Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I badrummet förvarar vi ofta både mediciner, nagellack och extra rakblad. Inget av det borde du dock förvara där.I badrummet förvarar vi ofta både mediciner, nagellack och extra rakblad. Inget av det borde du dock förvara där.I badrummet förvarar vi ofta både mediciner, nagellack och extra rakblad. Inget av det borde du dock förvara där.
Smink är nog något som de flesta har i sitt badrum. Men ajaj, den ständigt föränderliga temperaturen i badrummet är inte bra för kosmetikan!Smink är nog något som de flesta har i sitt badrum. Men ajaj, den ständigt föränderliga temperaturen i badrummet är inte bra för kosmetikan!Smink är nog något som de flesta har i sitt badrum. Men ajaj, den ständigt föränderliga temperaturen i badrummet är inte bra för kosmetikan!
Var har man handdukarna om inte i badrummet? Men faktum är att dina badlakan inte mår bra av fukten.Var har man handdukarna om inte i badrummet? Men faktum är att dina badlakan inte mår bra av fukten.Var har man handdukarna om inte i badrummet? Men faktum är att dina badlakan inte mår bra av fukten.
1 AV 3
I badrummet förvarar vi ofta både mediciner, nagellack och extra rakblad. Inget av det borde du dock förvara där.
Foto: Magnus Selander
2 AV 3
Smink är nog något som de flesta har i sitt badrum. Men ajaj, den ständigt föränderliga temperaturen i badrummet är inte bra för kosmetikan!
Foto: Jakub Pavlinec, Colourbox
3 AV 3
Var har man handdukarna om inte i badrummet? Men faktum är att dina badlakan inte mår bra av fukten.
Foto: Julija Sapic, Colourbox

7 saker du aldrig ska förvara i badrummet

I badrummet förvarar vi massor av saker.

Men det finns en hel del du inte borde ha där.

Då kan de bli helt förstörda! Här är listan.

Vi är nog många som måste tänka om när vi läser den här listan – för många av oss förvarar nog varenda en av dessa prylar just i badrummet.

Det är dags att tänka om och flytta ut sminket, handdukarna och nagellacket från det fuktiga badrummet.

 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du inte ta med mobilen på toaletten

1. Smink

Kosmetika ska alltid förvaras i normal rumstemperatur. Badrummet är långt ifrån idealt då temperaturen ändras snabbt och ofta, från hett och fuktigt, när någon duschar, till svalt. Det är inte bra för sminket.

 

2. Medicin

Vi vet att många har så kallade medicinskåp i badrummet. Men, sanningen är den att all medicin ska hållas så långt borta från fukt som möjligt och förvaras i normal rumstemperatur. Om de inte förvaras på en sval och torr plats kan de faktiskt tappa sin verkan.

 

LÄS OCKSÅ: 10 husmorsknep som fungerar i badrummet

3. Icke vattensäker elektronik

Foto: Shutterstock

Älskar du också att lyssna på musik när du duschar eller badar? Tyvärr får hög fuktighet våra tekniska, och känsliga, apparater att bli förstörda. Skippa alltså mobiltelefonen brevid badkaret och införskaffa i stället en apparat som är gjord för att ha i badrummet/klarar fukt.

 

4. Extra rakblad

Förstör inte bladen innan du ens har börjat använda dem! Förvara dem helst i ett annat rum för att inte ånga och fukt ska försvaga och rosta bladen i förtid. Du kan dock ha rakbladen i badrummet om du förvarar dem i en förslutningsbar plastpåse. Ett tips är att torka det rakblad du använder efter varje användning, då håller det längre.

 

LÄS OCKSÅ: 10 problem som du snabbt kan lösa med nagellack

5. Smycken

Kanske vill du sätta på dig dina smycken direkt efter att du har klivit ut från duschen. Det funkar att ha dem i badrummet en kort stund, men ha inte för vana att förvara några som helst smycken där när du inte använder dem. Den fuktiga miljön kommer att snabba på oxidationsprocessen och göra smyckena både fläckiga och missfärgade. I värsta fall kan de bli helt förstörda. Välj en sval och torr plats i stället.

 

6. Handdukar

Då badrummet är ett av hemmets vanligaste platser där mögel frodas och växer, håll all förvaring av tyg, som handdukar, på andra ställen. Se även till att sätta på fläkten och vädra så mycket som möjligt, efter varje dusch/bad, för att hjälpa luften och fukten ut, och få de använda handdukarna att torka snabbare.

 

LÄS OCKSÅ: Bästa tipsen som får dina badlakan att hålla längre

7. Nagellack

Foto: Ruslan Kudrin, Colourbox

Om du vill förlänga tiden på två år, som man brukar säga är hållbarheten, på dina nagellack, förvara då inte dem i badrummet, eftersom temperaturen där ändras hela tiden. Nagellack ska förvaras i rumstemperatur, precis som i affären, och inte heller i kylskåp som många tror.

 

Källa: Goodhousekeeping.com

 

LÄS OCKSÅ: Tips och inspiration när du ska inreda badrummet