1 AV 2
Duschkabiner finns i en mängd olika modeller – allt från enkla duschkabiner för en dryg tusenlapp upp till rena duschfarkoster för närmare 30 000 kronor med bland annat ångfunktioner och massagefunktioner.
Foto: http://www.pm-hem.se
2 AV 2
Fördelar med duschkabin är att golvet i duschen fångar upp det strömmande vattnet och leder ner det i avloppet samt att väggarna gör att vattenstänk inte hamnar utanför duschkabinen. Det minskar risken för fuktproblem.
Foto: http://www.pm-hem.se

Duschkabin – 7 bästa tipsen inför köpet

Duschkabiner är populära och variationen är stor.

Köpa duschkabintill badrummet kan vara knepigt eftersom valen är många.

Här får du några råd och tips inför köpet.

Duschkabin – ett badrum i sig

En duschkabin är ett helt slutet system – ett slags badrum i sig. Den har väggar åt alla håll, även mot badrumsväggen, och står på ett duschkar som är inmonterat i kabinen.

 

LÄS OCKSÅ: 10 prylar som gör ditt badrum till världens häftigaste

Vad kostar en duschkabin?

Duschkabiner finns i en mängd olika modeller – allt från enkla duschkabiner för en dryg tusenlapp upp till rena duschfarkoster för närmare 30 000 kronor med bland annat ångfunktioner och massagefunktioner.

Fördelar med duschkabin

Fördelar med duschkabin är att golvet i duschen fångar upp det strömmande vattnet och leder ner det i avloppet samt att väggarna gör att vattenstänk inte hamnar utanför duschkabinen. Det minskar risken för fuktproblem. Några noggranna förarbeten med fuktsäkring är inte nödvändiga. Dessutom behöver inga väggfästen monteras.

Nackdelar med duschkabin

Nackdelar med duschkabin är att det kan samlas smuts och skräp under kabingolvet, vilket kan vara svårt att städa bort. Vissa modeller har också många kanter som kan vara svåra att få riktigt rena.

 

LÄS OCKSÅ: Duschen som håller koll på hur länge du duschar

Rakt eller runt hörn

En duschkabin med rakt hörn är en enkel och stabil konstruktion. En duschkabin med runt hörn ger ett mjukt intryck och frigör yta i badrummet.

Rengöring av duschkabin

Det är viktigt att rengöra duschkabinen ofta. Undvik stålull och grova tvättsvampar samt lösningsmedel som aceton och liknande. Använd istället ett vanligt allrengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp. Du kan också skrapa duschväggar och golv med en gummiskrapa. Sådana tillhandahålls av vissa tillverkare.

Färgat glas i duschkabinen

Färgat eller eller mönstrat glas kan minska känslan av rymd i duschkabinen.

 

LÄS OCKSÅ:

 7 smarta tips när du ska planera badrummet
Så väljer du rätt badrumsmöbler
Här är det mest äckligt i ditt badrum