1 av 3
I den italienska staden Catania på östra Sicilien får Ikea-besökarna korsa mellan fyrfotade soffmysare och mattsovare – i alla fall när vädret tryter.
2 av 3: I den italienska staden Catania på östra Sicilien får Ikea-besökarna korsa mellan fyrfotade soffmysare och mattsovare – i alla fall när vädret tryter. Foto: JOHAN NILSSON/TT
Där låter man nämligen hundar utan hem komma och vila.   Något många besökare uppmärksammat på Instagram.
3 av 3: Där låter man nämligen hundar utan hem komma och vila. Något många besökare uppmärksammat på Instagram. Foto: Instagram/@milazzo_livio

Ikea öppnar dörrarna för hemlösa hundar

Ikea-butiken i Italien är inte bara till för de som letar efter nya möbler, men varje gång ändå även kommer hem med ett 100-pack värmeljus. 

Här låter man även hemlösa hundar komma in i butiken och värma sig. 

I den italienska staden Catania på östra Sicilien får Ikea-besökarna korsa mellan fyrfotade soffmysare och mattsovare – i alla fall när vädret tryter. Där låter man nämligen hundar utan hem komma och vila. 

Initiativet har uppmärksammats runtom i världen i och med att besökare börjat posta bilder och filmer på Instagram på de fyrbenta vännerna i varuhuset som vilar undan väder och vind på de bekväma sofforna, sängarna och mattorna.

LÄS MER: Djurägare? Då ska du alltid ha en gummihandske under soffkudden

Hundarna får värme – ett initiativ som pågått länge

 ”Ett bra initiativ för att skydda hundarna medan det regnar ute.” skrev Vittoria Taccia Gabrielli i ett inlägg på Facebook när hon var på besök i butiken för två veckor sedan, där hon också filmade de sömniga hundarna.

Den djurvänliga gesten är ingenting nytt för butiken. Elisa från Catania skrev redan i maj 2017: "Ikea Catania har i flera år öppnat dörrarna för att rymma herrelösa hundar på sommar och vinter".

Enligt andra Instagram-användare som varit på besök i butiken i den Italienska staden  brukar personalen myska och leka med hundarna, ge mat och ta hand om dem och några ska till och med ha fått nya hem att gå hem till.

Här är några gulliga bilder på hundar som fått komma in i butiken, upplagda på Instagram av Ikea-besökare.

https://www.instagram.com/p/BpM-QSljJKG/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/Bm0rpiqHBxk/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/BqH-GLRFfI6/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/BmBqYmOnipG/?utm_source=ig_embed

LÄS MER: Nina och Patrik räddade den magra Gekås-katten

LÄS MER: Talgbollar kan vara en dödsfälla för djuren

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande