Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ikeamöblerna är tacksamma att piffa till. Ta hjälp av sprayfärg, sy ihop mattor till dubbla, måla om eller klä ett bord i en snygg tapet.Ikeamöblerna är tacksamma att piffa till. Ta hjälp av sprayfärg, sy ihop mattor till dubbla, måla om eller klä ett bord i en snygg tapet.Ikeamöblerna är tacksamma att piffa till. Ta hjälp av sprayfärg, sy ihop mattor till dubbla, måla om eller klä ett bord i en snygg tapet.
Billybokhyllan – hur lätt som helst att pimpa!Billybokhyllan – hur lätt som helst att pimpa!Billybokhyllan – hur lätt som helst att pimpa!
Marmor har blivit modernt igen. Det finns marmorpapper att piffa upp till exempel bord med.Marmor har blivit modernt igen. Det finns marmorpapper att piffa upp till exempel bord med.Marmor har blivit modernt igen. Det finns marmorpapper att piffa upp till exempel bord med.
1 AV 3
Ikeamöblerna är tacksamma att piffa till. Ta hjälp av sprayfärg, sy ihop mattor till dubbla, måla om eller klä ett bord i en snygg tapet.
2 AV 3
Billybokhyllan – hur lätt som helst att pimpa!
Foto: Johanna Berglund
3 AV 3
Marmor har blivit modernt igen. Det finns marmorpapper att piffa upp till exempel bord med.
Foto: Johan Adelgren

Ikea-möbler – så lätt piffar du upp dem

Har du ett hem fullt av Ikea-möbler?

Du vill kanske förnya men har inte råd.

Här får du 10 enkla tips på helt nya möbler – nästan gratis.

Ikea har möbler som både är billiga, snygga och praktiska – säg en svensk som inte har hemmet fullt av Ikea-möbler. Men även om det är praktiska och bra möbler, så kan det förstås bli tröttsamt att ha likadant hemma som alla andra.

Med de här tipsen kan du hur lätt som helst få dina möbler betydligt mer personliga.

1. Nya ben

Byt ut benen på din Ikea-soffa. Finns en uppsjö att välja mellan på nätet. Men även i vanliga butiker så klart.

2. Inbyggd bokhylla

Sätt lister kring dina Billy-bokhyllor, täta med fogmassa, måla och voilà! Plötsligt har du fått inbyggda bokhyllor.

3. Marmorbord

Täck ett vanligt, enkelt soffbord marmorpapper. Ingen kan ana att det är ett simpelt träbord från Ikea.

4. Elegant i guld

Med lite sprayfärg i guld och marmorpapper kan du få ett Vittsjö soffbord att se ut som att du betalat tio gånger mer för det.

5. Mysig och snygg matta

Har du ett sånt där litet fårskinn som ligger o skräpar? Köp ett till och sy ihop dem. Nu är den perfekt som mysig matta i vilket rum som helst.

6. Designbyrå

En av Ikeas populäraste byråer, Malm, kan du piffa upp och göra till en ”designyrå”. Allt som behövs är läderband som du klipper i lagom stora bitar, viker dubbelt och häftar fast med småspik på insidan. Funkar även på förvaringssystemet Bestå.

7. Trendig klocka

Använd ett vintageskärp till att göra en upphängningsanordning för väggklockan Bondi.

Ibland kan två skärp behövas, beroende på längd.

8. Exklusiv soffa

Pimpa soffan med knappar. Ta soffan Karlstad som exempel. Klä den först i nya överdrag innan du syr fast knapparna på ryggkuddarna – vilket gör det till en helt annan soffa.

9. Sideboard

Gör om Tarva byrålåda till ett sideboard i köket. Såga av benen, måla allt i ny färg och sätt på handtagen Lansa från Ikea. Här har man valt en annan färg på ovansidan än övriga bänken.

10. Snygga lådor

Snygga förvaringslådor kan vi aldrig ha för många av. Men vill du ha ett par riktigt klatschiga från en designbutik kan du få betala rätt mycket. Köp de biligaste vita på Ikea och gör som här, måla dem eller klä om med tapet. Eller varför inte göra ett  kollage med rivna urklipp ur snygga modetidningar?

 

Källa: www.buzzfeed.com