Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 10
2 AV 10
3 AV 10
Foto: Ulrika Jidström
4 AV 10
5 AV 10
6 AV 10
Foto: Ulrika Jidström
7 AV 10
8 AV 10
Foto: Ulrika Jidström
9 AV 10
Foto: Ulrika Jidström
10 AV 10

Hitta bästa asiatiska inredningsbutikerna

Oavsett om du är på jakt efter genuin eller modern inredning så finns det mycket att hämta i det mångkulturella London.

Här får du bästa tipsen från Leva & Bo:s inredare till butiker, favoritrestauranger och ett stilrent hotell med asiatisk touch.

Ulrika Jidström

1. The Opium Shop
Orientaliskt hemma
En liten indisk pärla till butik på King´s Road som vi ständigt  återkommer till. Opium är proppfull av smått och gott till hemmet. Här  hittar man antika dörrar, speglar, buddhor, smycken, dörrknoppar och  mycket annat. Har man inte vägarna förbi finns det en webbutik på  hemsidan.414 Kings Road

www.opiumshop.co.uk


2. La Suite West
Modern asiat
Stilrena inredningsarkitekten Anouscha Hempels senaste tillskott till Londons hotellflora är boutiquehotellet La Suite ett stenkast från Hyde Park. Standardrummen är små men definitivt inspirerande för den som gillar modern asiatisk stil och behöver idéer kring Compact living. Japaninspirerade skjutdörrar av svarta ribbor och inbyggd förvaring toppas med lyxigt marmorbadrum.

41-51 Inverness Teracce

www.lasuitewest.com


3. East Street
Blandade smaker
Fastfood i snygga koncept duggar tätt i London. Vi gillar särskilt East Street som verkligen lyckas förmedla känslan av att befinna sig mitt i det myllrande folkhavet i en asiatisk foodcourt. Dessutom perfekt när man är ett sällskap som inte kan ena sig om viken typ av mat som gäller för kvällen. Här hittar du mat från Thailand, Vietnam, Malaysia, Singapore, Indonesien, Japan och Korea.

3-5 Rathbone Place

www.eaststreetrestaurant.com


4. The General Trading Company
Snyggt hantverk
En affär som vid första anblicken ger ett lite ambivalent och obeslutsamt intryck. Är man inte ute efter en mischmasch av leksaker, badprodukter och småpynt utan tar sig vidare in i butiken uppstår plötsligt känslan av att det här är ett riktigt fyndarläge. Här lever butiken upp till sitt namn som anrikt importföretag och det går att hitta fina inredningsföremål med både rättvisetänk och miljömedvetenhet från Kina och övriga Asien. Textilier, trälådor, keramikurnor och annat hantverk, allt till högst rimliga priser.

91 Pelham Street

Har även en mindre butik på 84 Holland Park Avenue

www.generaltradingcompany.co.uk


5. Oka
Fynda asiatisk inredning
Inte renodlat asiatisk, men trots detta hittar du garanterat massor av modern och mer traditionell asiatiskt inspirerad inredning hos Oka. Har med sitt stora utbud av allt du kan tänka dig i inredningsväg funnits som postorderföretag i över tio år. Idag finns det flera större butiker runt om i England. Hittar du något i butiken eller webbutiken är det bara att slå till, man levererar även till Sverige.

155-167 Fulham Road

www.okadirect.com

 


6. Gong
Fantastiska detaljer
En utpräglad känsla för stil, kvalitet och hantverk genomsyrar Gong´s utbud av asiatiska möbler, fantastiska lampor och inredningsdetaljer. Det märks i den vackra butiken att det är två entusiaster till inredare och globetrotters som handplockar det fina sortimentet.

172 Fulham Road

www.gong.co.uk

7. Chinatown
Kinesiska guldkorn
Kinesiska smårätter som dimsum, wontons och dumplings är ett måste till lunch under våra Londonbesök. Helst i Chinatown som med sina stora röda lyktor och många neonskyltar alltid får oss på gott humör. Här är det rysk roulette som gäller, vi har ingen favorit utan chansar vilt och köper "inkastarnas" löften om den mest genuina kinesiska maten.

www.chinatownlondon.org


8. Bombay Café Dishroom
Missa inte toan!
Maten är en lyckad hyllning till Bombay, inredningen är genomtänkt ner på detaljnivå på ett sätt som gör oss lyckliga (missa inte de fina toaletterna), ljudnivån och tempot är bedövande. Njut av smak- och synintryck och spara konversationsförsöken till efteråt.

12 Upper St Martins Lane

www.dishroom.com


9. The Orchid Furniture Shop
Exklusivt utbud
Orchid är specialiserade på restaurerade antikviteter från Kina. Här hittar du ett stort utbud av trämöbler som sängar och matsalsmöbler men det är framför allt de vackra vaserna, statyerna, textilierna, ja själva "pyntet" som fångar vårt intresse och som kanske får plats i resväskan.

604 King´s Road

www.orchidfurniture.co.uk


10. Doki Limited
Tema Japan
En ganska liten, men extremt välfylld butik för den som verkligen gillar japanskt bruksporslin. Doki Limited ligger en bit utanför centrala London men är väl värd ett besök för den som är på jakt efter porslin, ätpinnar, tekannor och andra japanska köksprylar till rimliga priser. Vi misstänker starkt att många av Londons japanska restauranger handlar ur Dokis välfyllda sortiment.

207 High Road, Harrow Weald HA3 5EE

www.dokiltd.co.uk