Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 19 sep 2009 19:23

Het höst för huspriserna

Villa KÅA på Djurgården i Stockholm har sålts för svindlande 75 miljoner kronor. Men även priserna på vanliga villor är på väg upp.

Villa KÅA på Djurgården i Stockholm har sålts för svindlande 75 miljoner kronor. Men även priserna på vanliga villor är på väg upp.

Foto: Ylwa Yngvesson

Villamarknaden blir allt hetare.
På Djurgården i Stockholm såldes villa Kåa för 75 miljoner kronor.
- Just det priset säger inte så mycket om den allmänna utvecklingen, säger Claudia Wörmann, utredare på Mäklarsamfundet.
På fashionabla Djurgården i Stockholm byter villorna ägare för fantasisummor. Mäklarfirmorna lovar kunderna diskretion och affärerna sker i största hemlighet.
Villa KÅA ska, enligt uppgifter till Expressen, nyligen ha sålts för 75 miljoner kronor. Villan byggdes 1911 och har sedan dess haft få ägare: en hovjuvelerare, en finansman och en resebyrådirektör.
För två år sedan såldes en villa i närheten för 64 miljoner kronor.
– Det här är en separat marknad. Köparna påverkas inte av arbetslöshet eller räntor, säger Claudia Wörmann.

På väg upp

Till salu på Djurgården är fortfarande Villa Jägarbacken.
Prislappen ligger på 40 miljoner kronor och jugendvilla beskrivs som vackert och lugnt belägen med vidsträckt utsikt över Skeppsholmen och Gamla Stan.
I Danderyd utanför Stockholms görs också affärer i samma prisklass. I fjol såldes en villa i Danderyd till staten Kuwait för 49 miljoner kronor.
Claudia Wörmann drar inga slutsatser av dessa försäljningar men tror att även priserna för vanliga villor är på väg uppåt.
Peeter Pütsep, vd för Svensk Fastighetsförmedling instämmer.