Ser sidan konstig ut?

Din skÀrm Àr smalare Àn innehÄllet pÄ denna sida. Vill du visa leva i ett bÀttre anpassat format?

MobilTabletDator

9 inredningstrender som kommer att vara helt ute 2017

Inredningstrender kommer och gÄr med jÀmna mellanrum.

En del tröttnar vi pÄ, annat blir otrendigt och Äker dÀrför ut.

HÀr berÀttar experterna vad som Àr ute, och vad som gÀller 2017.

Foto: GETTY IMAGES

1. 9 trender frÄn 2016 försvinner nu, enligt experterna

 

Att inreda sitt hem Ă€r ett stĂ€ndigt pĂ„gĂ„ende arbete. Även om man anlitar nĂ„gon kommer rummen att förvandlas med tiden allt eftersom du fyller pĂ„ med familjeklenoder, minnessaker och samlarföremĂ„l frĂ„n olika resor. Varje nytt objekt blir som en Ă„terspegling av ditt liv vid en sĂ€rskild tidpunkt, och det Ă€r det hĂ€r som gör att ett hem kĂ€nns personligt och hemtrevligt.

MÄnga gillar ÀndÄ att följa trender, mer eller mindre, och det Àr svÄrt att inte pÄverkas av inredningstrenderna. AlltifrÄn fÀrger, mönster, material och möbler till smÄ detaljer. GrÀnsen mellan det tidlösa och trendiga kan ocksÄ vara hÄrfin.
Hur gör man dÄ för att behÄlla hemmet sÄ det ser uppdaterat ut? Mydomaine har pratat med de bÀsta inredningsexperterna om det som var superhett 2016 och vad som gÀller 2017.

BlÀddra vidare för att se vilka nio trender som blir ute efter Ärsskiftet!

 

Foto: GETTY IMAGES

2. Nakna glödlampor

 

De nakna glödlamporna sÄldes i varenda affÀr 2016, och det finns knappt ett hem som inte har dem i nÄgon form i dag. Speciellt de med synliga glödtrÄdar och storlek större. Men det försvinner helt 2017 enligt experterna.

 

LÄS OCKSÅ: Tjuvkika pĂ„ HM Homes vĂ„rkollektion 2017

 

Foto: Istock

3. MĂ€ssing

 

Trenden med att ha allt i mÀssing som mÄnga haft kommer inte att vara inne lÀngre. MÀssing kommer inte att vara ute helt men den ska tonas ned, ha gÀrna mÀssing och andra blanka metaller som detaljer. 

 

LÄS OCKSÅ: SĂ„ rengör du mĂ€ssing – hĂ€r Ă€r husmorsknepen som funkar

 

Foto: GETTY IMAGES

4. Marmorimitation

 

Var det nÄgot som fick en rejÀl comeback 2016 sÄ var det marmor och marmorimitationer. 2017 fÄr det ta ett steg tillbaka, vi tonar ned, Àven om vi inte lÀmnar det helt bakom oss. 

 

LÄS OCKSÅ: Felicia fixade helt badrum i marmor – för 250 kronor

 

Foto: GETTY IMAGES

5. Kalla grÄ toner

 

Vita vÀggar, liksom ljusgrÄ toner, Àr det mÄnga som har tröttnat pÄ för lÀnge sedan. 2017 gÄr vi mot varmare nyanser som grönt eller varm grÄ.

 

LÄS OCKSÅ: SĂ„ dukar du vackert i guld och vitt – handla detaljerna i LEVA&BO:s webbutik

 

 

Foto: GETTY IMAGES

6. Fiolfikus

 

SÀg det hem som inte hade en fiolfikus hemma, Äret som gick. Och visst Àr den vacker, men enligt trendspanarna ska vi 2017 rikta in oss mer pÄ buketter och snittblommor i stÀllet för smÄ trÀd.

 

LÄS OCKSÅ: 9 gröna vĂ€xter som Ă€lskas av inredarna – se hĂ€r!

 

Foto: GETTY IMAGES

7. Marockanska puffar

 

Marockanska puffar var nÄgot alla ville ha. De fanns att köpa i alla butiker. Men nu Àr vi trötta pÄ det och vill se nÄgot annat.

 

LÄS OCKSÅ: 11 ovĂ€ntade saker du kan ha bikarbonat till

 

Foto: ahlens.se

8. Chevron

 

2016 var Äret dÄ vi sÄg chevronmönster precis överallt; kuddar, mattor, gardiner och vÀggar. Men enligt trendexperterna har det nu sett sina bÀsta dagar. Dags att byta ut.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i söta lilla sagohuset – som alla vill ha

 

Foto: Malte Danielsson / EXPRESSEN

9. Koppar

 

Koppar Àr det mÄnga som gillat och lyft fram under Äret som gÄtt. Det har synts vÀldigt tydligt i bostadsannonserna. Trenden Àr inte helt död Ànnu, men har definitivt nÄtt sin peak. 

 

LÄS OCKSÅ: 10 smarta köksprylar som kommer att förĂ€ndra ditt liv – kolla in!

 

Foto: Indiska

10. Makramé

 

I den bohemiska trenden har makramé varit en sjÀlvklar detalj. Och överallt pÄ nÀtet har vi kunnat se bilder pÄ folk som har gjort sina egna. Men det har vi tröttnat pÄ till 2017 och kommer nu att plockas ned.

 

LÄS OCKSÅ: Guld och glitter! Inred med lyxig kĂ€nsla till festen