Inred med årets färg – se konsten som framhäver korallfärgen

Konst matchad med mjuka färgtoner i rosa och korall. Styling Maria Nordin.

Foto: KARL ANDERSON PHOTOGRAPHY

1 av 2: Konst matchad med mjuka färgtoner i rosa och korall. Styling Maria Nordin.

Färgtillverkaren Pantones val som årets färg 2019 är en mjuk, varm korallton som kallas Living Coral. Färgen ska ses som en mjuk glädjespridare men också påminna om  biologisk mångfald.

2 av 2: Färgtillverkaren Pantones val som årets färg 2019 är en mjuk, varm korallton som kallas Living Coral. Färgen ska ses som en mjuk glädjespridare men också påminna om biologisk mångfald.

Bra konst som är tillgänglig för alla. NOA Gallery är ett galleri som säljer unik konst online. Här säljs alla motiv i begränsad upplaga – alltid signerade av konstnären. Nu kan du kika på utvald av konst som passar ihop med årets färg - en mjuk korallton. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

NOA Gallery är ett galleri som säljer unik konst online. Här säljs alla motiv i begränsad upplaga – alltid signerade av konstnären. 

Att inreda med konst är en av nycklarna till att skapa ett personligt och ombonat hem. På LEVA&BO hittar du massor av inspiration till ditt hem och i vår konstshop NOA Gallery gör vi bra konst tillgänglig för alla. 

Årets färg 2019: Living Coral

Färgföretaget Pantone brukar varje år utse årets färg och inför 2019 valde de, lite otippat, en mjuk och varm korallfärg, Living Coral. Enligt företaget ska färgen vara inspirerande, livsbejakande och en färg som ger energi och livar upp med varma, gyllene undertoner. Färgen ska också påminna om havens korallrev och den viktiga biologiska mångfalden.

Nyansen är också vald för att sticka ut i bildflödet i sociala medier, där den ska påminna om behovet av mänsklig kontakt, värme och optimism.

UPPTÄCK HÄR! Se den utvalda konsten som går i koralltoner (EXTERN LÄNK)

 

Ett originalmotiv av Maria Larkman är ”Rosa drömmar, Dramaten” med en intensivt korallrosa himmel över Kungliga Dramatiska teatern.

1 av 2: Ett originalmotiv av Maria Larkman är ”Rosa drömmar, Dramaten” med en intensivt korallrosa himmel över Kungliga Dramatiska teatern.

Maria Larkmans tavla ”Fru Pion” är ett originalverk i ljuvliga, varma rosa vårtoner.

Foto: Cornelia Nordström

2 av 2: Maria Larkmans tavla ”Fru Pion” är ett originalverk i ljuvliga, varma rosa vårtoner.

En konstnär som arbetar mycket med varma färger och livsbejakande tema är Maria Larkman, känd för sin färgstarka konst i tekniken Lacollage®, en blandteknik mellan foto, kollage, måleri och lack. Man ser direkt att det är en tavla av Maria Larkman.

- Min bildvärld är inte så typiskt svensk, den är lite mer glamorös och färgstark, säger Maria Larkman. 

Gunnel Moheim är en annan konstnär som ofta arbetar med varma nyanser i korall, rosa och orange. Hon målar i akvarell men gör också grafiska tryck av sina akvarellmålningar. Gunnel Moheim bor i Stockholm och har sin ateljé på Södermalm och stadslivet syns ofta i hennes tavlor. Lika ofta hittar hon inspiration i naturen. 

– Jag tycker mycket om färg och formspråk och tittar hela tiden efter det, både i stan och i naturen.

UPPTÄCK HÄR! Se den utvalda konsten som går i koralltoner (EXTERN LÄNK)

”Nattklubb”, ett originalverk i akvarell av Gunnel Moheim.

1 av 2: ”Nattklubb”, ett originalverk i akvarell av Gunnel Moheim.

Gunnel Moheim målar i akvarell, ofta i varma kulörer. Hon inspireras av cityliv och naturen.

Foto: © Photographer Heinz Angermayr / heinz@heinzanger

2 av 2: Gunnel Moheim målar i akvarell, ofta i varma kulörer. Hon inspireras av cityliv och naturen.

 

UPPTÄCK HÄR! Se den utvalda konsten som går i koralltoner (EXTERN LÄNK)

Cecilia Sikström målar gärna porträtt av kända kvinnor men ofta finns det inslag av egna familjemedlemmar i målningarna. Hon målar sig själv, sina döttrar och andra kvinnor som fascinerat henne.  Här är ett porträtt av sångerskan Amy Winehouse.

Foto: Martin Cederblad

Cecilia Wikströms ”Amy” är skapat unikt för NOA Gallery.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande