1 AV 6
Styla hemmet inför en försäljning behöver inte vara så svårt, det finns mycket du kan göra själv. Tänk på att lyfta fram det som är det bästa med hemmet!
Foto: MICHAEL FÖRSTER
2 AV 6
Gör det ombonat i sovrum och vardagsrum med nya plädar och snygga kuddar.
Foto: Zara home
3 AV 6
Undanplockat och välstädat gäller, speciellt i kök och badrum. I köket kan man ställa fram färska örter, flaskor med oljor och ha ett fat med fräscha frukter eller grönsaker.
Foto: MARTINA K SVENSSON
4 AV 6
Skapa spakänsla i badrummet med doftljus, snygga flaskor och gröna växter.
Foto: MARTINA K SVENSSON
5 AV 6
Första intrycket är viktigt så städa och gör fint även utanför huset eller i lägenhetens entré och trapphus. Några lyktor och en kruka med säsongens blommor ger ett välkomnande första intryck.
Foto: Affari
6 AV 6
Belysningen är jätteviktig. De flesta gillar ljusa hem. Ha snygga lampor i alla rum. Låna lampor av vänner vid behov.
Foto: Bloomingville

10 tips på hur du kan styla hemmet inför försäljning

Homestyling, att fixa till hemmet inför en försäljning kan löna sig. Och det finns mycket du kan göra själv för att göra bostaden mer attraktiv för köparen.

Här är inredningsexpertens bästa tips för en lyckad bostadsaffär!

Susanne Ellingsworth

Det viktigaste att tänka på när man ska sälja en bostad är att lyfta fram det som är det bästa med hemmet. Är det till exempel köket, balkongen eller den öppna spisen som gör bostaden särskilt attraktiv bör man satsa på att göra just de platserna extra fina. Många mäklarfirmor använder sig av homestylingkonsulter och stylister som kan se bostaden med nya ögon, men det finns också mycket du kan göra själv för att snygga till din bostad.

 

NYHET! Här hittar du LEVA&BO:s inredningskurser

Här 10 tips för en snygg homestyling!

1. Glöm inte entrén och trapphuset

Första intrycket är viktigt så städa och gör fint även utanför huset eller i lägenhetens entré och trapphus. Några lyktor och en kruka med säsongens blommor ger ett välkomnande första intryck. Sopa bort löv, klipp häckar och rensa rabatterna. Kolla att utebelysningen fungerar! 

 

2. Rensa i hallen

 Rensa bort kläder och skor i hallen. Gör fint med blommor och ljusstakar på ett litet hallbord. En spegel kan göra att en liten hall upplevs större!

LÄS OCKSÅ: Inred med metaller – så skapar du en blänkande stil

3. Bär ut onödiga möbler

Bär ut möbler som inte behövs. Köparen ska kunna möblera hemmet i huvudet med sina egna saker. Hemmet ska kännas luftigt! Ett lönsamt tips är dock att göra om eventuella extrarum, som kontor, till sovrum i stället.

 

4. Rensa bland prylar

 Ta också bort så mycket prylar du kan. Behåll några få och väl valda prydnadssaker. Allt personligt som foton och hygienartiklar måste plockas undan!

LÄS OCKSÅ: 8 tips för att rensa och organisera garderoben

5. Städa!

Hela hemmet måste vara skinande rent. Glöm inte att rensa avlopp, städa handfat och tvätta fönster. Plocka undan disktrasa, duschdraperi och tvättkorgar.

 

6. Måla lister och väggar

 Bättringsmåla lister och väggar. Kanske behövs någon vägg rollas med ny färg? Byt eventuellt beslag i köket, det kräver lite jobb och gör stor skillnad. Tänk på att ljust och fräscht alltid fungerar!

 

7. Rensa i garderober och lådor

 Rensa i garderober, skåp och lådor. Folk måste få titta överallt.

LÄS OCKSÅ: Färgerna som inredarna avråder från

8. Glöm inte belysningen

 Belysningen är jätteviktig. De flesta gillar ljusa hem. Ha snygga lampor i alla rum. Låna lampor av vänner vid behov.

 

9. Piffa med blommor och doftljus

Skapa spakänsla i badrummet med doftljus, snygga flaskor och gröna växter. I köket kan man ha färska örter och snygga flaskor med oljor. Gör det ombonat i sovrum och vardagsrum med nya plädar och snygga kuddar.

LÄS OCKSÅ: Inredningsdesignern – så stylar du hemmet bäst

10. Snittblommor, frukter och grönsaker

Sist men inte minst är stylingklassikerna att ha vackra snittblommor i en vacker vas och fräscha frukter eller grönsaker i en skål i köket.