Ikea-kassen har inte gjorts om sedan den kom för 30 år sedan. Men nu kommer en ny version den 6 oktober, i nya kollaktionen Ypperlig. Den finns i sex färgställningar och mönsterkombinationer.
1 av 9: Ikea-kassen har inte gjorts om sedan den kom för 30 år sedan. Men nu kommer en ny version den 6 oktober, i nya kollaktionen Ypperlig. Den finns i sex färgställningar och mönsterkombinationer. Foto: Ikea
Ikeas kreativa samarbete med det danska designparet Mette och Rolf Hay har lett till nya kollektionen Ypperlig.
2 av 9: Ikeas kreativa samarbete med det danska designparet Mette och Rolf Hay har lett till nya kollektionen Ypperlig. Foto: Ikea
”Hay ville skapa en lampa som var extremt tunn i sin konstruktion vilket utmanade det sätt Ikea vanligtvis tillverkar lampor på. Resultatet: en ovanligt slimmad LED-lampa med inbyggd touchdimmer som gör att man kan ändra ljuset endast med ett lätt fingertryck.”
3 av 9: ”Hay ville skapa en lampa som var extremt tunn i sin konstruktion vilket utmanade det sätt Ikea vanligtvis tillverkar lampor på. Resultatet: en ovanligt slimmad LED-lampa med inbyggd touchdimmer som gör att man kan ändra ljuset endast med ett lätt fingertryck.” Foto: Ikea
”Flera av kuddfodralen i Ypperlig kollektion har olika mönster på varje sida, vilket gör dem extra lekfulla och mångsidiga – ett prisvärt sätt att tillföra personlighet och mjuka texturer till ett rum.”
4 av 9: ”Flera av kuddfodralen i Ypperlig kollektion har olika mönster på varje sida, vilket gör dem extra lekfulla och mångsidiga – ett prisvärt sätt att tillföra personlighet och mjuka texturer till ett rum.” Foto: Ikea
”Den här soffan är inspirerad av en tidig 1950-talssoffa och är gjuten i ett stycke. Eftersom Ikea aldrig hade gjort något liknande tidigare var det en stor utmaning.”
5 av 9: ”Den här soffan är inspirerad av en tidig 1950-talssoffa och är gjuten i ett stycke. Eftersom Ikea aldrig hade gjort något liknande tidigare var det en stor utmaning.” Foto: Ikea
”En av våra favoriter i Ypperlig är karmstolen som skapats i ett stycke genom att en gjutform fylls med en enda insprutning av flytande plast. Insprutningen tar cirka 30 sekunder och resultatet blir en snygg, bekväm och slitstark men ändå lätt stol. Vi gillade den så mycket att vi gjorde både en matstolsmodell och en lägre fåtölj. Den har även godkänts för bruk i offentliga miljöer”, säger Rolf Hay.
6 av 9: ”En av våra favoriter i Ypperlig är karmstolen som skapats i ett stycke genom att en gjutform fylls med en enda insprutning av flytande plast. Insprutningen tar cirka 30 sekunder och resultatet blir en snygg, bekväm och slitstark men ändå lätt stol. Vi gillade den så mycket att vi gjorde både en matstolsmodell och en lägre fåtölj. Den har även godkänts för bruk i offentliga miljöer”, säger Rolf Hay. Foto: Ikea
7 av 9 Foto: Ikea
”Ypperlig speglar är tillverkade i lackad metall och finns i tre olika storlekar och färger. De passar i de flesta utrymmen, även badrummet, och har en praktisk funktion i form av en liten hylla för hemmets alla småsaker.”
8 av 9: ”Ypperlig speglar är tillverkade i lackad metall och finns i tre olika storlekar och färger. De passar i de flesta utrymmen, även badrummet, och har en praktisk funktion i form av en liten hylla för hemmets alla småsaker.” Foto: Ikea
Ypperlig bäddsoffa. ”Designteamet ville ta fram en möbel som inte bara var vacker utan även skön att sova i. Att hitta rätt konstruktion och stabilitet visade sig vara en stor utmaning. Lösningen blev att använda en resårmadrass som sits. Resultatet är en väldesignad soffa med vacker form som erbjuder dygnet runt-komfort.”
9 av 9: Ypperlig bäddsoffa. ”Designteamet ville ta fram en möbel som inte bara var vacker utan även skön att sova i. Att hitta rätt konstruktion och stabilitet visade sig vara en stor utmaning. Lösningen blev att använda en resårmadrass som sits. Resultatet är en väldesignad soffa med vacker form som erbjuder dygnet runt-komfort.” Foto: Ikea

