Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 4 feb 2008 14:49

Uppdaterad 4 feb 2008 16:15

Hett kaffe hela dagen

Smartson testar tio tv-kannor som hjälper dig hålla kaffet varmt och gott hela dagen, eller åtminstone i några timmar.

Lätt med serveringsknappID
Typ:  Termoskanna i rostfritt stål på 1,5 liter, med skruvlock och severingsknapp. Temperatur 6 timmar: 79,5 grader.
Omdöme: Tack vare serveringsknappen behövs bara en hand vid upphällning. Skruvlocket är dock svårgreppat och trögt. Öppningen till kannan är stor och den är lätt att diska. Handtaget är smalt men rymligt. Kvalitetsintrycket är godkänt, men kannan känns inte gedigen.
Cirkapris: 200 kronor.

Snyggast på bordetEva Solo
Typ:
Kanna i rostfritt stål på 1,1 liter med skruvkork och löstagbar hälltratt.
Temperatur 6 timmar: 80 grader.
Omdöme:Korken är tättslutande och enkel att skruva åt. Öppningen är smal, men tack vare de höga kanterna fyller man på utan att det stänker. Rengöring av tratten är smidig och hygienisk,
medan insidan är svårare att rengöra. Handtaget är greppvänligt men litet.
Ett stilfullt men dyrt alternativ.
Cirkapris: 780 kronor.

Gedigen med fina formerAlfie Amici
Typ: Termoskanna i borstat stål på 1,0 l.iter. 
Temperatur 6 timmar: 81 grader.
Omdöme: Bullig och rejäl termoskanna med tättslutande skruvlock. Kannan är tung och har ett platt, hårt handtag som dock ger bra grepp. Genom att lossa locket något reglerar man mängden dryck och pipen droppar inte. Påfyllning går bra, kannan har djupa kanter och är enkel att rengöra med diskborste. Lite dyrt pris på en samtidigt gedigen produkt.
Cirkapris: 700 kronor.

Klassisk silverkannaAnders Petter Vegby
Typ: Kanna i borstat stål med skruvlock och serveringsknapp.
Temperatur 6 timmar: 78 grader.
Omdöme: Klassisk modell med stort handtag som ger rejält och generöst grepp. Modellen är tung men bra att servera med. Den stora öppningen
med skyddande kanter är användarvänlig. Lock och pip i blankt stål kan vara besvärligt att hålla fritt från fingrar. Bra kvalitetsintryck.
Cirkapris: 450 kronor.


Lätt pumptermosThermos Penguin 34-7350
Typ: Termoskanna med pump i borstat stål på 1,5 liter.
Temperatur 6 timmar: 79 grader.
Omdöme: Med en stor och lättryckt knapp pumpar man enkelt drycken ur kannan. Handtaget är hårt och platt och inte så skönt. Med stor öppning är kannan däremot lätt att fylla på och diska. Pumpkonstruktionen fungerar väl och man fyller en hel kopp med ett enda tryck. Pumpen är löstagbar men kan vara svår att rengöra.
Cirkapris: 400 kronor.


Liten, smidig & okrossbarBuffé Rubinröd (683193)
Typ: Termoskanna i rostfritt stål på 1,3 liter med skruvlock och serveringsknapp.
Temperatur 6 timmar: 77 grader.
Omdöme: Liten och smidig termos-kanna som ska vara okrossbar. Ett rejält och rymligt handtag gör den greppvänlig även för stora händer, och man serverar enkelt med bara en hand. Med en stor öppning är kannan även smidig att fylla på samt diska ur. Locket är däremot svårt att skruva till. Funktionell kanna till lågt pris.
Cirkapris: 150 kronor.

Snygg & dyr designkannaStelton Erik Magnussen
Typ: Termoskanna i midnattsblå plast på 1,0 liter med skruvkork och vipplock. Temperatur 6 timmar: 78 grader.
Omdöme: Handtaget är litet med hårda kanter. Öppningen är smal, vilket kan försvåra påfyllning samt rengöring. Vipplocket fungerar bra och man kan enkelt servera med en hand. Skruvlocket är litet och trögt vilket kan vara svårt att hantera för stora eller svaga fingrar. En snygg men ganska dyr bordsdekoration.
Cirkapris: 680 kronor.

Stor, stadig i vittIn Vite Living
Typ: Termoskanna i stål på 1,0 liter med serveringsknapp och tesil.
Temperatur 6 timmar: 76,5 grader.
Omdöme: Stor termoskanna med ett handtag som är förvånansvärt stadigt. Öppningen är smal med låga kanter och man får ta det försiktigt vid påfyllning så att det inte stänker. Serveringsknappen är lättanvänd och man serverar smidigt med en hand. Utförandet känns lite budgetmässigt och det tilltagna priset bedöms därför som lite väl högt.
Cirkapris: 500 kronor.

Perfekt för fikarummetThermos pump 689539
Typ: Termoskanna på 1,9 liter med pump i svart plåt.
Temperatur 6 timmar: 79 grader.
Omdöme: Traditionell pumptermos som rymmer mycket. Handtaget känns bräckligt i fäste och kvalitet, samt är något obekvämt. Öppningen är smal och det är svårt att rengöra på insidan. Den stora knappen är lättryckt och man fyller en kopp med kaffe med ett tryck. Modellen är ordinär men väl värd sitt låga pris.
Cirkapris: 100 kronor.

Pump som håller tempenBuffé pump
Typ: Termoskanna med pump på 2,2 liter i borstat stål.
Temperatur 6 timmar: 82 grader.
Omdöme: Rymlig pumptermos för kontoret eller många hemmagäster. Med stor öppning är den enkel att fylla upp och rengöra. Handtaget är rejält och pumpknappen är stor och lättryckt. Det är tryck i pumpen och man fyller upp en stor kopp i ett enda tryck. Denna kanna är väldigt tung när den är fylld, men ska vara okrossbar och är väl värd sitt pris.
Cirkapris: 300 kronor.

KÖPSTÄLLEN: ID: 020-71 10 10 www.coop.se, Eva Solo, Alfie, Anders Petter: 08-732 48 10 www.cervera.se, Thermos: 0247-445 00 www.clasohlson.se, Buffé Röd, Thermos pump: 020-83 33 33 www.ica.se, Stelton: 070-720 55 20 www.stelton.com, In Vite: 033-20 45 70 www.jarnia.se, Buffé pump:  031-89 50 70 www.ptsask.se.