1 av 2: Det är det här många bråkar och har starka åsikter om. Foto: Wikimedia Commons
2 av 2: Det som argumenterar för att papperet ska dras ovanpå rullen menar att hotell inte kan göra den här snygga vikningen annars. Foto: Julie Edgley/Wikimedia Commons

Hänga upp toarullen – vilket sätt är korrekt?

Toalettpappershållare råder det livliga diskussioner kring. Det finns två sätt att hänga upp toarullen på.

Så att papperet rullas ovanpå rullen, eller så att papperet rullas under rullen.

Det finns till och med vetenskap på vad som är korrekt.

Du sitter på toaletten och ska precis ta lite papper när du upptäcker det fasansfulla: någon har hängt rullen åt fel håll!

Många tjafsar om det. Vissa byter till och med håll hemma hos andra.

 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du aldrig ta med mobilen på toa

Hotellen kan inte ha fel

Men vad är fel håll? Det råder det delade meningar om. Argumenten för att papperet rullas över själva rullen är för att det är lättare att få tag i, för att det minskar risken för att papperet tar i väggen och råkar få med sig bakterier, eller att eventuellt mönster på papperet hamnar rätt.

Enligt Good Housekeeping använder vi mindre papper när vi drar det från ovansidan, helt enkelt eftersom papperet är enklare att se.

Även hotell sätter toarullen på det här sättet.

– Hotellen kan inte ha fel. De byter toapappersrullar mer än någon annan, säger Sarah Richardsson som är expert på hemdesign på Good Housekeeping.

 

LÄS OCKSÅ: Bli frisk och få rent hem – 11 smarta knep med bikarbonat!

Undersökningar ger korrekt svar

Det finns massor av undersökningar, där samtliga kommit fram till att det korrekta sättet att ha toarullen på är när papperet rullas ovanför rullen. Enligt en amerikansk undersökning svarar närmare 70 procent att de föredrar det sättet.

De flesta verkar vara överens. Men det är fortfarande många som föredrar det andra sättet – att papperet rullar under rullen. Vissa menar att det ger ett mer städat intryck, eftersom änden på papperet kan gömmas.

Eller så struntar du i problemet och har toalettpappersrullarna på golvet.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!