"alienhuset"  hemnets näst mest klickade hus 2014 Foto: Pontuz Löfgren

Hemnet – här är bästa annonserna 2014

Hemnet fick många klickraketer i år, med hus och lägenheter som stylats på annorlunda sätt.

Här har vi samlat årets tolv bästa bostadsannonser.

Klicka dig vidare och njut!

Foto: Johan Art

1. Paprikahuset

En helt vanlig fin villa i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Ja, så såg det ut när vi fick se exteriörbilden på huset i alla fall. Men så fort vi fick titta in i huset avslöjades det att mäklaren valt att fokusera på något väldigt annorlunda. Glöm citroner och limefrukter som stylingknep. Det här huset var fyllt med paprikor. På sängen, på diskbänken, i badkaret – till och med tvättmaskinen svämmade över av gröna paprikor.

Se mer av paprikahuset här.

 

 

Foto: Pontuz Löfgren

2. Alien-huset

Här är huset som gjorde succé på nätet efter att många fått se bilder inifrån det. Villan var helt och hållet inredd efter filmen "Alien vs. Predator". Intresset för huset var en stund så stort att mäklarfirmans sajt låg nere. Ägaren förklarade inredningen med sitt enorma filmintresse och att just "Alien vs. Predator" var visuellt häftig när den kom.

Se mer omavAlien-huset här.

 

 

Foto: Svensk fastighetsförmedling Arboga

3. Det levande dockhuset

På utsidan såg det här Arboga-huset ut som en helt vanlig enplansvilla. Men inuti visade det sig vara fyllt av färg, mönster och målningar – och 90 stycken dockor. Huset, som var som ett levande dockskåp, väckte stort intresse i sociala medier.

Se mer av dockhuset här.

 

 

Foto: Satu Valkama/Husfoto

4. Huset där tiden stått stilla

Som att kliva rakt in i 40-talet. Så var det med det här huset, som var i samma familjs ägo sedan det byggdes 1945. Här har tiden definitivt stått stilla. Möbler, golv, mattor – all inredning gör att det känns som att befinna sig på 40-talet. Utgångspriset? 5 miljoner kronor.

Se mer av huset här.

 

 

Foto: Fotograf Re/Max Boetgruppen

5. Mäklaren i frack

Här är mäklaren som tog ett helt nytt försäljningsgrepp när han skulle sälja en enrummare på Södermalm i Stockholm. "Blivande söderpärla" beskrevs lägenheten som var i stort behov av renovering. Utgångspriset var nästan 2,2 miljoner kronor, något som snabbt steg över en miljon. För att göra något intressant av den slitna lägenheten med det attraktiva läget ställde mäklaren själv upp på bilderna – klädd i frack och hatt.

Läs mer om lägenheten här.

 

 

Foto: Robin Vasseghi/Fastighetsmäklarna

6. Ballonglägenheten

Den ljusa tvåan som skulle säljas i Stockholm var helt tom – sånär som på ett gäng ballonger som prydde varje rum. Till och med balkongen var smyckad med ett par ballonger.

Se mer av ballonghuset här.

 

 

Foto: Carina Heed/Husfoto Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

7. Det orörda huset

I det här huset hade ingen bott på 60 år, och inredningen var helt orörd. Huset som finns i Ludvika liknade inte något annat när det kom ut på Hemnet. "Sådana här hus finns egentligen inte", sa mäklaren till Dalarnas Tidningar.

Se mer av huset här.

 

 

Foto: :Eskils Fastighetsförmedling

8. Apelsinannonsen

Efter paprikor i badkaret och ballonger över hela golvet kom det här. Lägenheten som satsade på apelsiner. Apelsiner på diskbänken, apelsiner på fönsterbrädan och apelsiner på dörrhandtaget. Tanken, enligt, mäklaren var att piffa upp den annars tomma bostaden.

Se mer av apelsinlägenheten här.

 

 

Foto: Peo Bengtsson

9. Lyxhuset i Leksand

19 miljoner kronor för att hus i Dalarna hör inte riktigt till vanligheterna. Men i en liten by utanför Leksand reste sig ett gigantiskt bostadshus – för just 19 miljoner. Ägarna bestämde sig för många år sedan att bygga den unika villan i engelsk/amerikansk stil, så lyxigt att de skulle slippa åka därifrån. I anslutning till det stora huset finns en uteplats med pool och grill, bastu/sjöstuga och badbrygga. På tomten finns även egen kaj, pir bryggor och orangeri.

Se mer av lyxhuset här.

 

 

Foto: Hemnet

10. Franska slottet i Roslagen

Här var huset som såg ut som ett leva i en fransk dröm. Huset låg en bit utanför Åkersberga och såg mer franskt ut än de flesta husen i Frankrike.

Se mer av det franska hemmet här.

 

 

Foto: SOS barnbyar

11. Lyxmäklarens välgörenhetsannons

Lägenhet med elektricitet, värme och glasrutor. Mäklarbyrån Eklund Stockholm New York sålde "ett tryggt hem" i Ukraina för 450 kronor. Husets skabbiga utsida och interiörbilderna som såg ut att vara minst 50 år gamla visade på fattigdom och passade inte alls in i mäklarfirmans forum. Det var poängen – att få folk att reagera. Det var ett samarbete med SOS barnbyar och målet var att samla in pengar till föräldralösa och övergivna barn i världen. Alla pengar gick till hemlösa barn.

Läs mer om annonsen här.

 

 

Foto: Karin Hildingsson

12. Träslottet i Norrland

Minns du träslottet i Sollefteå? 800 kvadratmeter. 22 rum. 4 miljoner kronor. Slottet som byggdes 1906 var ett riktigt klipp. Huvudbyggnaden har blivit utsedd till Västernorrlands vackraste äldre byggnad och är ett av Sveriges 10 vackraste hus.

Se mer av träslottet här.

 

Se också: Kändishemmen som såldes 2014