Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

15 prylar som bevisar att du börjar bli gammal

Hur har du det med inredningen där hemma egentligen?

Följer du trender, kör du klassiker, eller har du tappat det helt?

Här är 15 prylar som bevisar att du bör se upp – du börjar bli gammal!

Foto: Getty Images

1. Bordsdukar överallt – gärna virkade

Ja visst, förr virkades, syddes och stickades det hela tiden. Alla som har en farmor eller mormor vid liv vet vad det innebär om vi skriver "dukar". Dukar överallt, stora som små, täcka varje yta, gärna också fönsterbänken.

Men kom ihåg! Samma sak gäller inte i dag.

 

OBS! För bästa upplevelse rekommenderar vi att du läser artikeln med glimten i ögat.

 

Foto: Colourbox

2. Mangel

Har du plötsligt börjat använda mangeln som finns i huset? Eller, ve och fasa, gått och införskaffat dig en egen? Man måste inte mangla lakan, örngott och Gud vet allt. Sluta genast! Lägg den tiden på mer roliga och kreativa saker i stället.

 

Foto: Tomas Leprince

3. Pelargoner

Du har alltså krukväxter hemma som lever och mår bra? De vissnar aldrig ens... Kanske du till och med funderar på att införskaffa pelargoner? Se upp, det är ett riktigt ålderstecken!
Tyg- och plastblommor fungerar faktiskt lika bra, och numera ser de till och med äkta ut.

(Äh, pelargoner är fina – här är bästa tipsen hur du sköter dem!)

 

Foto: Getty Images

4. Gardiner efter högtid

Det här är verkligen ett ämne för sig. Har man inget annat för sig, så visst, sätt upp julgardiner, påskgardiner, och byt färger efter säsong. 

Men ärligt, har du den tiden och orken kanske det är läge att börja fundera på en hobby. För att inte tala om all plats de tar upp att förvara, och allt jobb med att stryka och tvätta varje gång. 

 

Foto: Colourbox

5. Trasmattor

Trasmattor hör verkligen dåtiden till. När man tog vara på tygrester för att inget skulle gå till spillo, och dessutom ville behålla värmen i stugorna.

Mattor i dag är både billiga, och mycket snyggare.

 

Foto: Getty Images

6. Kaffeservis

Fika – gör man sånt i dag? Kafferep och fikastunder med dopp var jättestort förr. Men vem hinner med sådant i dag? Dessutom blir man tjock av att fika.

Rejäla muggar är både snyggare och rymmer mer kaffe eller te. Skänk bort kaffeservisen, om det inte är något kärt gammalt arvegods du absolut vill spara.

 

Foto: Getty Images

 

7. Glasunderlägg

Ungdomarna skrattar! Vad är du rädd för här? Spill på bordet? Det finns något som heter papper och trasa. Och har du glasbord kanske det är läge att införskaffa annat mer lättskött bord. Allt måste inte vara perfekt – living on the edge!

LÄS MER: 9 smarta saker du kan använda öl till!

 

Foto: Colourbox

8. Inglasad balkong/pensionärskuvös

Det är inte farligt med varken luft, vind eller solsken. En balkong är ändå en balkong, tanken är att man ska kunna gå ut från sin lägenhet och få just lite luft och vårsol. Det är inte tänkt som ett extra rum att bo i!

 

 

Foto: Colourbox

9. Pendelväggur

Klockor på väggen... Till och med det anses vara förlegat. Men att ha ett pendelväggur, där har det gått liiite väl långt.

 

 

Foto: Getty Images

10. Innetofflor

Såvida du inte befinner dig i en kall stuga i fjällen, eller på landet, behöver du inte innetofflor. Vi bor i Sverige, här har vi värme inomhus, och förhoppningsvis städar de allra flesta sina hem också. Så om det inte är smuts du försöker skydda dina fötter ifrån, varför i herrans namn detta gubb-beteende?

 

Foto: Colourbox

11. Prydnadssaker

Minimalism för dig kanske är helt främmande. Nej, varför ha rena ytor när man kan fylla dem med prydnadssaker? Allt ifrån små porslinsfigurer till souvenirer av alla de slag. Du gillar antagligen damm, eller är ett städfreak.

 

 

Foto: Getty Images

12. Radioapparat/stereo/dvd-spelare

Prata med en ung människa i dag om radioapparater och de vet inte vad du menar: "Finns inte allt på telefonen och datorn"? Och, hör och häpna, de har ju helt rätt. Detsamma gäller stereon för både lp- och cd-skivor som hänger kvar. Onödiga prylar och dammsamlare.

 

Foto: Getty Images

13. Extra kyl och frys

Varför nöja sig med befintlig kyl och frys när man kan köpa till fler och bunkra upp. Det kan ju bli krig eller svältår, och man kan ju bli av med jobbet. För att inte tala om extrapriserna, då gäller det att storhandla och frysa in.

LÄS MER: Luktar det illa? Så blir du av med äckliga lukter hemma

 

Foto: Colourbox

14. Säng med fjärrkontroll 

Det här med att komma upp ur sängen kan vara knepigt. Och nu pratar vi inte morgontrötthet. Alla kommande (inbillade) krämpor kan ju ställa till det, tänker du. Med ett tryck på fjärrisen sätts du upp i sängen. Barnen skrattar förmodligen åt dig.

 

Foto: Getty Images

15. Doseringsask för varje veckodag

När det är svårt att komma ihåg om man tagit sina tabletter kan det vara bra med stöd för minnet. Jasså, det var inte ens mediciner? Det är alltså bara vitaminer... du behöver hjälp!

LÄS MER: Enkla knepet fick äckliga diskmaskinen att bli skinande ren