1 av 4: Efter sommaren kommer Ikea att öppna sin första butik mitt inne i Stockholms city. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
2 av 4: Är det något man inte kan beskylla Kamprad för sä är det stagnation. Foto: FOTOGRAF MATS SAMUELSSON
3 av 4: Nu slipper du hyra eller låna bil och ta dig långt utanför stan när du vill handla på Ikea. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
4 av 4: Invigningen av nya Ikea mitt inne Stockholms city blir i månadsskiftet augusti och september 2017. Foto: HENRIK HANSSON / HENRIK HANSSON EXPRESSEN

Ikea öppnar för första gången butik i innerstan

Håll i dig – nu öppnar Ikea sin första butik mitt inne i city!

Nu behöver man aldrig mer åka utanför stan eller hyra bil.

Det blir en popup-butik på 365 kvadratmeter, premiär augusti.

Är du också trött på att behöva ta dig långt utanför stan när du ska handla på Ikea? Kanske har du inte bil och måste hyra varje gång. Eller släpa på bussar och annat. 

Nu är det snart slut med det. Efter sommaren gör Ikea något de aldrig har gjort förut. De öppnar en butik mitt inne i Stockholms city.

Foto: REX / REX REX FEATURES

 

LÄS OCKSÅ: Aldrig mer skruvar eller verktyg – Ikea börjar med klick! 

365 kvadratmeter mitt inne i Stockholms kärna

Det blir en popup-butik på 365 kvadratmeter, specialiserad på kök och ska ligga i Mood-kvarteret, på Regeringsgatan 65. På samma adress hade prins Daniel sitt exklusiva gym innan han tvingades sälja sin andel. Håkan Svedman, landschef för Ikea, säger att det handlar om att komma närmare kunderna och vara på platser där de rör sig. Sedan en kort tillbaka finns även en upphämtnings- och servicebutik i Danderyd. 

Foto: IBL

Tanken är att köksbutiken inne i city ska öka tillgängligheten för alla Ikea-kunder som vill planera och beställa kök, med hemleverans och montering. Man ska även kunna beställa tjänster som mätservice och installationsservice. 

 

LÄS OCKSÅ: 10 tillfällen när Ikea gick över gränsen... 

Ska testas under ett halvår först

Foto: Ikea

Butiken kommer att testas under ett halvår till att börja med, med öppning i månadsskiftet augusti-september, och fram till februari 2018. Skulle det visa sig bli en succé kan det bli så att den får fortsätta vara kvar permanent. Utöver detta öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att kunna ge kortare leveranstider till de stockholmare som handlar på nätet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!