1 av 3: Gör som experterna och få ditt badrum att vara skinande rent längre. Foto: iStock
2 av 3: Knepet här är att ta reda på lorten innan det blir till ”snusk” med stora bokstäver. Torka bort tvålen i handfatet vid dagens slut innan det hårdnar och blir svårt att rengöra. Foto: iStock
3 av 3: De minuterar du borstar tänderna gör du ju inte mycket annat än att stirra på din egen spegelbild. Använd den tiden till att göra saker som att ta göra rent i och på handfatet, plocka hår och damm etcetera. Foto: Frédéric Cirou

Smarta knepen för ett skinande rent badrum

Har du också undrar hur andra alltid har så rena badrum?

Knepet handlar om att skapa sig ”vanor” att göra varje dag.

Här är 8 saker som de med skinande badrum använder sig av!

Vi förstår om det inte är din favoritsyssla att skura badrum och toalett. Det kan vara både smutsigt, äckligt och lukta illa. Men då ska vi glädja dig genom att avslöja några enkla knep som kommer att göra ditt liv så mycket enklare och ditt badrum kontant skinande rent. Allt för att du ska slippa skämmas när du får det där oväntade besöket, och göra det roligare att gå på toaletten.

 

LÄS OCKSÅ: 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

Inför dagliga vanor

Allt handlar om att lära sig göra några enkla dagliga ”vanor” vilket gör att du inte behöver städa badrummet så ofta. Här är det åtta knepen som ”proffsstädarna” använder sig av, varje dag:

1. Töm papperskorgen

Även det minst lilla skräpet kan orsaka ovälkomna lukter och få ett litet badrum att se stökigt ut. I stället för att låta papperskorgen bli helt full, töm den varje dag. Lite som att du bäddar sängen varje morgon.

2. Spreja duschväggen

Efter att du har duschat, passa på att ge din dusch samma behandling! Det tar bara en minut extra att spreja väggen med en färdigblandad mix med ättika och vatten (har du natursten, skippa ättikan!) eller annan rengöringsspray. Skrubba sedan över kaklet lite snabbt med en svamp och duscha den.

 

LÄS OCKSÅ: Diskmedel oväntat bra till allt - 10 smarta knep

 

Foto: Colourbox

3. Torka handdukarna

Har du tillgång till ett torkskåp, häng in handdukarna där varje kväll innan läggdags, för att få bort all fukt. Det håller handdukarna fräscha längre och gör att inga bakterier gror. Övertorka dem inte dock, det förstör tyget, sju minuter räcker. Tvätta dem sedan efter tre användningar.

 

LÄS OCKSÅ: Så blir du av med dålig lukt i handdukarna

4. Slå på fläkten

Slå på fläkten varje gång du går in i badrummet, och stäng av när du går ut därifrån. Det hjälper till att hålla luften fräsch, och fukten och mögel borta.

5. Förhindra snusket i tid

Knepet här är att ta reda på lorten innan det blir till ”snusk” med stora bokstäver. Torka bort tvålen i handfatet vid dagens slut innan det hårdnar och blir svårt att rengöra. Häll gärna också lite bikarbonat i toaletten och skrubba med borsten varje kväll. Gör man det så ofta går det väldigt snabbt och enkelt.

6. Klädkorg i badrummet

Ha en kläd- eller tvättkorg av något slag där du kan lägga kläderna när du hoppar in i duschen eller badet. Låt dem aldrig hamna på golvet där det blir blött och äckligt, och många gånger kan bli liggandes kvar dessutom.

 

LÄS OCKSÅ: 5 tvättmissar du gör med dina sängkläder

7. Multitaska när du borstar tänderna

De minuterar du borstar tänderna gör du ju inte mycket annat än att stirra på din egen spegelbild. Använd den tiden till att göra saker som att ta göra rent i och på handfatet, plocka hår och damm etcetera. Och när du sköljt munnen ska du självklart skölja bort alla tandkrämsrester direkt.

Foto: Colourbox

8. Plocka hår och dammsug

Vi vet alla hur äckligt det är att hitta hår i dusch och badkar, speciellt när det blivit till ett fågelbo i själva avloppet. Det kan också gå så illa att det blir helt stopp och man tvingas rensa hela röret. Undvik det genom att plocka upp allt hår efter varje dusch och bad, och dammsug golvet på allt hår (ha gärna en batteridriven minidammsugare i badrummet).

 

Källa: Goodhousekeeping.com

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande