Sedan Ikea startade 1943 har de blivit störst i världen på möbler och har i dag över 300 varuhus i 38 olika länder. Men vilken produkt har gått bäst genom alla år?
1 av 4: Sedan Ikea startade 1943 har de blivit störst i världen på möbler och har i dag över 300 varuhus i 38 olika länder. Men vilken produkt har gått bäst genom alla år? Foto: Shutterstock
Vilken tror du är Ikeas bästa produkt genom alla tider?
2 av 4: Vilken tror du är Ikeas bästa produkt genom alla tider? Foto: Fotolia
Svaret är Klippan-soffan. Vilken av dem är din favorit?
3 av 4: Svaret är Klippan-soffan. Vilken av dem är din favorit? Foto: Ikea
Priset på Ikea-soffan Klippan ligger från 1795 kronor och uppåt, beroende på material, färg och överdrag.
4 av 4: Priset på Ikea-soffan Klippan ligger från 1795 kronor och uppåt, beroende på material, färg och överdrag. Foto: Ikea

Ikeachefen: Det är vår bästa produkt genom tiderna

Svenska Ikea är i dag världens största möbelföretag.

Nu avslöjar företagets designchef vilken som är hans favorit.

Samma som kundernas – en storsäljare ända sedan 1970-talet.

Sedan Ikea startade 1943 har de blivit störst i världen på möbler och har i dag över 300 varuhus i 38 olika länder. Ikeas egen designchef, Marcus Engman, började jobba på företaget redan som 16-åring. Men kan du gissa vilken som är hans personliga favorit? 

Foto: Fotolia

Ikeas designchef avslöjar favoritmöbeln

I en intervju med Business Insider avslöjar han att hans favoritmöbel genom tiderna är soffan Klippan. En soffa som för många är den möbel de skaffar till sitt första boende, då den är både liten, praktiskt och billig. Dessutom finns den i många färger och mönster. 

LÄS OCKSÅ: Alla hemligheter och annat du inte visste om Ikea 

Foto: Ikea

Marcus och systern fick testsitta soffan som små barn

Det var faktiskt Marcus pappa som designade soffan i slutet av 1970-talet. Klippan lanserades 1979 och är än i dag en av de mest populära och mest säljande sofforna.

– Jag kommer ihåg när pappa tog hem den för oss att testa och frågade mig och min syster vad vi tyckte, säger Marcus. 

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler som kommer att förändra ditt liv 

Foto: Ikea

Passar alla sorters stilar och får plats i alla hem

Enligt Marcus är det lätt att förstå dess popularitet då den tvåsitsiga soffan kommer lätt genom de flesta dörrar, får plats i alla boenden, samt att ägaren kan byta ut överdragen enkelt och på sätt få ny stil hemma och kan matcha alla sorters stilar. 

– Du kan byta ut färg och mönster och leva med soffan länge om du vill, säger Marcus. Jag har många härliga minnen med soffan och är glad att den har överlevt så länge.

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler som vi drömmer om att få tillbaka 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande