1 av 2: Tapeten har fått en revival i hemmet, så också i badrummet. Denna heter Kimono och kommer från Sandberg Wallpaper.
2 av 2: Svenska Vallonia har kombinerat svarta profiler i stål med glas i duschväggen Iconic och skapat ett inslag för badrummet som förenar hantverkstradition med modern lyx. Glasskivan har placerats på insidan, mot duschen, för att underlätta vid rengöring. Duschväggen kommer i tre fasta mått, från 11 900 kr.

Skapa ditt drömbadrum! Inspireras av senaste trenderna

Dova färger i modern eller klassisk tappning, naturmaterial och en och annan industriell duschvägg – så lyder badrumstrenderna 2019.

Viktigast av allt är att gränserna mellan badrummet och övriga hemmet fortsätter att suddas ut. 

Drömmer du ett nytt badrum, med plats för återhämtning och välmående? Inspireras av vår badrumsguide full av nya badrum med inredning i olika stilar och prisklasser.

Mezzo från Vedum – Ombonat badrum i skogsgrönt

Vedum firar 100 år i år med nya kulören skogsgrönt som fått ta plats på prisade badrumsserien Mezzo. Kollektionen har designats av Jesper Ståhl med målet att förena badrummet med resten av hemmet. Varma gröna färgtoner, naturmaterial och en inredning som likväl hade kunnat ta plats i övriga hemmet gör att Mezzo harmoniserar fint med hela bostaden. Pris vid förfrågan.

Iconic från Vallonia – Badrum i industriell stil

Svenska Vallonia har kombinerat svarta profiler i stål med glas i duschväggen Iconic och skapat ett inslag för badrummet som förenar hantverkstradition med modern lyx. Glasskivan har placerats på insidan, mot duschen, för att underlätta vid rengöring. Duschväggen kommer i tre fasta mått, från 11 900 kr.

Hemnes och Rättvik från Ikea – Klassiskt badrum med en twist

Att blanda olika tidsepoker i badrummet kan vara ett knep för att skapa spännande kontraster. Här har Ikeas klassiska, vita badrumsserie Hemnes och tvättställ Rättviken kombinerats med en pigg orange väggkulör och ett modernt terrazzogolv för ett lika delar modernt och klassiskt rum. Kommod med tvättställ, 2 995 kr, spegelskåp, 995 kr.

DK från Svedbergs – Badrum i naturnära färger

Gardiner, möbler, tavlor och växter kan enkelt lyfta ett kalt badrum. Ett tips är dock att inte använda de mest exklusiva prylarna i våtrum samt låta dem stå i torrare miljöer i perioder – då fungerar det ofta att möblera badrummet precis som man vill. Här har Svedbergs inrett det skräddarsydda badrummet DK med naturnära kulörer. Kommod med tvättställ, från 10 590 kr.

 Kimono från Sandberg Wallpaper – Trendigt med tapet i badrummet

Tapeten har fått en revival i hemmet, så också i badrummet. Tapet är dessutom ett tjusigt knep för att skapa en mer ombonad känsla. När man ska använda tapet i ett rum som utsätts för fukt är det dock viktigt att undvika de delar av rummet som utsätts för direkt väta. Här har man löst det genom att den stora fuktkällan, badkaret, placerats i mitten av rummet. En annan lösning kan vara att kakla halva väggen. Tapet Kimono, 900 kr/rulle, Sandberg Wallpaper. 

Aquarelle från Tarkett – Vinylmatta i marmor

Vinylmatta i badrummet är ofta ett mindre kostsamt alternativ än kakel och klinker, och kan även upplevas som mjukare och varmare att gå på. Tarketts våtrumskollektion Aquarelle har utökats med marmormönstrade Marble Carrare White som finns för både golv och väggar. Väggmattan monteras horisontellt och sveps runt rummet i stället för att sättas upp i våder vilket innebär att väggen oftast bara får en skarv. Golv från 280 kr/kvm, vägg från 240 kr/kvm, bård från 200 kr/kvm.

LÄS MER: Stor golvguide! Så väljer du rätt golv till ditt rum 

Grand från INR – med trådlösa högtalare och belysning i kommod

Badrumsserien Grand från INR erbjuder flera olika valmöjligheter, från släta lådor eller lådor med lantlig ramspegel till möbler i vitt, ek, svart ek eller valfri NCS-kulör. För den teknikintresserade finns även tillval som belysning i och under kommoden, samt trådlösa integrerade högtalare som man styr via mobilen. Här syns Grand i modellen solid 100 i antracit som är en av årets accentfärger, 23 770 kr, tillvalspaket med högtalare, 4 490 kr, tillvalspaket med belysning, 4 490 kr.

Cool Classic från Kvänum – Trendig shakerbadrum

Den klassiska shakerstilen har varit populär på köksfronten under flera år men har inte fått samma genomslag i badrummet än. Det vill Kvänum ändra på med Cool Classic som först kom som kök och sedan har översatts till badrumsdesign med tvättbänk målad i kulören skog, hyllplan med ribbor i ek, väggskåp och sittbänk i vitbonad ek, samt dubbelt handfat i vitt porslin. Pris vid förfrågan.

