Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Hylla kärleken med konst

"Vår tid" av Susanne Åkeson Rosencrantz

NOA Gallery är ett galleri som säljer unik konst online i begränsad upplaga – alltid signerade av konstnären. För att fira alla hjärtans dag har vi valt ut några favoritverk på temat kärlek och passion. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

På NOA, Nordic art Gallery, hittar du konst som lyfter ditt hem och som gör det personligt och unikt. NOA samarbetar med både etablerade och nya konstnärer och det finns original, grafik, fotokonst och skulpturer, allt i begränsade och signerade upplagor.  

Att inreda med konst är en av nycklarna till att skapa ett personligt och ombonat hem. På LEVA&BO hittar du massor av inspiration till ditt hem och i vår konstshop NOA Gallery gör vi bra konst tillgänglig för alla. Inför Alla hjärtansdag har vi valt ut några av våra konstnärer som målar med kärlek, passion och omtanke som tema.

UPPTÄCK HÄR! NOA Gallerys utvalda kärlekstavlor (EXTERN LÄNK)

Kärleken som skydd mot omvärlden

"Vår tid" i nyanser av rött och rosa.

En av de konstnärer som skapar unika verk för NOA Gallery är Susanne Åkeson Rosencrantz. Hennes nya, romantiska motiv "Vår tid" går i mjuka, rosa nyanser.

– Jag kände väldigt starkt när jag målade tavlan att jag ville ha tusen rosa nyanser. Jag ville ha en varm och omslutande känsla i motivet, säger Susanne Åkeson Rosencrantz.

Temat är kärlek och att kärleken ger skydd. 

– Man kan säga att händerna i tavlan kommer in och symboliserar både omvärlden och det band som finns mellan personerna i tavlan. Det är ett tema som återkommer i min konst, figurer som skyddar varandra. 

UPPTÄCK HÄR! NOA Gallerys utvalda kärlekstavlor (EXTERN LÄNK) motiv!

Susanne Åkeson Rosencrantz målar alltid i akryl, med penslar, händer och knivar, och hon använder ofta starka färger i sin konst. Motivet "Vår tid" är ett grafiskt tryck, pigment print, på åldersbeständigt fine art print i 100 procent bomull. Upplagan är begränsad och finns i 100 exemplar. 

Passion eller stillsam kärlek

"Being near" av Ingrid Roth.

1 av 2

"Passion" och "Kärlekens dans" av Birgitte Söndergaard.

Foto: JOACHIMBELAIEFF.COM

2 av 2

En annan av NOAs konstnärer är Birgitte Söndergaard. Hennes målningar är färgstarka och uttrycksfulla.

– Jag blir inspirerad av allt. Varje dag tänker jag att jag ska ner och göra världens bästa målning.

Hon arbetar i flera olika tekniker och tavlorna som hon gjort för NOA Gallery är grafiska print, så kallade pigment print, som finns i en upplaga på 250 signerad och numrerade exemplar. Temat i hennes kärleksverk, "Kärlekens dans" och "Passion" är två personer som smälter ihop på ett abstrakt vis. Ingrid Roth är en svensk bildkonstnär, grafiker och konstterapeut i uttryckande konst. Hon använder traditionella metoder för att skapa figurativa och berättande målningar med mycket färg och lekfullhet. Ingrid Roth har studerat både konst och grafisk design och är i dag en etablerad konstnär världen över. I de här verken ser man två olika uttryck av kärlek: intim, lekfull passion och den stillsamma kärleken mellan ett strävsamt par.