Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

15 inredningsbloggar du bara måste följa

Inredningsbloggar är en fantastisk inspirationskälla.

Trender, gör det själv-knep och massor av härliga bilder. Bloggarna svämmar över av härliga tips till hemmet.

Inredningsvärlden förändras med en rasande fart – vi har tagit reda på vilka bloggar du måste följa om du vill hänga med i inredningssvängen.

Katarina Forsberg
Linnea Bjärle Quiding
Foto: Anna Roström, Smallpigart.se / Frida Ramstedt

1. Trendenser

Frida Ramstedt har bloggat sedan 2005 och  är fortfarande drottningen bland  inredningsbloggare. Trendenser är Sveriges  äldsta, största och mest lästa blogg om inredning och design.

Frida Ramstedt har järnkoll på trender och en förmåga att peka ut vad som kommer att hålla över tid. Hon visar inte upp bilder från sitt eget hem i bloggen, utan har fokus på nyheter och trender inom inredningsvärlden.
Frida Ramstedt  är en ofta anlitad föredragshållare, och Trendenser vann priset Årets inredningsblogg 2016 på Elle decoration.

Bloggadress: trendenser.se
Instagram: @trendenser
Pinterest: /trendenser

LÄS OCKSÅ: Trendenser: "Jag har bytt stil flera gånger"

 

Foto: Emelie Ekman

2. 34kvadrat

Bloggen 34 kvadrat drivs av Emelie Ekman, som har bloggat sedan 2012. Här hittar du tips för compact living, inredning till budgetpris och, förstås,  bilder från Emelies hem.

Bloggen 34 kvadrat blev 2017 utsedd till en av Sveriges topp 10 populäraste inredningsbloggar av tidningen Elle. 34 kvadrat vill inspirera alla till att skapa ett hem där de trivs, oavsett budget eller hur stort man bor. Emelie inspireras också mycket av bostadsannonser, så ett och annat drömhem från Hemnet dyker upp i flödet ibland.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag har länge haft en väldigt feminin inredningsstil i vitt, ljusa pasteller och mässing. En karaktäristisk stil för 34 kvadrat. Men i och med att jag har flyttat ihop med min kille har jag fått kompromissa. Mässing har bytts ut mot kallare metaller och de rosa kuddarna mot gråa.

Bloggadress: 34kvadrat.metromode.se
Instagram: @34kvadrat

 

Foto: Anette Gustafsson Greiff

3. Inredningshjälpen

Anette Gustafsson Greiff driver bloggen Inredningshjälpen sedan 2012. Här hittar du styling, trendspaningar, guldkantad vardag samt en del resor och mat.

På Inredningshjälpen hittar du det senaste inom inredning, design och trender. Du får även följa med Anette i hennes dagliga arbete med agenturbolaget By AGUS, där bloggen, styling- och fotouppdrag ingår.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag får ofta höra att jag har en väldigt egen inredningsstil och inte bryr mig så mycket om trender och så vidare, och det stämmer nog ganska bra. Jag har under årens lopp testat en massa olika stilar och gjort ganska stora förändringar, men sedan cirka åtta år tillbaka har jag byggt upp en bas och utifrån den gör jag små förändringar då och då. Min stil kan nog beskrivas som en blandning av Art Deco och "Svenskt Tenn-stilen" och oavsett vad trenderna säger när det gäller kulörer så håller jag fast vid en vit bas med inslag av ljusa pasteller.

Bloggadress: inredningshjalpen.com
Instagram: @inredningshjalpen

LÄS OCKSÅ: Efter marmor och mässing – här är trenderna 2017

 

Foto: Daniella Witte

4. Daniella Witte

Daniella har bloggat sedan 2009 och bjuder i bloggen på inspiration och inredningstips som är lätta att ta till sig. Hennes stil är personlig och inspirerad av naturen, och syns som en röd tråd på alla bilder hon delar med sig av.

Daniella Witte började blogga av en slump år 2009, och har nu byggt upp en av Sveriges mest lästa inredningsbloggar. Hon har en stor passion för inredning och vackra miljöer, och det är i naturen och möten i vardagen som hon hittar mest inspiration.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– En modern stil med detaljer inspirerade av naturen. Jag gillar att kombinera färger snarare än att följa en speciell stil. Genom det har jag nog skapat mig en egen och personlig stil som speglar mig och som känns igen.

Bloggadress: daniellawitte.se
Instagram: @daniellawitte
Pinterest: /ellaspost

 

Foto: Ulrika Randel

5. Seventeendoors

Ulrika Randel bor i en Stockholmsvåning med just 17 dörrar. Här hittar du inredningsinspiration, tips på ny litteratur om inredning och inspirerande hotell och restauranger.

Förutom bilder från lägenheten som har en enkel men klassisk och ombonad stil, får vi också utblickar på vad som är på gång i utländska magasin, litteratur och  bloggar inom ämnet.
Ulrika älskar att resa och tipsar om inspirerande hotell och restauranger i bloggen – alltid med inredningsfokus. Varje söndag bjuder hon på en krönika med en blogg- och/eller inredningsvinkel som brukar vara uppskattad av läsarna.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag skulle säga att min stil har en ren skandinavisk bas, med bohemiska inslag. Jag inspireras mycket av influenser från Paris och Milano.

Bloggadress: seventeendoors.residencemagazine.se
Instagram: @seventeendoors
Pinterest: /seventeendoors

LÄS OCKSÅ: Shoppa i Stockholm – här är de bästa galleriorna

 

Foto: Maria Soxbo

6. Husligheter

Maria Soxbo har drivit bloggen Husligheter sedan 2007. Här hittar du inredningsinspiration, en hel del tänk kring hållbarhet och miljövänlig inredning, samt en mix av praktiska inredningstips, nyheter och trender.

Husligheter är en blogg om inredning, design, trender och stil ur ett tilll största del nordiskt perspektiv. Maria Soxbo lter gärna designklassiker samsas med nya trender och personliga favoritsaker.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Den har växlat lite under årens lopp, mest beroende på hur jag bott – när jag bodde i en 1960-talsvilla hade jag en hel del teak och retrodetaljer medan jag nu när jag bor i ett 1930-talshus har det lite ljusare och mer klassiskt. En del favoriter har alltid hängt med, och så har nya saker som mönstrade tapeter, marmor och mässing tillkommit längs vägen. Snygga lampor står alltid på önskelistan.

Bloggadress: Husligheter.se
Instagram: @husligheter
Pinterest: /mariasoxbo

 

Foto: Emma Priwin

7. By Emma

En blogg som beskriver livet i villan i Göteborg dit de nyligen flyttat in och inreder nya hemmet. Här får man ta del av nyheter inom inredningsvärlden och moodboards som ger inspiration.

Bakom bloggen står Emma Priwin, som startade sin första blogg redan 2005. Bloggen fokuserar på inredning men ibland syns även mat och mode, samt bilder från resor och ett härligt sommarhus. Just nu inreder Emma ett blivande barnrum till bebisen i magen. Rolig att följa om man vill ta del av nyheter.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Världens svåraste fråga. Basen är skandinavisk och tidlös men med två personer i ett hem så har vi en del klassiska inslag i form av antika möbler, orientaliska mattor och oljemålningar.

Bloggadress: byemmak.blogspot.se
Instagram: @byemma
Pinterest: /byemmak

LÄS OCKSÅ: 10 tips på hur du kan styla inför försäljning

 

Foto: Mari Strenghielm Nord

8. Strenghielm

En inspirerande blogg av Mari Strenghielm Nord som även jobbar som stylist och gör reportage. Här blandas många fina interiörer och lantliga hem med diy-tips och rese- och utflyktsbilder.

Mari Strenghielm Nord har bloggat i drygt sex år, och i bloggen får du följa hennes liv i huset på Dalarö ute i Stockholms skärgård där hon bor tillsammans med sin familj och sina djur. Mari arbetar som inredningsstylist, formgivare och fotograf och gör många av sina jobb hemma, men reser även en del i jobbet. Hon samlar på gammalt porslin och andra prylar som då och dyker upp på vackra bilder i bloggen.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Hm, personlig? Rustik kanske. Gillar vintage, följer inte trender, gillar naturfärger och material. Pyntar mycket med material från naturen.

Bloggadress: northernsisters.se/strenghielm
Instagram: mari_strenghielm

LÄS OCKSÅ: 8 fina saker du kan göra hemma med gamla skärp

 

Foto: Anna Åberg

9. Starwoman

Anna Åberg som driver bloggen Starwoman har bloggat sedan 2007. I bloggen bjuder hon på vackra ljusa inredningsbilder från sitt hem, samt en del matlagning och shopping.

Anna Åberg bor i Enköpiing tillsammans med sin man och tre barn. På bloggen får vi se bilder från deras ljusa hem samt nyheter inom inredningsvärlden och tips på matlagning och shopping.

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Ljus och stilren.

Bloggadress: blogg.damernasvarld.se/starwoman
Instagram: @starwoman1

 

 

Foto: Jenny Martinsson

10. Hemtrender

Jenny Martinsson är en inredningstokig marknadsförare som gillar design och trender. Här syns stilrena bilder, mycket trärent och vitt, grått och svart.

Jenny har bloggat sedan 2008, och på bloggen hittar du allt från inspirerande inredning och hem, kollage av produktnyheter och inredningstips. Här publiceras även önskelistor med prylar.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Varierande, ibland går jag åt det minimalistiska och ibland åt det eklektiska, men skandinaviskt är alltid den röda tråden.

Bloggadress: hemtrender.com
Instagram: @hemtrender
Pinterest: /hemtrender

LÄS OCKSÅ: Inred ombonat och färgstarkt med blått och metaller

 

11. Trendspanarna

Bloggen drivs av Linda Johansson och Jenny Johansson, två systrar som älskar inredning. Och de spanar verkligen på trender, bra om man vill hålla koll på vad som händer.

Om man gillar dansk design finns det många bra tips här, systrarna har koll. Vi får även följa olika renoveringsprojekt hemma hos dem själva.

Hur skulle ni beskriva er inredningsstil?
– Dansk inredning någonstans mellan designklassiker och vad som är trendigt just nu.

Bloggadress: trendspanarna.nu
Instagram: @trendspanarna
Pinterest: /trendspanarna

LÄS OCKSÅ: Så gör du om prylar hemma med trendig guldfärg

 

Foto: Jannice Wistrand

12. Addsimplicity

Bloggen Addsimplicity som drivs av Jannice Wistrand är nordens största blogg inom feng shui och bjuder dagligen på tips om inredning och hur du skapar ett hållbart och harmoniskt boende.

Jannice Wistrand är utbildad feng shui-konsult och har drivit bloggen Addsimplicity sedan 2007. På bloggen hittar du massor av inredningstips som bygger på den asiatiska läran, och grundtanken är att vi påverkas av allt vi har runt omkring oss.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag gillar en klädd klassisk stil med lyxig hotellkänsla. Enkelt, vackert och värdigt ska det vara.

Bloggadress: blogg.skonahem.com/addsimplicity
Instagram: @addsimplicity
Pinterest: /addsimplicity

 

13. House of Philia

Petra Öfverberg Bohman i Västerås driver en av Sveriges största livsstilsbloggar och här får vi följa familjens liv i den snygga villan vid vattnet.

Här händer det grejer, helt plötsligt byts hela möblemanget ut och just nu är det svala pasteller som gäller, blandat med lite William Morris-tapeter och designklassiker. Väldigt krispig inredningsstil och man blir inspirerad att ta itu med städningen.

Bloggadress: houseofphilia.elsasentourage.se
Instagram: @houseofphilia

LÄS OCKSÅ: Fin stil! Mixa rött, blått och mörk rotting

 

14. Mokkasin

Sofia Vusir Jansson bor i ett stort, gammalt hus med sin familj och driver även in inredningsbutik. Bloggen har en bohemisk stil, med tapeter, gamla möbler och mönster i en blandning som känns stilbildande. 

Även om Sofia har designklassiker i sitt hus så blir mixen av gammalt och nytt allt annat än gammalmodig.

Bloggadress: mokkasin.femina.se
Instagram: @sofiaatmokkasin

LÄS OCKSÅ: Tips och inspiration när du ska inreda barnrummet

 

15. Johanna Bradford

Kallade sig tidigare Tant Johanna men bloggar nu under eget namn. Johanna Bradford jobbar som stylist och har bloggat sedan 2009. 

Förutom inspirerande inredningsbilder förekommer ofta härliga blomsterarrangemang, snygga designhotell, fina trädgårdsbilder och överhuvudtaget en mycket inspirerande blandning.

Bloggadress: johannabradford.elledecoration.se
Instagram: @johannabradford

LÄS OCKSÅ: Johanna Bradford: "Jag är väldigt trött på det ljus och fräscha"