att bygga hyllor i trappan.
Foto: imgur.com
3 AV 4
Soffan Doc kan bli...
4 AV 4
...en våningssäng. Sådana här lösningar passar dig som inte har mycket utrymme hemma.

Bor du trångt? Så här fixar du mer utrymme

Tycker du också att du har det för trångt hemma?

Med små enkla medel kan du skapa massor av utrymme.

Här får du 10 supertips du förmodligen aldrig tänkt på!

Att hitta platser och utrymme för att stoppa undan saker kan vara extremt svårt, speciellt om man bor i ett mindre hem. För de som har tillgång till källare kan det ses som en snabblösning att slänga undan saker där, men det är inte heller en hållbar lösning. Alla vill eller kan inte heller flytta till större. Och det kan ju tyckas onödigt bara för att man har mycket prylar.

Så här får du 10 toppentips för att ”rensa” upp där hemma och få mer plats och mer feng shui!

 

1. Fixa trapphyllor

Att bygga lådor i trappstegen är en briljant lösning för att stoppa undan skor eller annat. Det varken syns eller tar plats!

 

2. Smart trick med kattlådan

Brukar du också snubbla över kattlådan eller bara tycker att den ”stör” inredningen? Ställ den i ett skåp och gör en öppning åt katten.

 

3. Smart lösning med extramadrassen

Vet du inte heller var du ska göra av den där extramadrassen du har till övernattningsgäster? Bygg en fönstersoffa med en utdragbar lådsäng inunder.

 

4. Ta in fler speglar

Genom att skapa en spegelvägg lurar du ögat att rummet är större än vad det är. Det blir även ljusare.

 

Läs också: Här är minilägenheten med 24 smarta rum

 

5. Utfällbar säng

Sängar som fälls ut från väggen har gjort comeback och finns att köpa på många ställen, om man inte är händig och kan bygga en själv. Ett superenkelt sätt att få mer utrymme.

 

6. Fixa smart förvaring

Genom att höja golvet i ett rum eller del av rummet kan du få oändliga möjligheter till förvaring. Utdragbar säng, lådor etc.

 

7. Plats för kokböckerna

Du kan enkelt bygga till en bit hylla till din köksö där du förvarar alla kokböcker som du inte vet var du ska göra av annars.

 

8. Sätt upp cykeln på väggen

Cyklar blir lätt stulna, speciellt om de är fina. I dag finns fina cykelkrokar att köpa som man kan sätta upp på väggen. Har du en snygg cykel är det dessutom dekorativt.

 

9. Gör hål i väggen

Öppna upp i väggen mellan olika rum med ”fönsterhål” i olika storlekar. Små runda hål blir som en inredningsdetalj där du dessutom kan placera någon pryl eller blomma.

 

10. Bygg en laddningslåda

Blir du också trött på alla telefoner, paddor och annat som ligger och laddar överallt i huset? Eller hittar du dem aldrig när du behöver dem som mest? Låt en låda vara ”laddarlåda” där du installerar ett eluttag och stoppar in alla prylar som behöver laddas.

 

Källa: Save-space.wimp.com

 

Läs också:

 5 prylar du måste ha om du bor trångt
 

 Inspiration – 27 smarta möbler för liten yta