1 av 7: Zinat Pirzadeh har bestämt sig för att sälja sitt drömboende i Skåne. 1 295 000 kronor kostar huset. Foto: All Over Press
2 av 7: Här ligger huset som Zinat är delägare till. Det är en gammal skolbyggnad från 1800-talet. Foto: Tony Kristensson
3 av 7: Vacker ingång till gården. Foto: Tony Kristensson
4 av 7: Vardagsrummet var skolsal en gång i tiden. Foto: Tony Kristensson
5 av 7: En liten matplats. Foto: Tony Kristensson
6 av 7: I huset finns fem rum. Foto: Tony Kristensson
7 av 7: Det finns flera eldstäder i huset. Foto: Tony Kristensson

Zinat Pirzadeh säljer sitt fina hus i Skåne

Nu kan du flytta in i komikern Zinat Pirzadehs fina hus i Skåne.

Det charmiga boendet som ska säljas är en skola från 1800-talet.

– Jag älskar det här huset, och skrev min senaste bok där, säger Zinat, 48.

Drömmer du om ett charmigt hus ute på landet, i vackra Skåne? Då har du chansen nu. Det är komikern, skådespelaren och författaren Zinat Pirzadeh som säljer sitt eget drömboende. En gammal skola från 1870 i Sebbarp som har renoverats och gjorts om till boende. Nu är det till salu för 1 295 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Villorna alla vill ha – här är husen som klickas mest på Hemnet

"Jag älskar både Skåne och huset"

– Jag är en av delägarna, säger Zinat. Jag älskar både Skåne och huset, och föll pladask när jag såg det första gången. Det är så rejält på något sätt, som ett gammalt slott i materialet. Och det är både ljust och vackert och har spegeldörrar och flera braskaminer.

I stället ska Zinat leta efter något som både är mindre och ligger närmare en stad, och en av de främsta anledningarna är att hon inte har körkort.

– Jag kan ju inte ens åka och handla mat när jag är där, säger Zinat och skrattar. När jag varit i huset ensam blir jag därför väldigt låst. Jag har tänkt ta körkort i flera år nu, har till och med köpt så många körkorts-appar i telefonen att jag inte ens kan ta kort på barnen, haha. Får väl bli en tvåveckors intensivkurs framöver.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i Zinats hem i Stockholm

Skolsalen är vardagsrum

Just nu jobbar Zinat med att skriva på en föreställning som går under arbetsnamnet ”Den ofrivillige styvmamman” där hon vill lyfta upp den ofta otacksamma rollen när nya familjer bildas.

– Jag håller också på att slutföra min bok ”Vinterfjäril” som kommer ut på bokmässan nästa år. Stora delar av den är faktiskt skriven i huset. Det är så rofyllt där.

Den gamla skolsalen fungerar i dag som stort vardagsrum med öppet upp i nock, i övrigt är det öppen planlösning, flera eldstäder och stort badrum. Utanför stenhuset finns en fantastisk trädgård på 1284 kvadratmeter, med massor av fruktträd, bokar, kastanjeträd, bärbuskar och örter.

Huset ligger fem minuter från E22:an, 25 minuter från Lund och har fem minuter till matbutik, skola och vårdcentral.

 

LÄS OCKSÅ: Sanna Bråding: Mitt hem är som en leksaksbutik

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!