Bloggaren Louise Ljungberg blandar gammalt arvegods med antika möbler och Ikea i sitt hem.
1 av 3: Bloggaren Louise Ljungberg blandar gammalt arvegods med antika möbler och Ikea i sitt hem. Foto: Frida Edlund
Det egendesignade fönstret mellan kök och sovrum släpper in ljus och är en snygg detalj.
2 av 3: Det egendesignade fönstret mellan kök och sovrum släpper in ljus och är en snygg detalj. Foto: Louise Ljungberg
Gustav Klimt-reproduktionen från Ikea är Louises bästa köp.
3 av 3: Gustav Klimt-reproduktionen från Ikea är Louises bästa köp. Foto: Louise Ljungberg

Kika in i Louise Ljungbergs antika hem

Hemma hos bloggaren och fotografen Louise Ljungberg mixas lantligt med industriellt. Helst köper hon möbler och inredning på auktion. - Jag tror på hållbarhet och väljer mina inköp noga, det blir sällan spontanshopping, säger hon.

Hur skulle du beskriva din stil?

- Jag skulle säga lantligt möter industriell funktionalism. Jag gillar kombinationen av pudriga toner, växter i massor och ljus. Jag blandar gammalt arvegods med antika möbler och Ikea.

Vad var ditt senaste köp?

- En taklampa. Vi är ljusdyrkare i vår lilla familj så nya ljuskällor blir det ofta. Men annars köper vi sällan nya prylar. Jag tror på hållbarhet och väljer mina inköp noga, det blir sällan spontanshopping.

Hur började ditt inredningsintresse?

- Det har växt med åren. Min sambo har även ett finger med i spelet, han har ett extremt bra öga för detaljer. Sedan är givetvis kanaler som Pinterest och Tumblr en annan faktor.

 

LÄS OCKSÅ: 10 instagrammare du måste följa om du gillar inredning

 

Var köper du helst inredning?

- På Bukowskis, jag går gärna runt på Bukowskis Market i Västberga allé, och Ikea. Vi har en dold pärla också, en liten antikbutik i Hallstahammar som vi gärna besöker på helgerna.

Har du några sommarprojekt på gång?

- Alla större projekt är i hamn, som renovering och garderobsbygge, men kreativiteten försvinner ju inte för det. Vi har oftast något nytt projekt på gång, även om vi själva inte förstått det ännu.

Vad inspirerar dig?

- Kallt novemberljus, att träffa nya människor och skogen.

När känner du dig som mest kreativ?

- När jag i ensamhet får gå runt i en blomstrande trädgård med min kamera som bästa vän. Nya platser ger mig energi, jag älskar att resa!

 

LÄS OCKSÅ: 10 inredningsbloggar du borde följa

 

Vilket köp är du mest nöjd med?

- Vi har en väldigt gammal Gustav Klimt-reproduktion från Ikea som pryder hallen. Tavlan är det första man ser när man kliver in, att den sedan fått några smällar under årens lopp gör den bara charmigare.

Har du någon favoritplats?

- Vårt lilla sovrum, helt klart! Jag älskar färgvalet, den dova gråa nyansen skapar rum för vila. Sedan är ljusspelet fint vid solnedgång, det liksom glittrar av solkatter när ljuset reflekteras från glaset av det extrainsatta fönstret.

När trivs du som bäst hemma?

- När det är städat, vilket det sällan är med en ettåring vid min sida. Annars älskar jag att äta frukost hemma, att känna doften av nybryggt kaffe och insupa morgonljus.

Vad längtar du efter just nu?

- Sol, utslagna pioner och sömn.

 

Louise hemmatips

”Ha bara framme prylar och möbler som används för att skapa harmoni. Fyll hemmet med gröna växter, ge bort och ta emot sticklingar så ofta som möjligt!”

 

LÄS OCKSÅ:

LOUISE LJUNGBERG

Ålder: 31

Familj: Sambo Filip och sonen Leopold

Gör: Kommunikatör och fotograf. Bloggar om inredning, mode och vackra saker på loui-loui.femina.se. Inspirerar på Instagram under namnet @louiselj

Bor: Stockholm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!