Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

12 saker vi måste sluta inreda med 2019

Självklart ska du inreda med sådant du själv gillar och tycker är fint.
Men när en trend blir FÖR trendig har vissa prylar onekligen en tendens att vara ÖVERALLT. HELA TIDEN.

Här är prylarna som vi måste sluta inreda med nu! I alla fall om vi vill ha en personlig stil.

 

Pst! Artikeln är skriven med glimten i ögat och bör läsas därefter.

LEVA&BO Redaktionen
Foto: Adobe Stock / Adobe Stock

1. Ord, meningar, citat...

"Carpe diem".
"Keep calm and... [valfri mening]".

"My house was clean last week sorry you missed it".

Jaja, men den här trenden är över för flera år sen kanske du tänker nu! Jo, vi hade verkligen hoppats på det! Men fortfarande hittar vi de här citat-tavlorna/muggarna/skyltarna i vart och vartannat hem. Snälla: Keep calm and SLUTA!

 

Nyfiken på vad du ska sluta inreda med 2020? TITTA HÄR!

 

 

Foto: Adobe Stock

2. Monstera i korg

Ja vi vet! Att utnämna den älskade monsteran till en utdöende trend är ungefär som att hälla tändvätska på elden. Livsfarligt! Men spana in mäklarbilderna på Hemnet – det finns en monstera-i-korg i VARENDA hem.
Vill du att din Hemnet-annons ska sticka ut ur mängden är det alltså dags att variera sig. Vad sägs om Monstera i kruka? Annan blomma i korg? Bara fantasin sätter gränserna...

 

Foto: Wahlmansinterior.com

3. Kartor över städer

Världsstäder och superlokala platser. Kartor över kända och okända städer verkar ha tagit över våra vardagsrum! Originalet påstås vara designbyrån Ehrenstråhle & Wågnerts svartvita posters av olika städer som bara finns i begränsad upplaga, men kopiorna finns överallt. Numera har ju alla GPS på telefonen. Dags att låta kartorna pensionera sig?

 

4. Stegen

Vi hittar dem i vardagsrum, kök, sovrum och till och med badrum. De ser sjukt snygga ut på bild med ett par handdukar elle magasin lite "slarvigt" hängda över stegen.
Men helt ärligt. I vardagen – i verkliga livet – är de ju faktiskt sjukt hopplösa och opraktiska.

 

Foto: Pressbild Ikea

5. Läderhandtag på precis ALLT

Enkelt, billigt och effektivt! Att byta handtag är verkligen ett superknep för att snabbt förändra en möbel. Det finns dock ingen lag eller regel som säger att vartenda hem i hela landet borde byta till just bruna läder-flärpar? Det finns ju så mycket annat fint!

 

Foto: Adobe Stock

6. Runda spegeln med läderband

Runda speglar ÄR snyggt – vi håller med. Men vi kan inte låta bli att undra – finns det ett enda svenskt hem 2018 som INTE har en rund spegel hemma? Den mest klassiska runda spegeln är upphängd med ett läderband. Den som vill sticka ut väljer alltså en annan upphängning  – eller form till sin spegel. Eller båda delarna. 

 

Foto: Lina Eidenberg Adamo

7. Sammetspuffen

De har hängt med ett bra tag nu – de sammetsbeklädda puffarna i varma färger. Du hittar dem på alla stora kedjor som Åhlens och Ellos – ja till och med på Ikea.
Men frågan är: Har någon någon gång sett en enda människa sitta på en sammetspuff IRL?
I ärlighetens namn är de inte särskilt sköna sittplatser, inte särskilt stabila som bord, lite väl pluttiga som fotstöd och den förvaring som finns i vissa är helt klart begränsad... Vad återstår då?

 

8. Julgransmattan från Rusta

Folk gick bananaz och använde den som väggbonad, golvmatta, duk – de började till och med sy puffar. Men lystring, lystring – hajpen är över nu!
Vi kunde inte riktigt förstå hur den ens kunde börja?

 

Foto: Adobe Stock

9. Satsbord som soffbord

Det finns NOLL förvaring. De vägrar stå stilla på sin plats eftersom de är så lätta. Och var ska man egentligen få plats med chips och dipp-skålarna?!! Kan vi inte bara komma överens om att de här små satsborden är rackarns opraktiska och byta ut dem mot en tyngre och variant med mer förvaring? Tack och hej.

 

Foto: Getty Images/iStockphoto

10. Pampas-gräs

Plötsligt syntes pampasgräset i välstajlade bostadsannonser och på hajpade Instagram-konton. Innan vi hann börja odla själva märkte vi att de vita vipporna snabbt drog till sig mer damm än vi kunde hantera.
Det torkade gräset som växer vilt i Sydamerika och vi kan se i trädgårdar runt medelhavet är dessutom en riktig utmaning att övervintra i Sverige. Tyvärr verkar den här trenden inte vara på väg bort...

 

11. Posters från Fotografiska

Enligt våra – högt ovetenskapliga beräkningar – finns det i snitt 1,3 posters från Fotografiska i varje svenskt hem. Om det så inte är Vee Speers fotoserie "The Birthday Party" - så är det kanske Helmut Newtons Yves Saint Laurent-modell, Nick Brandts elefant/lejon eller Scarlett Johansson plåtad i slips och kavaj av Russell James.
Nog är det väl dags att vi börjar unna oss riktiga tavlor i stället!

 

Foto: Per-Erik Berglund

12. Vaser med hål i

Fråga någon med tryptofobi (fobi för små hål) och de får kväljningar bara av att titta på bilden ovan. Eller ja, även många personer utan den här fobin får rysningar. Här kan de se mer själv. VARFÖR UTSÄTTA SIG SJÄLV OCH SIN OMGIVNING?

LÄS MER: Döstäda: 8 saker du kan slänga nu – så dina barn slipper
LÄS MER: Här är inredningstrenderna som gäller 2019