Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Badrumsskåp finns det gott om. Ett skåp under ha under handfatet är en bra idé. Det tar inte direkt någon plats eftersom handfatet ändå är där. Du kan också välja att ha hyllor som komplement till skåpet.Badrumsskåp finns det gott om. Ett skåp under ha under handfatet är en bra idé. Det tar inte direkt någon plats eftersom handfatet ändå är där. Du kan också välja att ha hyllor som komplement till skåpet.Badrumsskåp finns det gott om. Ett skåp under ha under handfatet är en bra idé. Det tar inte direkt någon plats eftersom handfatet ändå är där. Du kan också välja att ha hyllor som komplement till skåpet.
Spegelskåp och underskåp – praktiskt mer mycket förvaring i badrummet.Spegelskåp och underskåp – praktiskt mer mycket förvaring i badrummet.Spegelskåp och underskåp – praktiskt mer mycket förvaring i badrummet.
1 AV 2
Badrumsskåp finns det gott om. Ett skåp under ha under handfatet är en bra idé. Det tar inte direkt någon plats eftersom handfatet ändå är där. Du kan också välja att ha hyllor som komplement till skåpet.
Foto: Magnus Selander
2 AV 2
Spegelskåp och underskåp – praktiskt mer mycket förvaring i badrummet.
Foto: Johan Ekstam

Badrumsskåp – bästa tipsen för att välja rätt

Badrumsskåp utgör en stor och viktig del av badrummet.

Det finns många olika modeller.

Här får du veta mer om badrumsskåp och vad du kan välja.

 Ett badrumsskap kan bestå av ett mindre överskåp med eller utan spegel. Det kan även bestå av ett underskåp ihopbyggt med ett tvättställ eller en bänk. Högskåp är en annan modell.
 

 

 Spegelskåp är en klassiker i de svenska hemmen. Fördelen är att sakerna i skåpet är lätta att nå. Nackdelen med spegelskåp är att skåpet kan göra att badrummet ser litet ut eftersom det tar utrymme i ögonhöjd.
 

 

 Ett fristående badrumsskåp blir allt mer populärt. Du kan placera det på valfri plats i badrummet. Skåpet kan vara halvhögt för att ge mer utrymme kring handfatet eller helhögt för stora förvaringsmöjligheter.
 

 

 De flesta badrumsskåp är tillverkade i någon form av trä eller plåt. Vanligast är laminat och träfanér. De mer exklusiva badrumsskåpen kan vara tillverkade i solitt trä. Glas förekommer också.
 

 

 Badrumsskåp är oftast 60 eller 90 centimeter breda. Hur stora badrumsskåp som behövs beror på hur många som använder badrummet och vad som ska förvaras i skåpen. Vissa personer behöver inte alls lika många hyllor att ställa burkar och flaskor på som andra.
 

 

 Bland lämpliga saker att förvara i badrumsskåp finns rakhyvlar, tvålar och olika hudkrämer.
 

 

 Badrumsskåp kan även ha belysning och eluttag för rakapparater.
 

 

Vad kostar ett badrumsskåp?

Priserna på badrumsskåp varierar från strax under 200 kronor och uppåt.

 

 

Det visste du inte om badrumsskåp

Specialskåp för hygienartiklar har en mycket lång historia. De har funnits ända sedan medeltiden.