Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Läshörnan har fått en egengjord anslagstavla där inspirerande vykort och en ljusslinga får plats.Läshörnan har fått en egengjord anslagstavla där inspirerande vykort och en ljusslinga får plats.Läshörnan har fått en egengjord anslagstavla där inspirerande vykort och en ljusslinga får plats.
Emelie, 23, bor i ett studentrum på 19 kvadrat i Uppsala.Emelie, 23, bor i ett studentrum på 19 kvadrat i Uppsala.Emelie, 23, bor i ett studentrum på 19 kvadrat i Uppsala.
Ett draperi för sängen delar av det lilla studentrummet. En ljusslinga bidrar till den mysiga känslan.Ett draperi för sängen delar av det lilla studentrummet. En ljusslinga bidrar till den mysiga känslan.Ett draperi för sängen delar av det lilla studentrummet. En ljusslinga bidrar till den mysiga känslan.
Personliga prylar, däribland dalahästar från Dalarna där Emelie är uppväxt, pryder hyllorna.Personliga prylar, däribland dalahästar från Dalarna där Emelie är uppväxt, pryder hyllorna.Personliga prylar, däribland dalahästar från Dalarna där Emelie är uppväxt, pryder hyllorna.
På fönsterbrädan rymms ännu några dalahästar – och utanför blommar ett rosa äppelträd.  "Det bildar en fantastiskt fin rosa tavla", säger Emelie.På fönsterbrädan rymms ännu några dalahästar – och utanför blommar ett rosa äppelträd.  "Det bildar en fantastiskt fin rosa tavla", säger Emelie.På fönsterbrädan rymms ännu några dalahästar – och utanför blommar ett rosa äppelträd.  "Det bildar en fantastiskt fin rosa tavla", säger Emelie.
1 AV 5
Läshörnan har fått en egengjord anslagstavla där inspirerande vykort och en ljusslinga får plats.
Foto: privat
2 AV 5
Emelie, 23, bor i ett studentrum på 19 kvadrat i Uppsala.
Foto: privat
3 AV 5
Ett draperi för sängen delar av det lilla studentrummet. En ljusslinga bidrar till den mysiga känslan.
Foto: privat
4 AV 5
Personliga prylar, däribland dalahästar från Dalarna där Emelie är uppväxt, pryder hyllorna.
Foto: privat
5 AV 5
På fönsterbrädan rymms ännu några dalahästar – och utanför blommar ett rosa äppelträd. "Det bildar en fantastiskt fin rosa tavla", säger Emelie.
Foto: privat

Emelie förvandlade trista studentlyan till ett mysigt krypin

Emelie trodde inte att ett kalt, litet studentrum kunde bli så fint. Men med kreativa idéer och en känsla för inredning har hon förvandlat sitt krypin – och vill aldrig flytta!

Även om det första egna boendet är litet tycker Emelie att det är kul att få utlopp för sitt inredningsintresse. Det blir mycket Ikea-möbler, men blandat med saker från andra butiker och second hand för att få en mer personlig stil. Lagerhaus och H&M Home är två favoriter. Lite dalahästar och kurbits får också plats, och ljusslingor.

LÄS OCKSÅ: 7 smarta inredningstips för dig som bor på liten yta

"Olika projekt på gång"

– Jag gillar att ha olika projekt på gång och håller ofta på och flyttar om saker eller möblerar om. Senaste projektet är gardinerna som bildar ett draperi vid sängen, det skapar känslan av ett mer avdelat rum och jag tycker att det blev väldigt bra. Innan jag flyttade hit trodde jag aldrig att jag skulle få bo så fint och trivas så bra som student – men i dagsläget har jag väldigt svårt att tänka mig att flytta härifrån!

Utanför Emelies fönster finns ett stort äppelträd. Förra hösten bodde faktiskt en riktig(!) papegoja i trädet under flera månader

– Och nu i våras fick jag se två duvungar växa upp på nära håll, säger Emelie.

Bläddra i bildspelet här ovanför för att kika in i Emelies mysiga hem!

 

Här bor: Emelie, 23.

Gör: Läkarstudent i Uppsala. Kommer ursprungligen från Borlänge.

Lägenheten: Studentrum beläget i en studentkorridor i centrala Uppsala, ett rum på 19 kvadratmeter med egen toa och dusch men delar kök med 12 andra studenter.

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

 

LÄS OCKSÅ: 

Här är sängen alla småbarnsföräldrar kommer älska

Möbler för trångbodda – se supersmarta idén

Felicia fixade badrum i marmor – för 250 kronor