Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Isabelle McAllister har varit med och tolkat Barnens färgkarta.Isabelle McAllister har varit med och tolkat Barnens färgkarta.Isabelle McAllister har varit med och tolkat Barnens färgkarta.
Isabelle McAllister gillar färg.Isabelle McAllister gillar färg.Isabelle McAllister gillar färg.
Skoltavelfärg på väggen. "Ett tips är att det finns speciella griffeltavelpennor om man vill slippa kritor som smular."Skoltavelfärg på väggen. "Ett tips är att det finns speciella griffeltavelpennor om man vill slippa kritor som smular."Skoltavelfärg på väggen. "Ett tips är att det finns speciella griffeltavelpennor om man vill slippa kritor som smular."
Karamellrosa och svart är en av Isabelles bästa färgkombinationer.Karamellrosa och svart är en av Isabelles bästa färgkombinationer.Karamellrosa och svart är en av Isabelles bästa färgkombinationer.
Isabelles bästa tips när du ska välja färg: "Köp provburkar och testa! Alla ljus är olika så det bästa är att prova sig fram."Isabelles bästa tips när du ska välja färg: "Köp provburkar och testa! Alla ljus är olika så det bästa är att prova sig fram."Isabelles bästa tips när du ska välja färg: "Köp provburkar och testa! Alla ljus är olika så det bästa är att prova sig fram."
Skoltavelfärg har blivit lite av Isabelle McAllisters signum. "Skoltavelfärg har jag på bord, sparbössor, sängen, jordgloben och garderober", säger hon.Skoltavelfärg har blivit lite av Isabelle McAllisters signum. "Skoltavelfärg har jag på bord, sparbössor, sängen, jordgloben och garderober", säger hon.Skoltavelfärg har blivit lite av Isabelle McAllisters signum. "Skoltavelfärg har jag på bord, sparbössor, sängen, jordgloben och garderober", säger hon.
Rolig idé på väggen.Rolig idé på väggen.Rolig idé på väggen.
1 AV 7
Isabelle McAllister har varit med och tolkat Barnens färgkarta.
Foto: Martin Stenmark
2 AV 7
Isabelle McAllister gillar färg.
Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca
3 AV 7
Skoltavelfärg på väggen. "Ett tips är att det finns speciella griffeltavelpennor om man vill slippa kritor som smular."
Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca
4 AV 7
Karamellrosa och svart är en av Isabelles bästa färgkombinationer.
Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca
5 AV 7
Isabelles bästa tips när du ska välja färg: "Köp provburkar och testa! Alla ljus är olika så det bästa är att prova sig fram."
Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca
6 AV 7
Skoltavelfärg har blivit lite av Isabelle McAllisters signum. "Skoltavelfärg har jag på bord, sparbössor, sängen, jordgloben och garderober", säger hon.
Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca
7 AV 7
Rolig idé på väggen.
Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca

Isabelle McAllister sätter färg på barnens rum

Inredaren Isabelle McAllister har varit med och tolkat Barnens färgkarta, kulörer utvalda av barn för Beckers.

– Barn väljer ofta starkare färger än vuxna, säger hon.

Isabelle McAllister

Bor: I nyrenoverad lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Familj: Man, två barn och katt.

Gör: Inredare, känd från tv-program som "Äntligen hemma" och "Fixa rummet".

Aktuell med: Beckers nya färgkarta för barn och Isabellestipendiet 2015 som premierar kvinnliga hantverkare.

Hemsida: isabelle.se.

Instagram: isabellemcallister.

En egen färgkarta för barnen, behövs det?

– Det är bra. Det är många som tycker att det är svårt att välja färger. Jag får många frågor om vilka färgkoder jag har använt när jag inreder barnrum.

 

LÄS OCKSÅ: Få tips och inspiration när du ska inreda barnrummet

 

Vad har de valt för färger?

– Barn väljer ofta starkare färger än vuxna. Det är spännande att Beckers vågade släppa på kontrollen och låta barnen välja sina favoritkulörer. Barn kan däremot ha svårt att se helheten i rummet utan väljer gärna ut detaljer som ska målas. Där är de bra om de får hjälp.

 

Har du tips på någon fin färgkombination?

– Det finns förstås många. Men en favorit är karamellrosa och svart som jag har på övervåningen hemma. Och sängkojan blev fin i Kolibri och Bubbelgum.

 

LÄS OCKSÅ: 10 tips när du ska måla om hemma

 

Du har ett färgglatt hem, berätta!

– När jag flyttade in så började jag med vita väggar, men det är svårt att få det mysigt med vitt, så efterhand tog färgerna över. Nu ser det ut som om väggarna i mitt blåa kök blir rosa.

 

Hur väljer man rätt färg?

– Köp provburkar och testa! Alla ljus är olika så det bästa är att prova sig fram. Provmåla rutor är bra. Själv är jag inte rädd för att prova mig fram. Jag gillar när det blir lite fel, när det skaver. Färger får gärna kittla lite.

 

Du har skrivit på väggar och saker, hur gör du?

– Skoltavelfärg är så roligt och det har blivit lite utav mitt signum när jag inreder barnrum. Det och romerska ringar i taket. Skoltavelfärg har jag på bord, sparbössor, sängen, jordgloben och garderober. Och på träskor!

 

I våras renoverade Isabelle McAllister familjens nya lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här kan du titta in och se hur det blev.