1 AV 8
Alice Finch från Seattle har byggt hela Hogwarts från Harry Potter – helt i lego. Och byggnationen är enorm!
Foto: Alice Finch/Flickr
2 AV 8
För att få inspiration och för att få modellen så verklighetstrogen som möjligt åkte Alice Finch till London för att gå den guidade turerna – förutom att läsa alla böcker och se alla filmer.
Foto: Alice Finch/Flickr
3 AV 8
I modellen finns till och med belysning.
Foto: Alice Finch/Flickr
4 AV 8
Och det syns ju att Alice vet vad hon har byggt. Otroligt likt!
Foto: Alice Finch/Flickr
5 AV 8
Foto: Alice Finch/Flickr
6 AV 8
Exakt hur många legobitar som gått åt till bygget vet inte Alice, men troligtvis är det runt 400 000 bitar. Vad det har kostat henne vågar hon inte ens tänka på.
Foto: Alice Finch/Flickr
7 AV 8
Det går inte att ta miste på att det är Harry Potter det här ska likna.
Foto: Alice Finch/Flickr
8 AV 8
Alice har till och med gett Harry Potter ett par glasögon.
Foto: Alice Finch/Flickr

Hon byggde Hogwarts från Harry Potter i lego

Småbarnsmamman blev fast i legoträsket och kunde inte sluta.

Alice Finch bestämde sig för att bygga en replika på Harry Potters Hogwarts.

Ett år och 400 000 legobitar senare har hon skapat det största legoverket någonsin.

Småbarnsmamman Alice Finch från Seattle i USA gjorde som så många föräldrar, byggde lego ihop med sina barn.

– Jag började för fem år sedan när jag tillbringade mycket tid med min äldre son i vårat legorum, säger hon till Mymodernmet.com. Han skötte byggandet och jag tog hand om sorterandet och plockade undan. Efter ett tag insåg jag att jag verkligen ville bygga också. Jag hade inte gjort det sedan jag själv var barn.

Åkte till London för inspiration

Men hon nöjde sig inte med de färdiga konstruktioner som fanns, som bara visade delar av byggnader, och oftast bara en sida. Alice började i stället att rita på en riktig byggnad som skulle bli en kopia av Harry Potters trolleriskola Hogwarts. Hon läste böckerna, såg filmerna och åkte till och med till London för att gå den guidade turen, skaffa inspiration och kunskap till att det skulle bli så verklighetstroget som möjligt.

– Exakt hur många legobitar som har gått åt är svårt att säga, säger hon till Brothers-brick.com. Några erfarna byggare har sagt att det är mer än 400 000 bitar, andra lite mindre. Jag vet i alla fall att det är omkring 10 000 bitar bara i den centrala trappan. Den är byggd som ett ”L” där varje sida är nästan fyra meter lång.

Vill inte ens veta vad det har kostat

Vad kostade då detta projekt att bygga?

– Jag vet inte hur mycket det kostade och jag vill verkligen inte veta heller även om andra vill det. Jag bar beställt legobitar från hela världen.

Under dagtid hjälpte hennes två söner henne med att bygga. När de sedan gick till sängs stannade hon själv ofta uppe på natten för att ta itu med mer komplicerade saker som att bygga in belysning. Hennes man bidrog till projektet genom att läsa böcker om Potter för henne medan hon arbetade. Arbetet tog upp hela matsalen.

Mästerverket presenterades på BrickCon2012, där den vann två priser. Efter showen, fick Finch ta tillbaka slottet som nu står i familjens vardagsrum. Hon säger att slottet inte kommer att tas isär inom den närmsta framtiden då sönerna tycker för mycket om att leka med det. Så de får stå ut med att ha det lite trångt en tid framöver.

 

Källa: TheDailyDot.com. Mymodernmet.com, Brothers-brick.com