Skynda fynda design – Hay släpper kollektion på Ikea

Den 6 oktober släpper Ikea sin nya kreativa kollektion Ypperlig.

Ett samarbete med trendiga danska designparet Mette och Rolf Hay.

En mängd tidlösa basprodukter med högt designervärde, enligt dem själva.

Redan i juni 2016 kunde Leva & Bo berätta om Ikeas nya och kreativa samarbete med det danska designparet Mette och Rolf Hay och deras företag Hay. Nu är det inte långt kvar förrän den nya kollektionen som heter Ypperlig – skönheten i det enkla, släpps den 6 oktober.

Foto: Ikea

En samling samtida men ändå tidlösa basprodukter som har högt designvärde. Vi kommer hitta både större möbler för vardagsrum och matrum men också mindre inredningsdetaljer och bruksföremål. Bland annat kommer den då omskrivna nya Ikea-kassen, en uppdaterad version av den ikoniska blå. Kassen som inte gjorts om sedan den kom för 30 år sedan!

LÄS OCKSÅ: Ikea-kassen görs om för första gången, så här kommer den att se ut 

Stilren, funktionell och estetisk design

Företaget Hay grundades 2002 i Köpenhamn och fokuserar på att skapa möbler med känsla för modern livsstil med hjälp av sofistikerad industriproduktion. Inspirationen hämtas från bland annat arkitektur, mode och konst och resulterar i produkter med en stilren, funktionell och estetisk design.

 – Redan från början var vi tydliga med att vi ville vara sanna mot Ikea, vilket innebär att skapa ärliga, betydelsefulla och prisvärda produkter för människor att leva med länge, säger Mette Hay.

LÄS OCKSÅ: Kolla in höstens 12 hetaste trender för hemmet 

Ikeas kreativa samarbete med det danska designparet Mette och Rolf Hay har lett till nya kollektionen Ypperlig. Foto: Ikea / © Photographer Daniel Stjerne

”Kombinerar det bästa av två världar”

”Medan Ikea har ingående kunskaper om produktion har Hay en passion för sin design – Ypperlig är resultatet av denna kombination. De två företagen har utmanat varandra genom hela processen och noggrant finjusterat varje produkt tills båda parter blivit helt nöjda. Ypperlig är en kollektion med högt designvärde som kombinerar det bästa av två världar och visar på den stora fördelen med att samarbeta”, skriver Ikea i sin pressrelease. 

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler vi drömmer om att få tillbaka 

Från och med den 6 oktober kommer Ypperlig att finnas på alla varuhus under en längre period och sedan fyllas på efter hand.

Handla LEVA&BO:s favoriter!

Finaste inredningen som matchar stilen hittar du i vår nya webbutik! Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping! Här nedanför ser du våra utvalda favoriter. Några mysiga kuddare, läcker matta och en enkel grå pinnstol.

LEVA&BO Shopping

I LEVA&BO:s webbutik hittar du allt inom inredning. Kuddar och plädar, möbler och lampor, glas och porslin, populära varumärken och nya designers. Dessutom finns ett stort urval av tavlor i vårt konstgalleri. Vi bjuder på massor av inspiration och utvalda shoppingtips – varje dag.

Välkommen till LEVA&BO Shopping!

HANDLA SÄKERT

LEVA&BO driver webbutiken LEVA&BO Shopping med redaktionens handplockade favoriter. Shoppen erbjuder en trygg betalnings- och leveranslösning!

Betala säkert med Klarna, du väljer själv om du vill ha faktura eller betala direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande