EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Hemnet – 8 tecken på att du är beroende<br />

"Om jag bara bodde i det perfekta huset skulle jag vara en annan människa." Surfar du också runt på bostadssajter med orealistiska drömmar?

Foto: Shutterstock

1 av 2

Hemnet har blivit ett beroende för många som bara MÅSTE titta varje dag – trots att en flytt inte är aktuell.

Foto: hemnet.se

2 av 2

Hemnet är det många som är beroende av.

Kollar du bostadssajter varje dag? Trots att du inte ens har planer på att flytta.

Här är åtta tecken på att du ägnar för mycket tid åt Hemnet.

Andra har också läst

Miljontals människor kollar bostadssajter varje vecka. Och väldigt många också varenda dag. Trots att de flesta inte ens ska flytta. Tillhör du dem? Då är du förmodligen en ”Hemnet-knarkare”. Hur många punkter stämmer in på dig eller din partner?

1. Hemnet är som en drog

Blir du både upphetsad och lugn av att gå in på en bostadssajt? Får du ångest om du inte går in under en dag? Eller känns det som att en kroppsdel saknas när du glömt mobilen hemma? Du har skaffat ett beroende som är skadligt.

2. Smyger runt på bostadsannonser

Det sista du gör innan du somnar är att surfa i sängen på bostadsannonser. Men till din partner säger du att du måste jobba och läsa nyheterna eller kolla Facebook. Samma sak på morgonen när du vaknar. Eller är det din kanske partner som smyger?

3. Koncentrationssvårigheter – av Hemnet!

Du märker att du får problem med koncentration, sömn, muskelspänningar och har börjat gnissla tänderna i sömnen. Kan det ha med Hemnet-stressen att göra? Samma symptom som spel- och mobilberoende.

4. Stressad om du inte kollat Hemnet på länge

Du blir stressad om du inte varit inne på Hemnet på hela dagen. Det har blivit en tvångsmässig upprepning, "jag måste kolla" och så uppstår "jag ska bara”. Inte för att du egentligen letar nytt, men det kan vara bra att hålla koll. Du kan inte koppla av eller göra något annat förrän du varit in. Fast du säger till dig själv hela tiden: ”jag kan sluta när jag vill”.

5. Ljuger för dig själv: "Vill bara ha inredningstips"

Egentligen handlar det bara om att du vill få tips till inredning eller renovering och hålla koll på prisutvecklingen. Och spana hur grannarna bor. Intalar du dig själv. Samtidigt som du fortsätter att fantisera om hur drömboendet skulle kunna se ut.

6. Orealistiska drömmar om det perfekta huset

Om jag bara bodde i det perfekta huset skulle jag vara en annan människa. Där skulle jag vara smalare, bättre på att laga mat, barnen mer harmoniska. Och vi skulle aldrig bråka som vi gör nu!

7. Bråkar med partnern

”Vi måste lägga ett bud senast om fem minuter!” Du har inte tid att kolla allting själv hela tiden, säger du, och bråkar mycket med din partner om just det här. För när som helst kan ju ditt drömboende dyka upp och då vill du inte missa det.

8. En riktig verklighetsflykt

Egentligen borde jag rensa mina papper och diska... Och tvätten som har legat i en vecka nu. Sedan var det det här med vår relation, vi borde göra slag i saken och gå till en terapeut snart. Men det här gör mig lycklig, och det skadar ingen, så varför ska jag inte kunna få gå in här då och då?