Sajten Ikeahackers.net funderar nu på att byta namn.
Sajten Ikeahackers.net funderar nu på att byta namn. Foto: ikeahackers.net

Ikea hotar med att dra Ikeahackers inför rätta

Sajten Ikea-hackers har blivit hotade med stämning av möbeljätten från småland. Sidan, som tillhandahåller tips och trix på hur man kan göra om sina Ikea-möbler, har funnits sedan 2006. Nu hotar Ikea att stämma dem ifall man inte slutar ha annonser på sajten, skriver Feber.se.

Det började med att Ikea menade att sajten Ikeahackers.net inkräktade på företagets varumärke och möbeljätten juridiska avdelning ville att sajten skulle lämnas över till dem. Efter förhandlingar kom man fram till att tips och trix-sidan kunde fortsätta finnas ifall man slutade ha annonser på sidan.

Funderar på att byta namn

Jules som driver ikeahackers.net säger att hon nu funderar på att byta namn på sidan men att hon ännu inte har kommit på något bra alternativ. Hon menar att hennes sajt inte skulle ha någon som helst chans i rätten mot et jätteföretag som Ikea, skriver tekniksajten Feber.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!