Viskan från INR – Rosa badrum

Allt fler vågar välja en modigare färg i badrummet. En av de mer populära färgerna är rosa som bland annat syns på Viskan, INRs klassiska möbelserie som nu gör comeback i bland annat kulören Rose Dust. Kommod, 26 580 kr, spegel, 7 990 kr, duschvägg Linc Angel, 7 790 kr och takdusch Mist, 7 990 kr.

Flow från Vedum – Badrum med förvaring i fokus

Badrumsserien Flow lanserades första gången för nio år sedan. I år utökas den populära serien med ett bredare format som ger ett tvättställ med stor avställningsyta, samt en helt ny sittbänk med smart förvaring under. Pris vid förfrågan.

Forma från Svedbergs – Klassiskt vitt badrum

Kakel, klinker och porslin är alla hårda och kalla material, men det finns enkla sätt att mjuka upp och skapa värme i badrummet. Här har Svedbergs gjort badrumsserien Forma i klassiskt vitt mer ombonad med handtag i läder, detaljer i trä, linnetyger och gröna växter – naturmaterial är nämligen ett av de bästa knepen för att ge ett rum liv och värme. Underskåp, 12 200 kr, tvättställ i porslin, 6 485 kr, läderhandtag, 135 kr/st, högskåp, 5 025 kr och badkar, från 13 355 kr.

Brahe från Kvänum – Trendig badrum i terrazzo

Konststenen terrazzo har legat och puttrat som ett potentiellt trendmaterial under flera år utan att riktigt få genomslag. Kanske är det 2019 som blir terrazzons år, det hållbara materialet är nämligen tåligt och lämpar sig utmärkt i badrum. Här har Kvänum matchat en sval terrazzo med badrumsserien Brahe i rökt ek och blandaren Tara från Dornbracht. Badrum, pris vid förfrågan, blandare, 7 994 kr.

Hovås II från Nordhem – Badrum i härliga kontraster

Varmt rosa som möter svalt svart, mjuka rundade hörn som kombineras med moderna, raka former – att inreda med kontraster skapar ett fint välbalanserat rum. Nordhems badkar är ett exempel på en sådan kontrast och kommer nu i en uppdaterad version, Hovås II. Badkaret har raka, tunna kanter, men också ett rundat hörn som ger möbeln mjukhet. Hovås II är ett nätt badkar om 155x80 cm som ryms även i mindre badrum. Pris från 19 790 kr.

Kungshamn från Nordhem – Badrum med inspiration från Japan

Den japanska inspirationen syns fortsatt tydligt i hur vi inreder hemma, så också i badrummet. Här har Nordhem kombinerat japanska influenser med kalkfärgade väggar och det nya badkaret Kungshamn. Det kilformade dubbelbadkaret låter två personer bada sida vid sida och kan kläs in i dekorativa paneler, kakel eller mosaik. Badkaret kan även utrustas med massagesystem, underhållsvärmare och ljusterapi. Pris från 14 990 kr.

 LessMore från Ballingslöv – Trendfärg

I samband med att Ballingslöv firar 90 år lanseras den nya jubileumsfärgen gröngrå på bland annat deras badrumsserie LessMore. Nytt i samband med jubileumsfirandet är även att benstället nu också kommer i svart. Kommod, från 5 995 kr.

Saga från Björbo Badrum – Exklusivt hantverk

Hantverkstraditionen kommer i första hand för Björbo Badrum som tillverkar sina badrumsinredningar från sitt snickeri i Dalarna. Nytt för i år är serien Saga vars gedigna kommoder med pärlspont går att kombinera med tvättställ i porslin eller exklusiv granit. Kommod, från 15 021 kr, högskåp, från 13 190 kr.

Carrara från CC Höganäs – Badrum med klassiska former

Engelskt tvättställ med kromställning i edvardiansk stil, badkar med tassar och den grå carraramarmorn är samtliga inslag som är lika klassiska som trendiga. Kakel, från 35 kr/del.

Alice från Vedum – Vitrinskåp för badrum

Vedums nya köksserie Alice lanseras nu även för badrummet. Kollektionen har inspirerats av företagets tidiga estetik med klassiska former, snickarkärlek och neutrala färger och inkluderar bland annat ett rymligt vitrinskåp som bärs upp på detaljrika svarvade ben. Pris vid förfrågan.

Nora från Vedum – Hållbart i alla rum

Att renovera och inreda hållbart och med ett långsiktigt tänk blir allt viktigare för oss. För att möta den ökade efterfrågan på hållbara alternativ lanserar Vedum sin Svanenmärkta kökslucka Nora även för badrummet och ersätter all sin belysning med LED. Nora finns i kulörerna vitt och grått. Pris vid förfrågan.

LÄS MER: Dags att renovera badrummet? Här är alla tips du behöver 

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på LEVA&BO just nu – du får ett fullmatat magasin med inspiration, inredning, shoppingtips och goda recept varje vecka. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!