Violinisten Linda Lampenius säljer lyxiga 20-talsvillan

1 av 5

Linda Lampenius säljer villan i Bromma.

Foto: /IBL /

2 av 5: Linda Lampenius säljer villan i Bromma.

När hon och familjen flyttad in målade de om fasaden och totalrenoverade insidan.

Foto: Skärmdump

3 av 5: När hon och familjen flyttad in målade de om fasaden och totalrenoverade insidan.

Villan är ute till försäljning för drygt 16 miljoner kronor.

Foto: Skärmdump

4 av 5: Villan är ute till försäljning för drygt 16 miljoner kronor.

Linda har tidigare berättat för LEVA&BO om att hon gärna blandar gammalt och nytt när hon inreder. Den röda sammetsstolen är köpt på auktion på nätet. Violinen är en italiensk Gaglino, byggd 1781 och köpt i London 1999.

Foto: Privat

5 av 5: Linda har tidigare berättat för LEVA&BO om att hon gärna blandar gammalt och nytt när hon inreder. Den röda sammetsstolen är köpt på auktion på nätet. Violinen är en italiensk Gaglino, byggd 1781 och köpt i London 1999.

Violinisten Linda Lampenius, 49, och hennes familj lämnar villaidyllen i Bromma. 

Ny karriär får familjen att vända blad.

Deras lyxiga hus är ute till försäljning. 

Andra har också läst

Innan Linda Lampenius och hennes man, stjärnadvokaten Martin Cullberg, flyttade in i 20-talsvillan i Bromma totalrenoverade de den. Väggar revs och flera tidstypiska fönster sattes in för att skapa ljusare och luftigare rum. Nästan samtliga rum fick nytt golv och trädgårdsarkitekten Annika Zetterman skapade och fixade till trädgården.

Huset i annonsen som de föll för 2014 lär skilja sig rejält från den som nu ligger ute på bostadssajten Hemnet. Allt utom källaren har gjorts om från grunden.

LÄS MER: Pierre Leander visar upp nya lyxbygget på Lidingö  

Idylliska Ålsten i Bromma

Det var ”Bullerbykänslan” som förde Linda Lampenius, maken och döttrarna Olivia och Cecilia till Ålsten utanför Stockholms innerstad för några år sedan.

I Stockholmstrakten hade de inte lyckats hitta något ställe som påminde lika mycket om Astrid Lindgrens sagovärld.

”När annonsen dök upp en vinterdag tvekade vi inte en sekund”, skriver paret i mäklarannonsen.

Foto: Skärmdump

”Jag älskar hem där man blandar antikt med modernt. Vi har mer modern konst än gammal och möblerna är en blandning av nytt och begagnat”, har Linda berättat tidigare.

Inredd i ljusa färger

Villan är ljus och luftig med många fönster, vitmålade väggar och öppna rymliga ytor. Framförallt på nedre plan där köket och vardagsrummet med eldstad ligger. På övervåningen finns fyra sovrum, varav två har walk in closet och badrum. I källaren finns ytterligare två rum.

Totalt är åtta rum fördelade på villans 300 kvadratmeter, varav 67 räknas som biarea. Rummen är stilrent inredda med lyxiga möbler och material, svartvita fotografier på väggarna och gott om plädar och kuddar för extra mysfaktor vid fototillfället.

– Min inredningsstil påminner om min musikaliska karriär och musiksmak. Mestadels klassiskt och antikt, men även modernt poppigt och rockigt. Allra helst skulle jag ha flera hem som jag kunde inreda i olika stilar. Jag gillar förändring och flyttar rätt så ofta på möbler och växter i hemmet. Jag älskar varma färger och rött är ett måste för mig, har Linda Lampenius berättat tidigare för LEVA&BO. 

Linda Cullberg Lampenius

Ålder: 49 år.

Familj: Gift med Martin ­Cullberg. Barnen Olivia och Cecilia.

Bor: Villa från 1926 i Ålsten, Bromma, som de nu säljer. 

Gör: Violinist, artist, författare.

Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Linda Lampenius och maken Martin Cullberg.

Flyttar på grund av jobb

Brommavillan ligger ute med utgångspris 16 250 000 kronor. I mäklarannonsen uppger paret att de flyttar på grund av ny karriär, men går inte in på vem jobb-bytet gäller. 

Martin Cullberg – som företrätt Thomas Quick, Hells Angels-medlemmar, gängmedlemmar ur Rinkebygrupperingen känd som ”Dödspatrullen” och flera andra misstänkta brottslingar och mördare – sökte till polishögskolan förra våren, men kom inte in. 

– Jag är extremt besviken, sa han till Expressen i december efter beskedet.

– Jag har tvingats inrätta mig efter förutsättningarna att det här skulle bli verklighet. Hela min familj har ställt in sig på det och varit beredda på stora uppoffringar. Rent ekonomiskt skulle det ju vara en väldigt stor skillnad och vi hade tänkt flytta till billigare boende.

Linda Lampenius och Martin Cullberg har avböjt att ge en kommentar i nuläget.

LÄS MER: Här är svenska kändisarnas lyxiga drömhus utomlands

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande