Ny trend. Pensionärer använder Ikea som en dejtingmötesplats.
1 av 3: Ny trend. Pensionärer använder Ikea som en dejtingmötesplats. Foto: Fotolia
De samlas och träffas i Ikeas kafeteria i jakt på kärleken. Och det låter ju gulligt. Men det tycker inte Ikea eftersom pensionärerna har med sig egen mat och tillbringar hela dagen i kafeterian och upptar platser.
2 av 3: De samlas och träffas i Ikeas kafeteria i jakt på kärleken. Och det låter ju gulligt. Men det tycker inte Ikea eftersom pensionärerna har med sig egen mat och tillbringar hela dagen i kafeterian och upptar platser. Foto: Henrik Isaksson/Ibl
Ikea menar på att dejtingklubben är olaglig och anklagar dessutom pensionärerna för ”ociviliserat beteende”. Pensionärerna ska bland annat ha varit högljudda, spottat på marken och till och med bråkat. 
3 av 3: Ikea menar på att dejtingklubben är olaglig och anklagar dessutom pensionärerna för ”ociviliserat beteende”. Pensionärerna ska bland annat ha varit högljudda, spottat på marken och till och med bråkat.  Foto: Henrik Isaksson/Ibl

Ikea vill porta kärlekskranka pensionärer

Ikea har börjat invaderas av kärlekskranka pensionärer.

Åldringarna använder varuhusets kafé som en dejtingmötesplats.

Problemet är bara att de har med sig egen mat och bråkar.

Och nu vill det kända varuhuset sätta stopp för dejtandet

Trodde du att inte pensionärer dejtar? Då har du fel. I Shanghai har det dessutom sedan en tid tillbaka uppstått en ny stortrend. Ryktet har spridit sig och seniorerna använder nu Ikea som dejtingapp.

 

LÄS OCKSÅ: Hon skulle göra en fin ljungboll – resultatet blev inte som planerat

Bråkar och spottar

 De samlas och träffas i Ikeas kafeteria i jakt på kärleken. Och det låter ju gulligt. Men det tycker inte Ikea eftersom pensionärerna har med sig egen mat och tillbringar hela dagen i kafeterian och upptar platser. Ikea menar på att dejtingklubben är olaglig och anklagar dessutom pensionärerna för ”ociviliserat beteende”. Pensionärerna ska bland annat ha varit högljudda, spottat på marken och till och med bråkat. 

 

LÄS OCKSÅ: Kvittot från Ullared blev en chock för Camilla – hade slagit rekord

Ingen mat – ingen sittplats 

Därför har Ikea i Shanghai nu bestämt att det är obligatoriskt att köpa något och satt upp skylt med texten: ””Ingen mat – ingen sittplats”. Men det har inte lett till någon större skillnad mer än att några köper deras billigaste snacks. ”De köper en kaffe på restaurangen och ”tillbringar  en hel dag med att bara konversera med andra”, rapporterar kinesiska  CCTV enligt BBC.

Stöttas på sociala medier

På sociala medier är det dock många som stöttar de dejtande pensionärerna: ”De är ensamma och hoppas troligen få sällskap igen. Om något borde  varuhuset visa medkänsla och sympatisera med dessa gamla människor”, skriver en man.

86-årige Qiu berättar för Global Times att det är svårt att hitta andra lämpliga dejtingställen för folk i deras ålder:

– På McDonalds finns det knappt några som är jämngamla, säger han.

 

LÄS OCKSÅ:

 

Källa: Global Times

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!