1 av 2: Mixat. Satsa på färg på möbler och väggar. "Omaka möbler i barnrum blir spännande", säger bloggaren Jeanette Bauer.
2 av 2: Jeanette Bauer är aktuell med boken "Finurliga barnrum".

Bästa tipsen för att förnya ditt barnrum

Inredningsbloggaren Jeanette Bauer har gjort boken Finurliga barnrum där hon visar hur barnrummet kan förnyas med färg och en stor portion fantasi.

Vad får vi se i boken?

- Bilder på barnrum som jag har samlat på mig under flera års tid. De visar hur man på många olika sätt kan anpassa rummet efter ålder och behov. Och hur man på ett relativt billigt sätt kan göra ett rum till en rolig plats för barnen. Bland annat tipsar jag om hur man gör om befintliga möbler med lite färg.

Var kommer bilderna ifrån?

- 95 procent är bilder från rum som jag har fixat till. Sedan ger tre medlemmar från sajten Styleroom tips och visar sina barnrum med egna bilder.

Hur börjar man inreda?

- Utgå från barnets behov. En tvååring behöver golvyta och skolbarn behöver skrivbord för läxor och pyssel. Välj färg för att få det piggare! Utgå från en tapet, eller köp provburkar med färg. Omaka möbler i barnrum blir roligt och spännande.

Är det dyrt att inreda barnrum?

- Det kan bli hur dyrt som helst, men jag har valt att göra det relativt billigt med begagnade föremål. Lägg pengarna på en fin tapet eller kul redskap i stället.

Bästa begagnat-tipset?

- Måla om möbler du redan har. Eller köp på loppis. Komplettera med roliga knoppar. Såga av benen på ett bord så det blir lägre.

Hur fixar man snygg förvaring?

- Med rymliga boxar, plåtburkar och tygkorgar. Bastkorgar från Afroart som man kan ha länge. Leta resekistor och gamla koffertar. Klä in kartonger med papper.

Hur ser dina barns rum ut?

- De delar rum. En enkel våningssäng från Ikea har med spånskiva och tyg förvandlats till ett litet slott. Ett långt, gemensamt skrivbord och en vägg med förvaring. Golvyta för lek är viktigt!

Jeanette Bauer – från blogg till bok

Ålder: 38.

Gör: Senior event manager på dataspelsförlaget Paradox interactive.

Aktuell med: Boken Finurliga barnrum.

Hemsida: projectbauer.com.

Blogg: frokenbauer. wordpress.com.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande