Kika in i kändisarnas lyxhus

En lyxrenoverad kyrka med roterande p-plats för vrålåken. Egen biosalong och driving range i trädgården. En gigantisk spadusch där fyra barn kan duscha samtidigt. Gucci-tapeter i vardagsrummet och walk in closets.

Kika in i kändisarnas exklusiva boenden. Välkommen in!

Åsa Görnerup
Zlatan Ibrahimovic’, 36, och Helena Seger, 47. Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SW

Zlatan Ibrahimovic’ och Helena Seger

Nyligen blev det känt att Zlatan Ibrahimovic’, 36, var klar för LA Galaxy och tillsammans med sin Helena Seger, 47, har han setts leta hus i Los Angeles, enligt brittiska tidningen The Sun. Enligt ryktet letar de hus i Bel Air och Beverly Hill. 

Redan i början av mars antydde Zlatan en eventuell flytt till SportExpressen. 

– Los Angeles är en fin stad och jag har varit mycket där på semester. Det är laidback. Mer än det finns det inte säga.

Nyligen började han träna igen efter sin svåra knäskada. 

Zlatan äger bland annat en trevåningsvilla med utsikt över Åredalen. Foto: ERIK WESTBERG

Sommaren 2016 flyttade familjen in i ett av de mest exklusiva husen i byn Hale Barns i Cheshire i England. Ett område känt för sina privata lägen. Grevskapet med böljande kullar ligger bara 15 minuter utanför Manchester. 

Hyran för lyxhuset ligger på 32 000 pund i månaden. Det gigantiska gula tegelhuset har härliga uteplatser, pergola och insynsskyddad trädgård. Villan uppges ha fyra våningar, sex sovrum och flera gigantiska soffgrupper. Vardagsrummet är inrett i guld och krom. I köket finns en välkomnande bardel och enorm köksö med marmorskiva. I fritidsdelen finns pingis- och biljardbord, ett lyxigt gym och vinkällare.

I tidningen Café har Zlatan berättat att han trivs bra i området:

– Det är tyst och allting är grönt runtomkring mig.

I februari bröt Zlatan med Manchester United. Men redan i september förra året lades Zlatans mansion ut för försäljning på nätet för omkring fem miljoner pund, drygt 53 miljoner kronor, enligt brittiska tidningen Daily Mirror. 

I brittisk press har sambon Helena Seger målats upp som fotbollsfru och exmodell med lyxshopping som främsta intresse. 

– Jag, en gammal toppmodell? Titta på mig, jag är 1,65 lång, jag har en stor mun, och pyttesmå ben, det är ett skämt! sa hon till franska Elle för några år sen. 

GAMMAL KYRKA. Zlatan har renoverat fastigheten på Östermalm rejält. Foto: LISA MATTISSON

I en intervju i svenska Elle 2010 sa hon:

– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag gjort. 

I Lindesberg, där hon växte upp, arbetade mamma som studierektor, pappa var bagare och drev trafikskolor. Klasskamrater har beskrivit henne som glad, trevlig, driven och modig. En tjej med skinn på näsan.

Klädintresset hade Helena Seger redan som 13-åring, när hon jobbade extra i klädbutiken Gul & Blå. Redan innan hon träffade Zlatan investerade hon i fastigheter och hade chefsjobb på Malaco Leaf och Swedish Match. 

Paret möttes på en parkeringsplats vid Centralstationen i Malmö 2002. I boken ”Jag är Zlatan” berättar han:

– Hon var inte bara snygg. Hon hade en häftig attityd, liksom tjafsa inte med mig, och så var hon äldre och det var ju spännande. Av en bekant fick jag höra att hon hette Helena.

För Elle har Helena berättat att Zlatan hade dubbelparkerat sin Ferrari vid hennes Mersa.

– Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror han triggades av min attityd, sa hon.

I flera år höll de sin relation hemlig. I dag har de sönerna Maximilian, 11, och Vincent, 10, ihop. 

Både han och Helena har gjort en rejäl bostadsresa. Zlatan växte upp i trerumslägenhet i Rosengård i Malmö, medan Helena bodde i kedjehus i utkanten av Lindesberg i Västmanland.

Grönt. Pittoreska Hale Barns ligger knappt 20 kilometer från Manchester.

Oavsett var paret hittar hus härnäst saknar Zlatan Sverige. 

– Jag tror att alla som bott utomlands länge får en extra stark kärlek till Sverige. När jag tänker på Sverige är det naturen, ljuset och dofterna som jag ser framför mig. Lugnet långt från strålkastarljuset, har han sagt till Café. 

Så ofta han kan åker han till Jämtland, där han äger två hus. En jaktstuga med 100 hektar mark i Otterdalsfjällen och en trevåningsvilla med tjärat strö, skiffersten och utsikt över Åredalen. 

– Där får jag vara mig själv. Ingen känner mig i skogen, sa han till Café. 

När han kommer hem till Sverige efter karriären vill han bo nära naturen.

Men paret har redan skapat sig ett lyxhusimperium i Sverige. På hemmaplan har de investerat i tre bostäder för cirka 125 miljoner. En av dem är en gammal kyrka på Östermalm. 

Prislappen för kyrkan låg på 42,75 miljoner. Efter renoveringen beräknas försäljningspriset nästan ligga på det dubbla. 

– En helt egen fastighet i Sveriges dyraste kvarter får väl anses vara ett av Sveriges mest exklusiva boenden. Värdigt en kung, sa Niklas Bernzton från mäklarfirman Eklund Stockholm New York till SportExpressen. 

Femvåningshuset på 960 kvadrat kvadrat ligger i hörnet av Storgatan och Styrmansgatan. Det har renoverats rejält. Förutom ett stort antal sovrum, har det en vinterträdgård, bönerum och stor takterrass. Högst upp finns en biosalong. I garaget finns en roterande parkeringsplats för lyxbilarna.

Zlatan och Helena Seger. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Men Zlatan har fler alternativ om han vill flytta hem. Under 2010  köpte han en sekelskiftesdröm i Vaxholm, granne med fotbollskompisen Olof Mellberg. Innan Zlatan slog till på huset brukade han besöka kompisens sommarhus och fiska, har boende i området berättat. Enligt Kvällsposten köpte Zlatan sjötomten på Resarö för 13 miljoner. 

Trots att de tittar på och investerat i lyxiga hus är det inte hus och saker som är prio ett för Zlatan. För klubbens magasin Inside Uniteds har Zlatan berättat att han är en enkel kille utanför sporten. 

– För mig kommer familjen först, resten är mindre viktigt.

Zlatan Ibrahimovic’ och Helena Seger

Ålder: 36 och 47.

Civilstånd: Sambor.

Barn: Maximilian, 11, och Vincent, 10.

Husdjur: Franska bulldogen Trustor.

Bor: Hyr ett gigantiskt lyxhus i Hale Barns utanför Manchester. Ett samhälle med 9 000 invånare nära "den gyllene triangeln", ett exklusivt lantligt område runt de tre pittoreska byarna Alderley Edge, Prestbuy och Wilmslow.

 

Charlotte Perelli. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Charlotte Perrelli 

Artisten Charlotte Perrelli, 43, och maken Anders Jensen flyttade in i Djurholmsvillan på hela 800 kvadratmeter 2014. Här finns biljardrum, fem badrum, vinkällare, pool och tennisbana.

– Anders sa vid något tillfälle att sitter man i tv-rummet och ska gå ut till köket och tillbaka, så tar det en kvart, sa Charlotte i en tidigare intervju med Söndag.

HEMMET. Den putse villan från 1924 köptes för 20 miljoner kronor. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Den putsade villan från 1924 köptes för 20 miljoner. Enligt Booli ligger kvadratmeterpriset på 81 776 kronor på en villa, som är till salu i närheten. 

Den vildvuxna hörntomten på 3 680 kvadrat har stramats upp med häckar, stenläggningar och pool. I det vackra växthuset frodas vinrankor. 

Invändigt matchas spegeldörrar, ekparkett och målningar med en modern stil.

På Charlottes blogg finns bilder på nya tvättstugan med två tvättmaskiner och två torktumlare. ”Jag kan säga att, Ja, det behövs när man är 6 personer i ett hushåll. Dessutom killar som idrottar/spelar fotboll flera gånger i v. Det blir otroligt mycket tvätt!”, skriver hon.

Familjen har även ett gigantiskt timmerhus i Åre.

På tomten finns även en 120 kvadratmeter stor trädgårdsmästarbostad, dit Charlottes föräldrar flyttade förra hösten.

Familjen har även ett gigantiskt timmerhus i Åre. Nästa projekt är att bygga en lägenhet i anslutning till det fjällhuset.

Charlotte Perrelli

Ålder: 43.

Gör: Artist, entreprenör, programledare.

Bor: 20-talsvilla i Djursholm.

Familj: Maken Anders Jensen, fyller 41 den 5 april. Gemensamma sonen Adrian, 4. Sönerna Angelo, 14, och Alessio, 12, med exmaken Nicola Perrelli. 

Aktuell: Ger sig ut på Diggiloo-turné i sommar. Skriver på självbiografi. Firar snart 20 år som artist.

 

"Mina Gucci-tapeter är säkert inte ett dugg trendiga", skrattade Pernilla när hon visade sitt hem för Expressen för några år sedan. Foto: FOTOGRAF PETER KNUTSON / PETER KNUTSON

Pernilla Wahlgren

När Pernilla Wahlgren, 50, sålde sin vackra sekelskiftesvilla gjorde hon en vinst på 4,75 miljoner. Artisten köpte lyxhuset på 350 kvadrat för 6,5 miljoner 2005. När hon sålde det 2011 fick hon 11,25 miljoner.

På bloggen ”Pernillas värld” skrev Pernilla att hon ville ha ett modernt, mindre Lidingöhus med liten trädgård och sjöutsikt på en mysig gata. 

”Ta mig tusan om jag inte lyckades hitta ett hem som faktiskt hade ALLA punkter jag sökte!!!”, skrev Pernilla.

På bilden visar hon sjöutsikten från kedjehuset. 

Hemma hos Pernilla Wahlgren. Foto: PERNILLA WAHLGREN / PERNILLA WAHLGREN

Enligt Hitta.se är det på 129 kvadrat. Booli.se värderar bostaden till cirka 11,5 miljoner kronor, 89 147 kronor per kvadratmeter. Tomten är cirka 263 kvadrat.

I ”Wahlgrens värld” i Kanal 5 visar Pernilla upp sitt hem för tv-tittarna. 

Hennes walk in closet rymmer både festklänningar och högklackade skor. 

I vardagsrummet sitter en Gucci-tapet och ovanför matbordet hänger en Missoni-lampa.

I bloggen ”Pernillas värld” visade hon nyligen upp före- och efterbilder när en brun soffa mot en rosa dagbädd. Bredvid står en matchande hundbädd till chihuahuan Dino.

”Klart att även vovven ska ha en egen rosa sammetsdröm…”

I augusti hittade Pernilla Wahlgren dessutom sitt drömställe i solstaden Marbella i Spanien. Nyligen fick hon nycklarna till det rosa huset med öppen spis och balkong med utsikt mot havet och dalen.

”Här kommer jag & kidsen att trivas!!!", skrev hon på Instagram. I Nerja tolv mil därifrån har föräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren hittat sin Medelhavspärla, Casa Ángel, Ängelhuset.

Pernilla Wahlgren

Ålder: 50.

Yrke: Artist.

Bor: Kedjehus på Lidingö.

Familj: Barnen Oliver, 28, Bianca, 23, och Benjamin, 20, med Emilio Ingrosso. Sonen Theo, 11, med Joachim Lennholm.

Aktuell: Sverigeturné med showen ”Kort, glad och tacksam”. Pernilla firar 40 år på scen och 50 år på jorden. Podden Wahlgren & Wistam. Bloggen ”Pernillas värld” sedan 2010. 

 

Jesper och Maria Parnevik har varit gifta sedan 1994. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Mia och Jesper Parnevik

I ”Parneviks” får tv-tittarna återigen hänga med Mia och Jesper Parnevik i deras överdådiga strandvilla Casa Mia på kändistäta ön Jupiter i Florida. 

Golffamiljen flyttade in i sexvåningsvillan på 1 300 kvadrat 2001. Paret köpte huset för 65 miljoner och har tidigare försökt sälja det för 111 miljoner. 

Mia och Jesper Parnevik har en strandvilla i kändistäta Jupiter i Florida. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

 

Från Jesper Parneviks stora walk-in-closet går en hiss ner i källaren där det också finns en biosalong. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Bakom porten döljer sig ett palats. Det pampiga vardagsrummet har vykortsutsikt och inredningen är en mix av Svenskt Tenn och italiensk design. Enbart parets sovrum är på 250 kvadrat. Från Jespers garderob går en hiss ned i garaget, så slipper han bära resväskan. I det inbyggda akvariet blev en haj så stor att den fick släppas i havet. I källaren finns en bar med dansgolv, bio, gym och golfrum. I spats gigantiska dusch fick alla fyra barnen plats som små. Barnens husdel består av sovrum, badrum och tvättstuga. I trädgården finns vattenfall, brygga och driving range.

I Åkersberga utanför Stockholm har familjen kvar farföräldrarnas gamla radhus. Där tillbringar de alla sina somrar.

Mia och Jesper Parnevik

Ålder: 50 och 53.

Yrke: Tv-profil och vinproducent,

Bor: Lyxvilla på 1 300 kvadrat på kändistäta ön Jupiter, Florida.

Familj: Paret gifte sig 1994. Barnen Peg, 22, Penny, snart 21, Philippa, fyller 19 den 16 maj, Phoenix, 17.

Aktuell: Fjärde säsongen av ”Parneviks”, TV3 och Viafree.

 

Maria Montazami hemma i Laguna Niguel i Kaliforninen. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Maria Montazami

Tv-profilen Maria Montazami och hennes Kamran har bott i en vitputsad lyxvilla i Laguna Niguel i Orange County utanför Los Angeles i 18 år. I området finns vingårdar, vidsträckta stränder och glassiga hotell. Prislappen på några av de villor som just nu finns till salu i Laguna Niguel är på 4 295 000, 10 950 000 och 17 995 000 dollar.

"Vi hade över hundra barn här på Emmas födelsedagskalas och det märktes knappt", har Maria Montazami tidigare berättat för Leva&Bo. Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

I Leva & Bo har Maria beskrivit att det känns som semester, bara hon öppnar dörrarna ut till trädgården. Tomten, som sköts av en trädgårdsmästare, har olika sektioner där familjen umgås. Där finns en pool, basketplan och en bardisk av sten. 

Maria beskriver sin inredningsstil som väldigt fransk just nu. Hennes inredningsintresse håller liv i tvåplansvillan på cirka 500 kvadrat, som ständigt renoveras och byggs ut. 

Maria Montazamis och Karmans hus. Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

 

Maria Montazami och hennes Kamran har bott i södra Kalifornien i 18 år. Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

– Vi hade över hundra barn här på Emmas födelsedagskalasoch det märktes knappt. Det är lättstädat och ett jättebra hus för en stor familj, sa Maria Montazami i Leva & Bo.

I hennes walk in closet finns hennes kläder, skor och väskor från Chanel, Yves Saint Laurent och Balenciaga.

Maria Montazami

Ålder: 52.

Gör : Dokusåpastjärna och entreprenör. 

Bor: Exklusiv villa i Laguna Niguel, Orange County, södra Kalifornien.

Familj: Maken Kamran Montazami, fastighetsmäklare. Barnen Sara, 27, Hanna, 24, Emma, 21, Nicholas, 19. Hundarna Molly och Copper.

Aktuell: Spelar in nya avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar”.