kea säljer nu smarta lampor som du styr med hjälp av rösten. Varken elektriker eller eldragning behövs!
1 av 4: kea säljer nu smarta lampor som du styr med hjälp av rösten. Varken elektriker eller eldragning behövs! Foto: NEIL HALL
Smarta Floalt ljuspaneler kan dimmas trådlöst och ändra ljustemperatur i tre steg – och snart styras med rösten.
2 av 4: Smarta Floalt ljuspaneler kan dimmas trådlöst och ändra ljustemperatur i tre steg – och snart styras med rösten. Foto: Ikea
Under kommande år finns fler lanseringar och uppdateringar att vänta från Ikea. ”Det ska vara enkelt att bygga ut sin lösning för ett smart och uppkopplat hem, samt att skräddarsy belysningen för aktiviteter, trivsel och välmående – utan inblandning av elektriker”, skriver de.
3 av 4: Under kommande år finns fler lanseringar och uppdateringar att vänta från Ikea. ”Det ska vara enkelt att bygga ut sin lösning för ett smart och uppkopplat hem, samt att skräddarsy belysningen för aktiviteter, trivsel och välmående – utan inblandning av elektriker”, skriver de. Foto: Ikea
Med Trådfri gateway styr du dina lampor med en app. I appen kan du sätta timers, skapa olika stämningar, ljusstyra olika rum och lampor, dimma ljusstyrka eller ändra färgtemperatur.
4 av 4: Med Trådfri gateway styr du dina lampor med en app. I appen kan du sätta timers, skapa olika stämningar, ljusstyra olika rum och lampor, dimma ljusstyrka eller ändra färgtemperatur. Foto: Ikea

Ikeas nya lampor – styrs med rösten

Belysningen i hemmet är viktig för vårt välbefinnande. 

Och snart kan du styra belysningen – med enbart rösten.

Med Ikeas nya serie Smart home behövs inte ens eldragning!

Belysning i hemmet är viktigt för vårt välmående. Det optimala är att kunna reglera ljuset efter vad man håller på med för tillfället. När man arbetar eller läser är det bästa starkt ljus med kallvit färgtemperatur medan om du ska slappna av är ett svagare varmvitt ljus att föredra. 

Med hjälp av Ikea Smart belysning kan du skräddarsy ljuset efter olika situationer. Allt med hjälp av en app där du sätter timers, skapar olika stämningar, ljusstyr olika rum och lampor, dimmar ljusstyrkan och ändrar färgtemperatur. Och det utan att någon ny eldragning behövs. Genialiskt, eller hur?!

 

LÄS OCKSÅ: Ikea-flopparna som är värda en förmögenhet – vilken har du? 

Kommer att kunna styra alla lampor med rösten

Redan i sommar och under hösten kommer Ikea att ta nästa steg mot det smarta hemmet. Då blir Ikea Smart belysning kompatibel med Amazon alexa, Apple homekit och Google assistant och man kommer då att kunna styra alla lampor med enbart rösten. Ikeas Smarta belysning kommer även att fungera ihop med andra smarta produkter som är kopplade dit, både termostater, dörrlås, sensorer, takfläktar, markiser och annat. 

Foto: Ikea

 

LÄS OCKSÅ: Ikea bygger mikrolägenheter – precis som i katalogen 

 – Med satsningen Ikea Home Smart utmanar vi allt som är komplicerat och dyrt med det uppkopplade hemmet. Genom att göra våra produkter kompatibla med andra produkter på marknaden tar vi ytterligare ett steg för att möta människors behov, säger Björn Block, sortimentschef för Ikea Home Smart.

 

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom Ikea-möblernas namn 

Rekommenderar mellan 5 och 10 ljuskällor i ett rum

Det var i oktober 2016 som Ikea introducerade sitt smarta belysningssortiment och i april 2017 adderades appstyrning genom Ikea-appen Trådfri. 

  – Jag hoppas vårt sortiment väcker kreativitet och inspiration att inreda med ljus. Vi rekommenderar mellan fem och tio ljuskällor i ett rum för bra funktion och trivsel. Med Smart belysning är det enkelt att skapa en personlig ljussättning och att styra lamporna hemma, säger Tina Björeman, inredningsexpert IKEA Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande