1 av 7: IKEA har tagit fram en ny klickmonteringsteknik
2 av 7 Foto: / /IBL
3 av 7: När man hållit på i timmar och ändå inte lyckats få ihop Ikea-möbeln. Känner du igen dig? Foto: Fotolia
4 av 7: Ingvar Kamprad är stolt över både samarbetet med Apple samt nya klickmetoden. Foto: TV4 Skärmdump
5 av 7: Ikeas vd jesper Brodin byggde ett skåp på under en minut, på Democratic design days i Älmhult, med nya klickmetoden. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
6 av 7: Ikea Inters vd Torbjörn Lööf sitter på en riktig stol och blir fotograferad med ett virtuellt bord, lampa och soffa. Att kunna testa Ikeas möbler i en app i augmented reality (AR) är en nyhet som kommer under 2017. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
7 av 7: Snart är skruvar och andra monteringsgrejer ett minne blott på Ikea. Foto: Fotolia

Ikeas genidrag – slutar med skruvar och verktyg

Är du också trött på saknade skruvar och svårmonterade Ikea-möbler?

Nu har Kamprad och Ikea tagit fram ny teknik som är en riktig snilleblixt.

Klicktekniken kommer minska monteringstiden från 1,5 timme till 3 minuter!

Ikea har ett stort event som går under namnet Democratic Design Days och som startade i onsdags. Över 250 journalister från hela världen kom till Älmhult för att höra vad Ikea har att säga om framtiden. Bland annat fick man veta att Ikea ska samarbeta med Apple där man med hjälp av AR-teknik ska kunna sitta hemma och ändå se hur olika Ikea-produkter passar in i hemmet, och därmed slippa åka till varuhusen rent fysiskt.

LÄS OCKSÅ: 10 möbler från Ikea som kommer att förändra ditt liv 

Aldrig mer skruvar, verktyg, lim eller annat

Men det mest intressanta är en ny teknik som kommer att förkorta monteringstiden avsevärt. Inför publik monterade Jesper Brodin (tillträder som koncernchef för Ikea-koncernen 1 september) ett köksskåp med den nya klickmetoden på endast en minut.

LÄS OCKSÅ: Det här är hemligheten bakom Ikea-möblernas namn 

Med hjälp av klicktekniken sätter man ihop möblerna utan både verktyg, skruvar lim eller annat. Och metoden kommer att introduceras gradvis för att till slut omfatta hela sortimentet. Vd för Inter Ikea, Torbjörn Lööf beskrev det som deras största innovation sedan det platta paketet.

LÄS OCKSÅ: Ikea släpper hemlig kollektion med Bea Åkerlund 

Klicktekniken förkortar monteringstiden med timmar

Det blir både bättre för miljön, enklare och billigare produkter. Samt lättare att ta isär och sätta ihop vid flyttar, återvinning och liknande. Men det bästa av allt, som alla kunder kommer att älska, är tiden. Enligt Ikea kommer monteringen av en Paxgarderob att förkortas från en och en halv timme till endast tre minuter.